banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 23:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Jul 2009, 13:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Da li ima neko ovde u Banjaluci ko sređuje lim oštećen od grada (leda)? Auto je ostalo napolju kad je padao grad pa je lim ulubljen, ostale su jamice.

Slika

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2009, 17:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Ima jedan limar na paprikovcu, kad se krene od sirana prema bolnici (300m) s desne strane, poslije apoteke. Cini mi se jako ozbiljan.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2009, 21:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Pusti ga da uradi jedno ili dva mjesta udara, ako ne budes zadovoljan... Javi se...

Ali iskljucivo bez lakiranja i ostalog...

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2009, 21:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2003, 22:48
Mislim da sam čuo da se to radi na principu kompresovanog vazduha (nakon čega ne ostaju baš nikakvi tragovi) i da su svi ostali načini popravke truba, tj. krpljenje, lakiranje, ovo-ono...

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2009, 22:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Može i to, ali čekić/kit je zakon... :P

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2009, 08:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
u ovom slucaju ti cekic ne moze puno uraditi jer je dupli lim na haubi!
kitovanje i lakiranje,ako nisu bas duboke rupe(da tako kazem).......to ti je jedino sto se moze uciniti!

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2009, 09:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mislim da sam vidio i neku varijantu sa tečnim azotom... Ili čvrstom ledom, e sjećam se, u svakom slučaju, ravna manja ulegnuća.

A kit je vjerovatno najjeftinija varijanta.

Naravoučenje: ne ostavljaj nov auto vani.

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2009, 14:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sve vam je to zastarjelo... Vader, javi sta si uradio...

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2009, 21:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pretpostavljam...

Usput, iz znatiželje, kako bi ti to uradio?

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2009, 06:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
Ma stipu TnS on je sad u obavezi cigle,crijepa,betona pa ako ti odgovori u tom kontestu mojne mu zamjerit :D

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2009, 14:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kod mene su aktuelni sarafi :D

Ne bih ni radio vec bih otjerao kola u Maglaj kod jednog cike ciju vizitku imam negdje u kolima i ciji sam rad gledao svojim ocima :)

Dakle ista stvar, steta od leda, ali na potpuno novim autima... Za pola sata nemas pojma da je tu bilo ulegnuce. Kako to uradi ne bih ti znao objasniti, ali uradi. Ima neke spravice, a znam da nije vakuum u pitanju...

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2009, 15:48 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Feb 2009, 15:06
Vader, poslusaj TnS. I ja sam svojevremeno imao isti problem: led pao po autu starom samo 2 mjeseca :( Trazio sam razne varijante popravke, ali nije bilo nista prihvatljivo. Taman sam nasao to sto je TnS pokusao da objasni, kad se pojavila prilika za prodaju auta... Radi se o sistemu ispravljanja lima pomocu zglobnih poluga, ako se ne varam. Jako uspjesno i relativno brzo, a nije nikakva invazivna metoda.

Sretno :)

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2009, 16:05 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
Ovo sto Statesman kaze nije losa varijanta ako se moze locirati lika.
Niposto ali niposto na kitovanje jer ti niko nece vjerovati da si kitovao i lakirao ( a vidjet ce se) samo ulegnuca od leda svi ce misliti da krijes udes. Hiljadu puta sam cuo odgovor na pitanje majstore sto je krov kitovan ma samo led da pokrije ( naravno odma okret na lijevo jer kontas foluska bolan prevrtao se garant) isto kao i baba vozila u svici a pozada rupe od basova ko lavori.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2009, 13:22 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 29 Avg 2009, 13:10
Sada sam iz dosade trazio po forumima ovaj problem.. vidim da 99 posto ljudi nije culo za hladno popravljanje limarije ostecenog od leda. Ja sam iz doboja i vec 2 godine radim za slovensku firmu FORMAT i DENTiQ koja se bavi ovim poslom. trenutno sam u Kopru i radim sa ekipom od 30 tehnicara i popravljamo 10 000 auta ostecenih od leda.

Alat koji se koristi nema veze sa vakumom. Lim se ispravlja sa palicama koje slice golf palici, mislim skoro slicne. Ali su namjenjene popravljanju ostecenja od ledai i raznih su diuzina i oblika. Lim se sa druge strane vraca i ispravlja. OVisno o ostecenju i dubini rupe ovisi i vrijeme popravke. Nekad na rupi ostanem i 3 sata.

Lakiranje i kitanje nema smisla niti se isplati niti je kvaliteta. Ovim principom ispravljanja lima ne ostavlja nikakve tragove i ucinkovitost je 100%... nakon uradjenog posla necete ni primjetiti gdje su rupe bile, pomislit ces da si dobio novo auto. Ovaj sistem popravljanja postoji skoro 100 godina. I trenutno u bosni nepostoji firma koja je specijalizirana za to. U hrvatskoj postoji samo jedna. Za srbiju neznam... a u sloveniji ima nekoliko. Ali podatke o njima necete naci nigdje niti ce te naci njihovu web stranicu na google. Samo zato sto je ovaj posao monopol i velika tajnost. Znanje se cuva od ostalih. Tako da vam nesmijem reci nista vise.

Obuka za ovaj posao moze kostati i do 2000 eura

Kompletan alat za ovaj posao dodje oko 3000 Eura.

A da bi ste ovaj posao radili kvalitetno morate imati oko 1000 sati obuke.

Vidim da je na ovoj astri hauba dobro ostecena, na njoj ima posla citav dan. Krov nisam vidio ali mislim da bih ja ostao na ovom autu oko 2 dana. Tako da bi ti auto ostalo ko novo. I niukojem slucaju nemoj kitati i lakirati auto na novo. Radije se meni javi pa se mozda i dogovorimo nesto.

Pozdrav svima

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2009, 15:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2009, 20:58
Euroth je napisao:
Mislim da sam vidio i neku varijantu sa tečnim azotom... Ili čvrstom ledom, e sjećam se, u svakom slučaju, ravna manja ulegnuća.

Suvim/suhim ledom... :wink: da, to si vidjeo, i dobar je fazon...

The_new_Statesman je napisao:
Ne bih ni radio vec bih otjerao kola u Maglaj kod jednog cike ciju vizitku imam negdje u kolima i ciji sam rad gledao svojim ocima :)

takodje vidjeo kako ispravlja lim sa vrata na Golfu 5... :wink: dobra stvar, zlu ne trebalo...

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2009, 16:46 
Voajer
Voajer

ThunderBird je napisao:
Euroth je napisao:

Suvim/suhim ledom... :wink: da, to si vidjeo, i dobar je fazon...

The_new_Statesman je napisao:

takodje vidjeo kako ispravlja lim sa vrata na Golfu 5... :wink: dobra stvar, zlu ne trebalo...

Znam tog iz maglaja. Imas i jednog u Usori. Radio je za moju firmu pa se vratio u bosnu. Dole radi za auto salone.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2009, 16:47 
Voajer
Voajer

A ako mogu nekome pomoci svojim znanjem nek se javi. I ako ima neko kakvog posla :P

Popravke od leda, popravke od slucajnih ostecenja limarije (prilikom otvaranja vrata, pada garaznih vrata na krov. itd ali samo hladno popravljanje ako je moguce bez lakiranja i ako nije lak puno ostecen)
---------------------------------------------------------------------------------------
Ugradnja dodatne opreme (alarmi, senzori, navigacije, parking senzori, rikverc kamera sa ekranom, facelifting)

Autodijagnostika (osnovna obuka)

Nabava kablova, interfejsa i softwera za autodijagnostiku.

Nabava uredjaja za chiptuning.

Vanja
tel: slovenija 0038651882256
bosna 0038766780183
hrvatska /

email: vanya86(at)gmail(dot)com
----------------------------------------------------------------------------------------

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2009, 17:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Kako se tema opet aktivirala nakon što je danas padao led (grad) :)

Što se tiče ovog lika u Maglaju moj prijatelj je bio kod njega ali je tih dana u Metkoviću padao led i bilo je dosta oštećenih auta pa je taj majstor dogovorio jako puno posla, detaljno je pregledao ovu Astru (vrlo detaljno pregleda sva auta i priča sa vlasnicima) i rekao da bi na njoj bilo posla 7 dana, i da ne može uzeti da je radi do januara. Tako da ta Astra još nije sređena, kolega ganja da vidi šta može naći drugo, da ne čeka januar.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2009, 18:18 
Voajer
Voajer

Odakle ti je prijatelj?

Ako mu se zuri mogu mu ja to popraviti preko vikenda. Ima posla na tom autu i P. maternu, da izvines.
Ali nije 7 dana posla. Nebi govorio o kvaliteti i brzini tog majstora jer je posao opipljiv i razlicitu tehniku koristi svaki majstor, ali takva auta u sloveniji popravimo za 4 sata.

Uglavnom treba imati iskustva i veoma dobar i zdrav vid. Jer sve se radi put Halogenom svejtiljkom, tako da na limariji gledas u ogledalu svjetlost koja se prelama po rupama i ravnas i ispravljas.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2009, 19:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tip iz Maglaja ima istrenirano oko, moguce je da ima neko bolji ali tip je stvarno upraksan. Gledao sam kako srecuje nova auta nakon stete nastale gradom... Nema dalje...

Astra je vjerovatno sva polupana ali svejedno mislim da je rekao 7 dana cisto da odbije klijenta jer i sam ne zna kada ga moze uzeti... Veoma je moguca i majstorska prica i nabijanje cijene ;)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]