banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 23:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Okt 2009, 12:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Avionom od Kelna do Beograda za samo 19 evra - i to je moguće. Doduše, samo ako ste kod „Džerman vingsa“ kupili takozvanu „kartu iznenađenja“ koja Vas može odvesti na jednu od bar 15 evropskih destinacija.

Na kelnskom aerodromu uobičajena gužva u hali koje donedavno uopšte nije bilo – i koju sada kompletno zauzimaju šalteri za prijem prtljaga aviokompanije „Džerman vings“. U vlasništvu te firme 25 odsto udela ima „Lufthanza“.

„Džerman vings“ je prvi i svakako najveći nemački jevtini avioprevoznik sa flotom od 30 aviona tipa „Erbas A319“ sa po 142 sedišta i najjevtinijim letovima od 19 evra i 99 centi. Ova kompanija leti na 136 destinacija iz pet nemačkih gradova. Među tim destinacijama su Beograd i Zagreb, Sarajevo i Osijek, Pula i Dubrovnik, a od inostranih gradova sve atraktivne prestonice zapadne, ali i istočne Evrope. Putnici su uglavnom zadovoljni cenama.

„Mi smo penzioneri i prosto smo upućeni na ovakve letove gde možemo da prođemo jevtinije.“

Sami stvorili tržište

Ne samo mušterije „Džerman Vingsa“, već i ostalih jevtinih avioprevoznika, predstavljaju posebnu grupu putnika koja se formirala zajedno sa jevtinim avio-tržištem. O tome stručnjak za vazduhoplovno tržište Jon Kolzat kaže:
Pravila jevtinih avioprevoznika glase: odsustvo posluženja u avionu ili posluženje uz posebnu cenu, kupovina letova samo preko interneta ili telefonski, letovi na manje aerodrome koji traže manje takse za korišćenje, maksimalno korišćenje aviona koji lete i po dva do tri puta na dan na istoj liniji, korišćenje samo jednog tipa aviona u floti kako bi održavanje bilo jevtino.

Tih pravila se u Nemačkoj striktno drži samo „Džerman vings“, ali postoji još nekoliko kompanija koje nude jevtine letove. Tu je u prvom redu „Kondor“ sa 35 aviona i letovima u čitav svet, posebno na omiljena odredišta za letnje odmore. Najjevtiniji „Kondorovi“ letovi koštaju 59 evra na kratkim i 199 evra na dugim rutama i te cene se odnose samo na ograničen broj sedišta.

Tu je zatim „Er Berlin“, drugi po veličini, a najčešće prvi po kvalitetu nemački avioprevoznik, koji po istom principu nudi karte po cenama od 29 evra naviše koje uz dosta sreće možete dobiti za neki od njihova 134 aviona, a postoji i „Germanija“ koja sa svojih 18 „Boinga 737“ iz Berlina, Diseldorfa i Štutgarta leti za Skoplje i Prištinu i to po ceni od 98 evra – takođe samo za određeni broj sedišta.

Autor: Saša Bojić

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4785820,00.html

Ovo je da se čovjek ubije, kolika je Njemačka, a kolika je Srpska i da mene autobuska karta više košta nego tamo neki let.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 12:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Aerodromske takse?
Jest jeftino, al nije sve kako izgleda.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 13:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Taksa te zakolje, pa to sve dođe na svoje...

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 16:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
filozof sa vrbasa je napisao:
Ovo je da se čovjek ubije, kolika je Njemačka, a kolika je Srpska i da mene autobuska karta više košta nego tamo neki let.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Filozofe, ne budi smiješan.
Dodaj na tu cijenu takse pa ćeš da vidiš koliko su to jeftini letovi...
Ipak je bus povoljniji, a voz još povoljniji vani :D
I još su vani mnoge željezničke stanice u samom gradu. Negdje i blizu centra, a aerodromi na koje sleću kompanije sa jeftinim letovima mogu biti stvarno puno udaljeni od grada.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 16:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ma ne zakolje, kupovao sam prijatelju nekoliko puta preko internrneta kartu kod Germanwingsa za Njemacku iz Zagreba. Ova od 19.99 izadje oko 49 eura sa svim taksama, sto opet nije skupo. Ima jos iskustava ne temi "jeftini letovi" ili tako nesto, pa procitajte.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 17:56 
Veteran
Veteran

Iz zagreba da, al beograd ima najskuplje aerodromske takse u evropi pa to izadje poprilicno u odnosu na cijenu same karte.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 17:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Pa nama se opet vise isplati da letimo iz ZG-a jer nam je blize, a uz to i jeftinije

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 18:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
smucek je napisao:
Iz zagreba da, al beograd ima najskuplje aerodromske takse u evropi pa to izadje poprilicno u odnosu na cijenu same karte.

Stutt-Bgd, povratna 170 Eu. Autom, za te pare mozes u jednom pravcu :)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 18:08 
Veteran
Veteran

Moguce, stvarno ne znam. Samo sam naglasavao da karta od 19e nije ni blizu krajnje cifre koju moras platiti. U svakom slucaju sam prije za avion nego za auto, autobus...

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 18:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
ajkula je napisao:
smucek je napisao:

Stutt-Bgd, povratna 170 Eu. Autom, za te pare mozes u jednom pravcu :)

I dok odes u bgd i nazad jos toliko, tako da... Ko voli nek izvoli

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 19:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ciljano sam isla u Bgd. Kada sam dolazila u BL, letila sam za Zg.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 20:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Aviokarte jesu pojeftinile pravo,pogotovo ako se ranije zakaze.Ja razmisljam da prodam auto,kupim nekog krsa za dole ostaviti,pa picit godisnji samo avionom.Jos da hoce bl linije pravo proraditi...

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 20:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ERROR je napisao:
Jos da hoce bl linije pravo proraditi...

Samo zbog toga se nadam preseljenju u Zürich. Ima direktna linija :D

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 21:24 
Josh da ocu dobiti sengen pasos. :)

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 21:45 
Veteran
Veteran

Narucili su neka dva avioncica, nadam se da ce oni za koju godinu doci pa ce bar biti veza sa frankfurtom, amsterdamom..

Gledao sam malo karte za preko bare, sve ove jeftine karte se odnose na eu, ali ako zelis bilo kojom ozbiljnijom kompaniom letiti za sjevernu ameriku onda se nakupi toga pa se neko pojeftinjenje i ne osjeti bas.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 15:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2004, 10:48
ajkula je napisao:
ERROR je napisao:
Jos da hoce bl linije pravo proraditi...

Samo zbog toga se nadam preseljenju u Zürich. Ima direktna linija :D

kakvo preseljenje u ZH?! Nemoj me folirat??!!!!
Jel to ozbiljno?

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2009, 16:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Znaces medju prvima ako dodje do toga :D ( oko NG cu znati)

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2009, 08:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2004, 10:48
Nova se blizi... mogle smo zajedno studirat stogod? :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2009, 09:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kasnis, ja sam uveliko u knjigama :D

Nista od Svice :cry:

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2009, 14:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
ERROR je napisao:
Aviokarte jesu pojeftinile pravo,pogotovo ako se ranije zakaze.Ja razmisljam da prodam auto,kupim nekog krsa za dole ostaviti,pa picit godisnji samo avionom.Jos da hoce bl linije pravo proraditi...

http://www.blic.rs/drustvo.php?id=123824

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]