banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 14:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 98 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Avg 2009, 22:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
Kako što naslov sam kaže, ford mondeo, dizel, generalno kakvo je auto, cijena odrzavanja, kakav je u odnosu na lagunu, vectru, passata, mazdu 6... Po cijenama koje sam pratio preko mobile.de i ostalih sajtova poprilično jeftiniji od konkurencije...čak ga je Jeremy Clarkson pohvalio u svojoj emisiji... Znači vaši komentari, utisci, zapažanja, iskustva...

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2009, 00:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Ja sam ga vozao, 2.0tdci, 130ks, ne nesto previse, ali dovoljno da mi se svidi. Vise od lagune II, nije po mom ukusu. U odnosu na passat, a znas vec onu nasu standardnu pricu "passat se krade", pa razmisli i o tome. Da moze ici, moze i 200kmh sigurno, mada za tim i nemas nesto previse potrebe. Sto se tice udobnosti, jedino mu laguna konkurent sto se toga tica. Malo je nepregledan za vozit nazad.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2009, 07:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
meni je super.
ja imam focusa, komsija je kupio ovog mondea, gledao sam ga neki dan, super je.
2.0 tdci. 115 KS. slicno kao sto je moj focus. unutra je malo napucaniji, bit ce da malo vise trozi jer je tezi. i nije ga puno platio.
znamo li se?

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2009, 08:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ma kakav passat, preskup je i sav mi je ''plastičan'' unutra, a da ne pominjem kako su im motori grubi i bučni. za mondea me najviše interesuje pouzdanost i imali kakve dječije bolesti. ako ih ima da li su u međuvremenu otklonjene jer sam čuo da imaju dvije verzije mondea dvojke: prva od 2001 do 2004 i druga od 2004 do 2007 kada se pojavila treća generacija

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2009, 08:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ovaj je 2005.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2009, 11:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
contador je napisao:
ma kakav passat, preskup je i sav mi je ''plastičan'' unutra, a da ne pominjem kako su im motori grubi i bučni.

To, care!!

Nego, da kažem isto što i kolege iznad, meni se čini da je Mondeo skroz ok autić. U toj klasi je cjenom malo bezrazložno podcjenjen, što je super, za tebe, a pouzdanost je na nivou forda... Ide dok ide, a uglavnom ide....

Tako da, moja preporuka. Laguna mi se nikako ne sviđa, though.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2009, 13:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

laguna je izvana još i ok ali unutra sve nekako traljavo dizajnerski odrađeno kao da im se žurilo negdje pa su je zbrzili :)
kako stvari stoje mondeo će da se kupi...čim se malo para skupi

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2009, 13:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Komsiju izisao 2005 TDCi, 115KS tamni siva metalik boja, oko 17k.
izgleda da se znamo.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2009, 13:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
pazi na hrdzu na zadnjim vratima,oko ivica...vrata su im boljka do 2003/4 kad su izbacili onaj facelift...
Inace dobro i veliko auto sa dobrim motorima....
Srecno :cat:

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2009, 13:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ima jos anomalija. sto se motora tice. pogotovo TDCi.
but my very next car.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2009, 14:23 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 16:52
NEMOGU SE ONI POREDITI SA PASATOM PO MARKI AUTA NIKAKO .... PITAJ NEKOG ISKUSNIJEG OVDE IMA DOSTA DJECE I ONI MOGU LUPATI GLUPOSTI ............ ja bi uvjek radije uzeo pasata nego nesto japansko korejsko kinesko sta vec......

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2009, 14:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

PizzdeK je napisao:
NEMOGU SE ONI POREDITI SA PASATOM PO MARKI AUTA NIKAKO .... PITAJ NEKOG ISKUSNIJEG OVDE IMA DOSTA DJECE I ONI MOGU LUPATI GLUPOSTI ............ ja bi uvjek radije uzeo pasata nego nesto japansko korejsko kinesko sta vec......

i ja bih. ali ajd ga parkiraj i odi na spavanje da se ne sekiras oces li ga naci za 2 sata...
a sto se tice dizela, vidi moj focus radi i ne cuje se ko da je i benzinac. a jak je motor i vuce, i vjeruj mi da mi je kakvog pravca uvatio bih se ja u kostac i sa pasatom.
ovaj mondeo je dobro auto, novi focus je cudo. a da je brasna ko sto nemamo masla finu bismo pitu napravili...

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2009, 15:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

PizzdeK je napisao:

dječače, nije ni passat ''čudo od auta'' pa da ga moram uzeti. kvari se i on kao i ostala auta iz klase. pogotovo modeli koji imaju malo više opreme u sebi. elektronika, automatic mjenjači, prednji ovjes...nakupi se dosta toga. evo primjer: kod moga komsije, passat 1.9 tdi (130 KS) - otišlo komplet kvačilo (lamela, korpa, zamajac). Servis ga izasao 980 KM plus ''ruke 230 KM...tako da - nije ni on Bogom dat :)

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2009, 16:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2009, 20:58
E ljudi, smijem ja koju ovdje??? Hvala! :D

Situacija je sledeća.

Rodjeni brat vozi Mondea 2004. TDCi, kupio ga je novog i kvario je se mali milion puta, čak su mu turbinu i kvačilo promjenili u garanciji.
Momak je stariji, ozbiljniji, ne divlja i ponaša se prema svom autu sasvim uredno.

Ja sam od 2005 do prije 2 mjeseca vozio Astru, takodje dizel, ali kako ovdje nije tema razgovora, preskočićemo dio o njoj.

Trenutno sam vlasnik Passata, 1,9 TDI, 131 KS, automat/tiptronic.

Osim što mirnije i ljepše radi od Mondea, osim što je dizajnerski ljepše riješen, što je dosta "pokretniji", činjenica o tome da se kradu se riješi investicijom od 400 KM, čitajte, ZEDER!

Moje auto je desetinama puta ostavljano u BL preko noći u kojekakvim ulicama koje nisu osvjetljene. Za EXIT bio u NS, takodje u nekoj ulici "Ne daj Bože ni pješke tuda" i nikome ništa.

Problem je samo tu gdje je naš narod lijen da za auto koje vrijedi (recimo kao moje) 20.000 KM dati još 400 KM za zeder ili ne daj Bože još 300 KM za neki solidan alarm...

cicak je napisao:
a sto se tice dizela, vidi moj focus radi i ne cuje se ko da je i benzinac

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2009, 16:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
PizzdeK je napisao:

Mjesto radnje: Negdje u Bosni.
Glavni likovi: Mujo i Haso tinejdzeri...

Haso: Joj ti moj Mujo jes' fino jebat ... milina Bozija... nist u zivotu nije ljepse nego jebati....
Mujo: Bolan Haso nisi valjda jebav'o???!!!! Daj mi detalje... detalji mi trebaju ... joj i ja bih rado...
Haso: Ma nisam ja bolan, pricao mi onaj sto je gled'o....

poJenta price je JEBO VAS PASAT, GNJOF, Seat, i VW :))))
jos malo pa ce i Porshe da bidne TDI....

Pocinju mi ici na onu nasu musku stvar ovakvi papci (lazem idu mi oduvjek)....
Kad sam kupovao kolesa ... pojedini likovi slicni Hasi iz vica ... pricali nemoj to kupovati ... to pokvareno a da ni ne sidje sa trake .... a poslije cekaju pored zadnjih vrata i ne znaju da udju....

aj ziviJo i p0z! :)

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2009, 16:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

PizzdeK je napisao:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Još jednom:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ThinderBird... Biće da on nije imao sreće s Mondeom i da ti imaš sa Passatom... :)
A opaska az zeder ti je na mjestu.

Nego, jesi razmišljao o V70 ili V40, Vovlu? To ti je taman nešto između... :D

Edit:
BoogiE... LOL!!
Svaka čast za post. A, šta imaš, Alfu, kad ne znaju ući nazad? :lol:

Kako naš narod kaže... Nema 'tice do prasice... Prevedeno, nema auta do Mercedesa benzinca... Može i karavan. :D

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2009, 16:35 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2009, 20:58
Euroth je napisao:
ThinderBird... Biće da on nije imao sreće s Mondeom i da ti imaš sa Passatom... :)
A opaska za zeder ti je na mjestu.

Sve je moguće, doduše mene su nagovarali na Vectru ali ja sam ipak odlučio da uzmem Passat.
Brat će sada da kupi Opel Antaru, kaže ništa bez džipa ovdje... :lol:

Znaš onu:

-Dobro jutro.
-Dobro jutro, izvolite
-Dajte mi jedan polubjeli hljeb, mlijeko, argetu i prednji branik za Golfa 4
-Momenat, nestalo nam je hljeba...

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2009, 16:41 
Veteran
Veteran

@ Euroth
pogle slicicu :)

@ ostali:
Najbolja kolesa su nova kolesa dok ne isteknu "radni sati" pojedinih dijelova ....
Sve mi se vise cini da vecina ljudi ne konta jednu stvar a to je: KOMUNJARE su izumrli ... nema danas nista sto je ultra mega giga dobro ... sve moguce ima svoj rok trajanja nakon cega si pusa :) pa i automobili jel iko noramalan moze da pomisli da ce bilo koji proizvodjac da napravi auto koji se ne kvari??? i sta onda? proda, lupam cifru milion auta i sta onda? ajmo radnici gasi pogone, trake koji vrag vec i pravac kuca ... to je to :) e pa mauna... zive od dijelova :D ... sto je i normalno ...

u ala se raspisah :D

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2009, 17:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ThunderBird je napisao:
Euroth je napisao:
A opaska za zeder ti je na mjestu.

Sve je moguće, doduše mene su nagovarali na Vectru ali ja sam ipak odlučio da uzmem Passat.
Brat će sada da kupi Opel Antaru, kaže ništa bez džipa ovdje... :lol:

Znaš onu:

-Dobro jutro.
-Dobro jutro, izvolite
-Dajte mi jedan polubjeli hljeb, mlijeko, argetu i prednji branik za Golfa 4
-Momenat, nestalo nam je hljeba...

U originalu ide:
Dobro jutro, hljeb, mlijeko i pakne za dvojku....
Momenat, nema hljeba... Taxtar ili turske?

Nema bez džipa... Još žalim za starim Patrolcem... Jeste da 4.2 osmaku ni cisterna iza nije bila dosta, ali kako je tooo išlo... :D

BoogiE je napisao:
@ Euroth
pogle slicicu :)

@ ostali:
Najbolja kolesa su nova kolesa dok ne isteknu "radni sati" pojedinih dijelova ....
Sve mi se vise cini da vecina ljudi ne konta jednu stvar a to je: KOMUNJARE su izumrli ... nema danas nista sto je ultra mega giga dobro ... sve moguce ima svoj rok trajanja nakon cega si pusa :) pa i automobili jel iko noramalan moze da pomisli da ce bilo koji proizvodjac da napravi auto koji se ne kvari??? i sta onda? proda, lupam cifru milion auta i sta onda? ajmo radnici gasi pogone, trake koji vrag vec i pravac kuca ... to je to :) e pa mauna... zive od dijelova :D ... sto je i normalno ...

u ala se raspisah :D
Slicica je... Što bi rekli: "jebe kevu". Prejaka.

Ovo ostalima:
Slažem se... S tim da ni komunjare nisu bile baš... Lada=smeće, a Škoda znači Šteta...
Nova zastava sa 0km je uvjek 10000 puta bolja od W123 sa 300.000km.... ali ćeš češće sresti W123 sa 400.00 km nego tu istu Zastavu sa 100.000km...
Ipak sam ja balkanac. Mercedes je Mercedes, ostalo su ortopdeska pomagala. Realno.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2009, 17:11 
Veteran
Veteran

Ma pod komunjarama sam mislio na posve drugu stranu a ne na ladu i sl :) al aj konfuzno :)

ima i ona izreka:
"Bog je na nebu, a mecka na zemlji..."

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 98 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]