banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 18:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 175 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Vibracione trake
PostPoslato: 15 Jun 2009, 18:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Sta mislite o ovom nacinu usporavanja saobracaja? Vjeovatno su neki prosli kroz borik, danas su ih takodje postavljali.
Ako je to nacin da se omoguci bezbjednost za djecu iz skole i iz vrtica onda uredu, ali cini mi se da su malo pretjerali. Ocekivao sam neke trake koje ce stvarno izazivati vibracije, a postavili su metalne "prepreke". U svakom slucaju, po meni, previse ih je i najvjerovatnije ce ljudi poceti izbjegavati tu ulicu.

Vrh

Tema posta: Re: Vibracione trake
PostPoslato: 15 Jun 2009, 19:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Neka ih kad smo skoti od naroda pa ne idemo ulicam gde ne moze da se vozi 150 izmedju pesaka

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 19:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2005, 10:00
......cool, cak stovise odlicno ...samo idiota ima jos uvijek...danas gledam, uci neko celjade u auto skoli kako da vozi a neki kreten iza trubi li trubi, op zmigavac, psuje i obilazi, naravno prije pjesackog kod vrtica u boriku... :roll:

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 19:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2008, 21:34
nisu te trake losa stvar,samo cini mi se da nisu bas nesto efikasne.
kod nas treba postaviti pjesacki na lezeceg policajca,kao u mostaru,cini mi se,pa onda udri lolo!
nije za nas nesto sto malo treska i ne tjera na kocenje.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 19:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
drug Stari je napisao:
nisu te trake losa stvar,samo cini mi se da nisu bas nesto efikasne.

Isto mislim, oni koji su usporavali na kritičnim tačkama i sada će a majmunima za volanom one "trakice" neće biti problem za ludovanje, samo ceo pešački prelaz podići na visinu policajca...

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 20:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Kao sto rekoh, ulice po gradu su ionako neravne, tako da jos par vibracionih traka apsolutno ne predstavlja neku novost koja ce uticati na sumanute umove.

Izdignuti pjesacki prelaz (od kocke) jeste nesto bolje rijesenje ali ne potpuno... Jer ima i druga strana medalje, a to su drugi vozaci koji postuju propise i koji sada trebaju ispastati zbog par majmuna... Ali u neku ruku bolje i to nego da dijeca ginu...

Za kraj, ovakve stvari koje bi kao trebale gasiti pozar, uopste nisu kvalitetno rijesenje...

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 20:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Tek danas sam ih vidio. Zbog vecine ljudi koji tim putem koliko-toliko normalno voze ne mogu se postaviti vece prepreke jer bi to bilo kao oni stari lezeci na Lausu sto su bili preveliki pa se moglo ostetiti auto na njega. Ove trake vidim samo kao podsjetnik da trebas usporiti na toj dionici, a ko je kreten pa hoce da juri za njega nema nikakve prepreke. Meni su ok jer se nekad zamislim pa ubrzam i one me taman podsjete da sam se "zaobad'o", sto im je valjda i osnovna funkcija. I, mislim da nisu metalne, izgledaju kao da su nalijepljene na kolovoz.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 20:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
- Вибрационе траке су вид саобраћајне сигнализације, које при прелазу возила преко њих производе јаче вибрације и звучне ефекте и тиме упозоравају возаче да смање брзину кретања. Вибрационе траке се изводе из камене еруптивне гранулације преко цијеле ширине коловоза, а оне су широке од 20 до 40 цм и висине од 18 до 25 милиметара - рекао је Зоран Тадић.

pise u glasu

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 20:22 
Veteran
Veteran

Meni se nikako ne dopadaju, smeta mi skakutanje auta pri brzini od 15km/h, definitivno cu zaobilaziti tu ulicu kad god mogu.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 20:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Citiraj:
- Вибрационе траке су вид саобраћајне сигнализације, које при прелазу возила преко њих производе јаче вибрације и звучне ефекте и тиме упозоравају возаче да смање брзину кретања. Вибрационе траке се изводе из камене еруптивне гранулације преко цијеле ширине коловоза, а оне су широке од 20 до 40 цм и висине од 18 до 25 милиметара - рекао је Зоран Тадић.

Nisam prolazio autom preko njih ali kakav zvuk proizvode?
Ako je cilj zvuka da ga cuje vozac onda su slucajni prolaznici na.ebali

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 20:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

na mojoj masini se cuje karakteristican zvuk tandrkanja,doduse isto se cuje i na ostalim mjestima.sto ce reci da je masina zrela za nekakvoga temeljitijeg servisa.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 20:28 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 05 Maj 2009, 12:24
Nije ni lose to sto su postavili, bolje i to nego da tatini i mamini sinovi luduju po gradu...., a svi znamo da ih ima....

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 20:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Zavisi kakvo auto vozis, ali nista novo, standardni zvuk auta koje se pati na rupi ili grbi kakvih nam je pun grad. Nisam primjetio nista drugo.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 20:34 
Veteran
Veteran

Nema nikakvog novog zvuka, samo protreses citavo auto i naravno sebe bezbroj puta u 300m.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 20:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
Zavisi kakvo auto vozis, ali nista novo, standardni zvuk auta koje se pati na rupi ili grbi kakvih nam je pun grad. Nisam primjetio nista drugo.

Slika
recimo da je to masina.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 20:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
Ja kojem je stalo do auta,ali i do neduzne dece preko v. traka prelazim kao i preko obicnog lezeceg,znaci gotovo puzevim korakom.Dobra je stvar za ove koji jurcaju,jer neka neko proba proci vecom brzinom (30-50km/h) pa ce itekako oosetiti vibracije,pogotovo u iole krucem i spustenijem automobilu.
Moja jedina zamerka je,kao sto je TNS cini mi se rekao, ta sto ih ima previse,i ako se secam nisu napravljene pre pesackog,kad se ide iz Borika prema centru (sto se cini logicno),vec posle ispred samih ulaza u Branko Copic skolu i onaj deciji vrtic.
U svakom slucaju,ko zeli da ih izbegne,ima opciju da iz centra mota desno prema Vebecija Mostu,pa pre njega levo (do one ulice sto prolazi ispod Venecije pa se pruza sve do Tilt-a)mana joj je samo sto je jednosmerna,ili onom ulicom kod LaNine prema Aquani,koja je takodje jednosmerna,ili mozda i najbolje resenje (jer je najsira ulica),ona izmedju Aquane i Mercatora.

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 21:30 
Veteran
Veteran

Bilo bi sve ok da ih je manje, bas me interesuje kako ce tuda grtalica proci zimi..

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 22:22 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2009, 07:52
majko moja kakvi kreteni da polupam sve lezajeve
mogli su sastrugati beton i staviti makadam...pa ono ne da je previse vec katastrofa...

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 22:42 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
svaki dan prelazim preko takvih traka u zadnjih 7 godina, pa jos nisam promjenio lezaj...brzinom izmedju 50-70 mph..nema uopste skole blizu, vec na prilazu kruznom, postavili..sasvim nepotrebno, al ajde. kad prolazis cestom gdje je skola uglavnom su kocke postavljene al na malo vecoj duzini, a ne samo 5 m od skole. to dole sto rade je super. danas komsijino dijete strada pa ja kazem aj ono sta me briga, al sta sutra ako moje dijete strada. zapad ima svoja pravila, ili bolje reci EU, tako da pre ulaska se mora pokazati da smo odrasli.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 22:49 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Nov 2008, 13:11
da, to je problem. inace sam tamo prolazio sa 120 na sat a sad moram prikociti zbog lezecih.

zato razmisljam da se prebacim na trotoar, ili autom, sto je malo teze, ne bi li pogazio sto vise kretena koji se nazivaju pjesacima i istrcavaju na ulicu ne gledavsi lijevo desno, ili da svojim kawasaki klr jednostavno gazim i po cesti i po trotoarima kretene koji su sisli sa livada i ugnijezdili se u onome sto je nekad bio grad.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 175 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]