banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 15:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: VW u kratkim crtama
PostPoslato: 11 Avg 2009, 11:53 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Nov 2008, 13:11
Passat - san svakog VWovca. "To ti'j auto." ® © voice snimka razgovora na pazaru u Tuzli. Ferrari medju svim jaranima ovog svijeta.

Vento - klasa iznad Golfa, isti auto kao Passat, ali 1 cm uzi. Za zemljake
koji bas nemaju hrpu para, ali imaju vise nego za Golf.

Golf - VWovska klasika. Onaj tko se domogne Golfa, prakticno kao da je ostvario sve zivotne ciljeve i dosao na vrh hijerarhijske piramide. Moze ici i iznad - Vento, Passat, ali vec i sa Golfom upisao se na listu Besmrtnih Zemljaka. Jos ako je diesel - dobija mjesto na nebu odmah do Boga, jer, jel'te, trosi 4 litre po gradu...

Polo Classic - smanjeni Vento. Namijenjen uglavnom za jaranske hanume i prijevoz musave djecurlije od vrtica do kuce i natrag. Posto je rijec o relativno novom modelu, statusni simbol medju zenskom celjadi vlasnika Golfova i Passata.

Polo - donekle avangarda, jer najmanje podsjeca na VWovsku marku, a i nema diesel verzije. VWovci ga mrze jer sa njim serijski dolazi servo volan, a poznato je da oni ne podnose bilo kakve dodatke koji omogucavaju laksu voznju, zamjenjuju ljudsku snagu itd. (centralna brava, podizaci stakala, servo volan itd.) Nekima koji nisu VWovci, ovaj autic je cak i simpatican, tako da ga vecina okorjelih (Golf I diesel type) VWovaca gleda s gnusanjem.

Sharan - najnoviji trend medju VWovcima, u 1.9 tdi izvedbi (trosi dve mjer'ce dizla na 100 kilometara) posebno pogodan za prijevoz igraca lokalnih klubova (Drkovac Donji, Ma'ala gornja, Pale, Tuzla, Vrbik Musavi itd.) na konfederalne susrete u drugi kanton.

Ge-Te-i - misticni pojam na spomen kojega zatitra srce svakog pravog VWovca koji je imao najmanje tri Golfa I diesel i sa svakim prosao u prosjeku 780.000 km bez servisa i izmjene ulja.

VR6 - nesto daleko, nedodirljivo i misticno. Na spomen tog motora, pravi VWovac zapadne u trans, i zamisli sam sebe kako vozi hanumu u lokalni disco u Golfu III sa tom oznakom na prednjem i zadnjem kraju auta. Doduse, crv sumnje je ipak prisutan i ovdje: to je benzinac, to trosi, ne meres' uzet' loz ulje iz babinog traktora!

Diesel - gorivo buducnosti kojemu stremi svaki VWovac, motor pogonjen tim gorivom mracni je, misticni i krajnji cilj svakog stovatelja prave volfsburske tradicije, rijec je o pojmu koji se prenosi s pokoljenja na pokoljenje poput nekog plemenskog totema vrijednog stovanja. VWovac nije VWovac ako nije imao Golfa diesel, ako nije u njega ulijevao aditiv protiv smrzavanja nafte, ako nije mijenjao grijace i ako nije barem jednom imao problema sa paljenjem auta dok je hladan zbog smanjene kompresije i dotrajalosti motora. Zabiljezeni su slucajevi da su VWovci pili sadrzaj filtera nafte jer su mislili da ce im srediti probleme sa izostankom erekcije.

VW Buba - "bas je slatka, to ti je u stvari Porsche 911". "Tko ne moze napraviti auto od 105 hp na 1500 ccm boxeru, radi 45 hp na 1600 ccm boxeru" - izreke su kojima bi se dao napisati ovaj ogavni nusprodukt automobilske industrije, a koji predstavlja pozivanje na tradiciju modernih vlasnika Golfa diesel. Kao sto je mudri covjek rekao - tko je nije vozio, ima pravo tvrditi da je simpaticna.

Benzin - agresor kojeg treba unistiti. Gorivo na koje idu tamo neki BMWi, Alfa Romei, Ferrariji, Porschei, Renoi etc. Navodno ga koriste i nacionalni neprijatelji u svrhu unistavanja svjetle dieselske tradicije naseg dragog konfederalnog susjeda.

Mercedes 200 D - zamjenski automobil koji se prema Statutu Zemljona smije kupiti i voziti u slucaju da na pazaru taj dan nije bilo Golfa diesel.

Alfa Romeo - nacionalni neprijatelj br. 1. Svaki pravi vlasnik Golfa diesel ima primary directive pricati o tome kako se kvare, kako su nekvalitetni i sto je najvaznije - isticati kako puno trose, i to, gle cuda, uvijek u trenutku dok isti prolazi na cesti s njihove lijeve strane.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 12:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Slika

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 12:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
Nema dalje :D

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 12:59 
Početnik
Početnik

golf 6 je karampana, govno !!!
cijeli je nekako plastičan, otvaram vrata i pitam se dal će ta traljava kvaka ostat u mojoj ruci i koliko ću je još puta moć otvoriti a da se ne raspadne...retrovizori kao da ce puknut kad dam gas na autocesti...te sitnice su totalno pokvarile auto... za 160 000 kn nude takav golf s 1.6 motorom od 100 ks bez ikakve ozbiljne opreme, nešto osnovno i fkt nema smisla kupovati takvo auto. Mjenjač, podvozje i performanse su super, al ne hvala, ne bi takvo auto ni u ludilu! A komentar na vanjski izgled - kao golf četvrtica s stražnjim farovima od touarega, i "seljo tuning" prednjom maskom...

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 20:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
Govno Omotano Limenom Folijom !!!

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 20:40 
Veteran
Veteran

contador je napisao:
Govno Omotano Limenom Folijom !!!

aaaaaaaa oplako :)))))))))))

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 22:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
:D

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 22:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
:lol:

thebroker koji si ti od ovih svih? :D

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 23:08 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
duh splendida je medju nama... :D

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2009, 08:08 
Početnik
Početnik

golf 6
Sranje totalno. Govno od auta.
Otvorio sam vrata 3 puta na brzinu i kvaka mi ostala u ruci. Nemreš verovat.
A unutra sve blastika tvrda ko u Dacie.
Mašina ruži ko da mu 2 cilindra ne rade.
Po autocesti jedva 170 km/h jer ne usidum se više kad vuče na sve strane.
Iz auspuha dimi ko ludo.
I pitam prodavača , da koji im je to cvijet za auto da to ne valja ništa.
Veli on meni da je to tak, da su svi Golfovi takvi i da su ljudi glupi da daju takvu lovu za auto koji ne valja ni 5%. Ali da jednostavno ljudi su još u '74 kad je jedinica rasturala i sad već 4 generacije kupuju auto jer je jednica bila zakon.
Ma reko dobro onda, ako je jednica bila dobra sigurno če i šestica.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2009, 10:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
ovde se neko očigledno zajebava

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2009, 10:48 
Početnik
Početnik

ŽELIM DODATI DA SAM IMAO GOLF 1,2 I 4 I DA SAM IH UVIJEK SA PONOSON VOZIO! LIJEPO JE KADA VIDITE DA DRUGI LJUDI KOJI NEMAJU ISTO AUTO, ŽELJELI BI DA IMAJU TVOJE A TI NJIHOVO NI U SNU!!!!!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2009, 10:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

thebroker je napisao:
I pitam prodavača , da koji im je to cvijet za auto da to ne valja ništa.
Veli on meni da je to tak, da su svi Golfovi takvi i da su ljudi glupi da daju takvu lovu za auto koji ne valja ni 5%. Ali da jednostavno ljudi su još u '74 kad je jedinica rasturala i sad već 4 generacije kupuju auto jer je jednica bila zakon.

E sad si ga malo uprskal :cat:

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2009, 10:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
thebroker je napisao:

KRALJU!

Ali jedinica fakat jeste bila dobra, kad joj uvališ turbo-šestaka. Benga, anravno.

A Mercedes 200D... oplakah.

Fora, baš sam juče upao jednoj babi u dvorište. Iza kuće ima polu-srušena garaža u kojoj je slojevima i slojevima starog namještaja i škart-drva pokrivena 220-ica Dizel. Linija 115, serija A naravno.
Izgleda kao da je od lajsne na gore prekrivena prašinom, ali kad je probaš obrisati (prašinu) skontaš da se pretvorila u zemlju. Ali je auto bio konzerviran! Sam od sebe, jbg... dedo umro '8-i neke (poslije pete nije sigurno) i Minić ostao... I gledam ga juče, jedno pola sata, 25 godina ni kilometra nije napravio... al' jeb' mi nanu ak' ne bi sa kilom maraka ga mogao vratiti na cestu a i ovako je bolji od dvice i trice...1.6 i 1.9 dizela, naravno!

A, čvoks, hoćeš reć' da šeska valja?

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2009, 10:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

thebroker je napisao:
ŽELIM DODATI DA SAM IMAO GOLF 1,2 I 4 I DA SAM IH UVIJEK SA PONOSON VOZIO! LIJEPO JE KADA VIDITE DA DRUGI LJUDI KOJI NEMAJU ISTO AUTO, ŽELJELI BI DA IMAJU TVOJE A TI NJIHOVO NI U SNU!!!!!!!!!!

Znam taj filing, to je ono kad ti Golferi gledaju u jumbaša benzinca a ti se smiješ....

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2009, 11:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Iskreno da ti kazem nemam pojma,jos je nisam vozio da znam!Al imam 5 ko firmino auto i non-stop sam u njemu i necu se pozalit ni po potrosnji a i kvalitetu(2.0 TDI sa 140KS)To sto sad pricaju da je 6 puna plastike to su isto pricali i za 5 kad je izasla,ali sve zavisi koji model uzmes...
Jedno je sigurno da 6 sto dodje dole kod vas na trziste i 6 sto dodje ovdje gdje ja zivim nisu iste opreme,al rijec nije u tom vec kvalitetu.Za mene licno,iako vozim vw,cjene Golfa su preskupe i ja licno nebi dao toliko love za njega.Eh sad je pitanje naseg mentaliteta i foliranja a to je veoma zeznut dio svega toga.Bolje je 6 pred kucom i grah 4 puta sedmicno nego Toyota ili Pezo/Reno/Citroen......

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2009, 11:26 
Početnik
Početnik

domaci primjeri seljo tuninga, uglavnom vw

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
zvao sam ovoga danas kaze auto je prodan preso milijon i po kilometari :D
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2009, 11:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slika

Ovaj mora da se zajebava.

A ovo, da nije spojlera i lampi, bi bilo fino "kabrioljetovanje":
Slika

Ostalo... OMG

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2009, 20:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

E, da, usput...

Danas sam vidio lika da vozi dvicu, BENZINCA!!!

Šta reći za to?
Koja je tu klasifikacija?

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2009, 00:00 
Veteran
Veteran

Euroth je napisao:
E, da, usput...

Danas sam vidio lika da vozi dvicu, BENZINCA!!!

Šta reći za to?
Koja je tu klasifikacija?

bem ti lebac!!! lazes!!! to dok ne vidim svojim ocima (a i tad) ne vjerujem....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]