banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 22:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 146 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Avg 2009, 15:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jun 2009, 00:23
Generalno, sta mislite o BMW-u serije 3 isplati li se kupovina istog (konkretno model e46)!
Da li je neko imao iskustva s ovim automobilom?

ps.Brisite ako vec postoji tema!!!

Vrh

Tema posta: Re: BMW seria 3
PostPoslato: 17 Avg 2009, 16:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2009, 20:58
Imam prijatelja koji vozi 320d iz 2002 godine mislim...

On kaže da je zadovoljan... Imao je par skupljih kvarova a sve ostalo kao i kod svake marke generalno... potrošna roba se ne računa...

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2009, 16:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
jako tvrd i za svoju klasu neudoban auto...unutra tijesan...nazada skoro da i ne mozes sjesti ako si visok 180 cm ili vise...ne trpi rupe i loš put, kao i svako novije auto...kolega mi 330d 185 KS...vuče dobro, ali kao što reče moj prethodnik, pozdanost mu nije jača strana.... dijelovi su skupi sami od sebe, majstore da ne pominjem. najbolji izbor ti je A4 3.0 tdi quattro...samo izbjegavaj modele sa multitronic ili tiptronic mijenjačima

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2009, 16:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ja imam u pasatu automat/tiptronic i nikakvih problema... :roll: neznam što svi bježe od toga...

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2009, 16:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ThunderBird je napisao:
Ja imam u pasatu automat/tiptronic i nikakvih problema... :roll: neznam što svi bježe od toga...

svi audijevi modeli 2.5 tdi i 3.0 tdi od 2002 - 2004 godišta imaju problema sa tim mijenjačima...uglavnom čim pređu preko 100 000 km počnu otkazivati ili praviti probleme...Audi je kasnije opozvao te modele na besplatnu zamjenu...samo je sreća što ih nema puno jer njihov udarni model A4 2.0 tdi (ranije 1.9 tdi) i A6 2.5 i 3.0 tdi ali uglavnom sa običnim 6-stepenim mijenjačem.

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2009, 17:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

A dobro, ja imam 1.9 TDI od 130 KS sa samog kraja 2004... :D

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2009, 17:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

A ja bas preferiram automate jest da je poravka skupa kad ode....

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2009, 17:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Poznanik moj, Banjalučanin (inače živi vani) ima BMW 525 E39 automatik, nikada nikakvih problema... (prešao 218.000)

Druga stvar, slučajno se sjetih da u firmi ima jedan lik sa Pežotom 605 iz 96 godine. 3.0 V6 automat... (270.000 na satu bez kvarova mjenjača)

Treće, Srdjan Sibinčić (Sibi, pogledajte youtube) ima Merca E290 turbodiesel (stara serija E klase), ubija Boga u njemu svaki dan, automatik, bez kvarova...

Koliko gaziš toliko mu i daješ... ne možeš voziti auto a ne održavati ga... :wink:

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2009, 17:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Htio sam da vas pitam da li ovaj model e46 ima nekih fabrickih gresaka kao sto ima audi od 2002-2004???

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2009, 19:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pazi, bmw skoro nikada nije imao fabričkih grešaka ili ti dječijih bolesti za koje se znalo da će se pojaviti kad-tad...jednostavno se pojavi neka glupost sama od sebe...generalno ok auto, malo lošije od C klase, dizelaši dobro potegnu, jedino prednji trap strada kao kod alfe 156 jer auto nije pravljeno za rupe, loše pute i skakanje po trotoarima...najveća mana mu ja mali gepek (najmanji u klasi) i jako malo mjesta u kabini naročito nazad...a što se tiče mijenjača kod audija: taj se problem javljao najčešće kod modela A6 onog redizajniranog kada je dobio 2.5 tdi motora sa 180 KS...bilo kako bilo, elektronika je tu pravila problem ali su svi ti kvarovi otklonjeni o trošku samo proizvođača...tako je bar bilo u zemljamama EU...

zaključak: bmw 320 i inače čitava serija 3 je dobra samo za žešću vožnju za sve ostalo ćeš morati malo da se ''stisneš'', naročito za redovan servis i krupnije kvarove...što neko reče: tri plate da spremiš kad kreneš majstoru...kažem ti, uzmi audija tamo 2005. godište 2.5 tdi 180 KS...proćićeš jeftinije a važe za jako pouzdana vozila

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2009, 19:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Po meni,skroz cool auto,za onog ko ima para za popravke.Fakat broj 1 je da,kad kupujes polovnog,ne nasjednes na pricu o bakici ili curi koja ga je lagano vozila samo do samoposluge...vec plati majstora da doobro pogleda zadnji prenos,poluosovinu,kvacilo,jer to se ne kupuje da se mazi.Sto se tice usporedbe s A4,blizu mu je,ali je zadnja vuca to sto BMW cini zmajem.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2009, 19:51 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Contador, oprosti, moraću da te ispravim...

Ne sjećam se koje tačno godine su vratili 36 ili bi 38.000 primjeraka serije 3 (E46) radi problema sa papučicom kvačila.

Naime, znalo je se dešavati da papučica jednostavno nestane, ispadne iz ležišta i ostaneš u recimo važnom momentu bez kvačila :roll:

Sjećam se kao juče da sam to pročitao negdje, moglo bi se proguglati...

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2009, 20:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pazi nijedno auto nije savršeno, ali hoću da kažem da kod bmw-a nije praksa da se već nakon mjesec dana od izlaska novog modela već zna šta će i kada će početi da se kvari...to sa kvačilom se meni desilo skoro na mondeu....jednostavno pritisnuo da prebacim u prvu, prebacio, da pustim papučuci - mauna :D

auto ostalo u brzini, nema druge nego gasi odmah i koči...odem kod majstora kao neka sitnica, neki osigurač ispao (liči na one metalna podloške što se ubacuju na baglame kad hoćeš da kučna vrata odigneš od poda)...sve u svemu 20 KM naplati za 10 minuta posla...bezze.

da se vratimo bmw-u: dobro pogledaj, to se auto ne vozi, tim se autom juri još pogotovo ako je neki motor preko 2500 kubika...i da, elektronika zna praviti probleme ako ima malih milion senzora za kojekakve gluposti. skup redovan servis i to je to.

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2009, 23:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
ERROR je napisao:
Po meni,skroz cool auto,za onog ko ima para za popravke.Fakat broj 1 je da,kad kupujes polovnog,ne nasjednes na pricu o bakici ili curi koja ga je lagano vozila samo do samoposluge...vec plati majstora da doobro pogleda zadnji prenos,poluosovinu,kvacilo,jer to se ne kupuje da se mazi.Sto se tice usporedbe s A4,blizu mu je,ali je zadnja vuca to sto BMW cini zmajem.

Hehe... Ja sam danas gledao jednog Golfa keca...benzinca(!)...bakica ga u švajcarskoj vozila... xD
Al je derala matoraaaa...

Nego, autoru...
Ako BAŠ hoćeš BMW i BAŠ hoćeš automatik, uzmi, to je dobar auto, nema nekih problema poznatih, ali kao sve što nije iz jednog komada (već 40-ak hiljada....a i ovo od 1 komada zna otići, pa računaj...) kvariće se kad tad, i budi spremad da te tad oderu, pogotovo ako nisi diy-hobi-mehaničar, ali ako to želiš, onda nećeš naći bolji.

A, ako ti je do nečega od tačke A do B, uzmi pRasata, škodu (štetu) ili tako nešto....

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2009, 00:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Imao sam kontakta s E46 2.0 V6 tiptronik, kupljen nov prije 4-5 godina, do sad nije imao ni jedan kvar. Auto je bombonica:)

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2009, 07:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
ma kupuj ako ti se svidja......imao 320 beMzinca i onako dobro auta samo sto nema bas puno mjesta na zadnjoj klupi....al to mene bas i nije interesovalo jer sam samo sjedio naprijed :wink:
To u vezi mjenjaca bas i nisam cuo da je ta verzija imala problema a sad kad kupujes polovno onda kupujes macka u vreci i ajd znaj sta mu je :cat:
Sve u svemu dobro auto i sretno ti kad uzmez ga,polako i ne budali :cat:

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2009, 07:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
cvox je napisao:
ma kupuj ako ti se svidja......imao 320 beMzinca i onako dobro auta samo sto nema bas puno mjesta na zadnjoj klupi....al to mene bas i nije interesovalo jer sam samo sjedio naprijed :wink:
To u vezi mjenjaca bas i nisam cuo da je ta verzija imala problema a sad kad kupujes polovno onda kupujes macka u vreci i ajd znaj sta mu je :cat:
Sve u svemu dobro auto i sretno ti kad uzmez ga,polako i ne budali :cat:

ma bravo Cvoka :cat:

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2009, 10:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Ja vozim 318d i zadovoljan sam onako... Netacno je da je pozadi neudoban za osobe vise od 180cm, kao i da je tvrd previse na cesti. Ja imam trenutno problema sa brisacima - kada pada jaka kisa i brisaci rade u najvecoj brzini, odjednom se zablokiraju i nece da rade... Svejedno da li ukljucim automatski senzor za kisu ili prebacim na rucno brisanje - nece da radi. To mi se desilo vec 5-6 puta, a jednom sam umalo izletio s ceste, kada sam vozio po autoputu uz jaku kisu i kad su pri brzini od 100 km/h brisaci prestali da rade... Instiktivno sam upalio stop svjetla i maltene na blef skrenuo na zaustavnu traku... Je l' se jos nekome ovo desavalo sa BMW 3?

Pored toga, prednja svjetla me zezaju. Uvece (a nekad i po danu) mi vozaci ablenduju iz suprotnog smjera ili upale dugo svjetlo i nece da ugase, jer kontaju da su i kod mene upaljena duga svjetla, a nisu... Odem ja u BMW servis i kazem da pogledaju svjetla - kazu oni:"Sve je u redu". Vozim ja nakon par dana opet po noci, kad opet ablenduju i pale duga svjetla iz drugog smjera... I tako sam 4 puta bio u BMW servisu i svaki put mi kazu da su svjetla u redu.

Ostalo je sve u redu - naspem goriva, sjedem i vozim. :D

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2009, 10:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
Digresija je napisao:
Ja vozim 318d i zadovoljan sam onako... Netacno je da je pozadi neudoban za osobe vise od 180cm, kao i da je tvrd previse na cesti. Ja imam trenutno problema sa brisacima - kada pada jaka kisa i brisaci rade u najvecoj brzini, odjednom se zablokiraju i nece da rade... Svejedno da li ukljucim automatski senzor za kisu ili prebacim na rucno brisanje - nece da radi. To mi se desilo vec 5-6 puta, a jednom sam umalo izletio s ceste, kada sam vozio po autoputu uz jaku kisu i kad su pri brzini od 100 km/h brisaci prestali da rade... Instiktivno sam upalio stop svjetla i maltene na blef skrenuo na zaustavnu traku... Je l' se jos nekome ovo desavalo sa BMW 3?

Pored toga, prednja svjetla me zezaju. Uvece (a nekad i po danu) mi vozaci ablenduju iz suprotnog smjera ili upale dugo svjetlo i nece da ugase, jer kontaju da su i kod mene upaljena duga svjetla, a nisu... Odem ja u BMW servis i kazem da pogledaju svjetla - kazu oni:"Sve je u redu". Vozim ja nakon par dana opet po noci, kad opet ablenduju i pale duga svjetla iz drugog smjera... I tako sam 4 puta bio u BMW servisu i svaki put mi kazu da su svjetla u redu.

Ostalo je sve u redu - naspem goriva, sjedem i vozim. :D

To oko svjetala moze biti da su ti sijalice jake,mislim na one divljeke sto se kupe po onim shopovima za manju lovu i tako to.Nekazem da si ih ti stavio al mozda vlasnik prije tebe ili neko drugi!To se meni desavalo na A6,jer ko je vozio A6 zna da su mu svjetla kara(godiste 2003)i ja stavim malo jace sijalice i malo malo neko blica.....a za brisace bate ima neki kvar,jer po tvojoj prici kad se motor optereti oni stanu....vozi to nekom elektricaru da ti provjeri os izginut nedaj Boze.....ili svaki put prije kise namazi sajbu sa krompirom pa ti i nece trebat brisaci :D samo ces duplo vidjeti :cat:

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2009, 11:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
cvox je napisao:

To oko svjetala moze biti da su ti sijalice jake,mislim na one divljeke sto se kupe po onim shopovima za manju lovu i tako to.Nekazem da si ih ti stavio al mozda vlasnik prije tebe ili neko drugi!To se meni desavalo na A6,jer ko je vozio A6 zna da su mu svjetla kara(godiste 2003)i ja stavim malo jace sijalice i malo malo neko blica.....a za brisace bate ima neki kvar,jer po tvojoj prici kad se motor optereti oni stanu....vozi to nekom elektricaru da ti provjeri os izginut nedaj Boze.....ili svaki put prije kise namazi sajbu sa krompirom pa ti i nece trebat brisaci :D samo ces duplo vidjeti :cat:

Ja sijalice nisam mijenjao, a auto sam uzeo direktno kod BMW-a ovdje u Becu, pa me cudi zasto stalno govore da su svjetla u redu, dok mi vozaci i dalje blicaju...

A to za krompir je zanimljiv savjet - stavicu par komada u gepek, ako zatreba ;)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 146 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]