Ako cemo ici tom stazom kojom je krenuo ronnny
najvece, da se izrazim, seljacine (u modernom znacenju ove rijeci), vozaci BMW-ova (E39 po mogucnosti, obrijana glava, cvike, 100+ kg) i Alfi. Bar u Banja Luci. Po bahatosti su ubjedljivo na prvom mjestu.
Vozaci starijih BMW-ova, uglvanom omladina 20-30 godina, koja se lozi na 'tuning', pa auto oblijepi folijama sa pijace od 3KM, naljepnicama remus, pinoeer itd, i tonom spojlera.
Vozaci VW (starijih modela) su pretezno seoske lole (ne seljacine), ili koji vuku korijene, koji bih da ih svaki dio za auto kosta "u vr 5 KM", i da im auto trosi naravno kao upaljac.
Mercedes, novi modeli, posebna prica. Novokomponovani bogatuni, koji misle da su boga za muda uhvatili. Ako im eventualno samo zakacis auto, da trag ne ostane, a kamoli kakva parnica, lom, traze ti bar 200 KM, u suprotnom zovu svog "prijatelja sa vlasti", tako da ti ne gine ostanak bez vozacke ili nesto slicno.
Manji auti, pug 206, clio, polo...etc, uglavnom polusposobne tetke, za vozackim znanjem na nivou polaznika koji je odslusao pola casova, sa obavezno naocalama na vrh glave, i situacijom "zvoni mobilni, pa cu se zaustaviti tretuno gdje sam iako kocim iza sebe cijelu traku, da se mogu javiti na neodgodljiv poziv kojim potrvdjujem termin u salonu ljepote".
Skoda. Nista specijalno, ljudi u kasnim 20im, ili 30im, sa solidnim poslom, kome auto i ne znaci nesto previse, ali mora se imati.
Caddy, bahatost na visokom nivou, auto je od firme, pa mogu kako hocu. Trenutno ih zajebavaju naljepnice na kraju vozila koja porucuje "ako imate primjedbe na moju voznju pozovite 051/xxx-xxx", pa ih je to malo smirilo.
Autobusi, mraka svoje klase, koja koristeci se velicinom svoga vozila, ugrozava druge ucesnike u saobracaju ubacujici se gdje moze i ne moze, vozenjem u traci za pravo, da bi zaobisli kolonu od 20 auta koji cekaju lijevo, i na kraju se ubace na pocetak kolone, za lijevo, naravno.
Skuteri, balavurdija od 14-15 godina, koja misli da su jedini na ulici, pa nerijetko 'popasu' asfalta.
Audi, uglavnom vlada, drzavni sluzbenici, za koje crveno na semaforu ne vazi, ogranicenje ne postoji, a puna linija im je nepoznanica.
Kineska/korejska auta, uglavnom ljudi cije se poznavanje automobila svodi na to: "vazno je da ima 4 tocka, ostalo nebitno."
Nadam se da sam srz uglavnom pogodio