nemz je napisao:
prijatelju bježi od Alfe. U nju se čovjek zaljubi čim sjedne ali kad je uzme i vozi, zamrzi je. Ja nikog nisam čuo da hvali Alfu Romeo. Ko kod od mojih prijatelja je imao Alfu pokajao se. Isto se tako raspitavao kao i ti. Kvarljive a dijelovi čini mi se skupi. Ako imaš nekog prijatelja da ti je automehaničar najbolje pitaj njega. I meni je Alfa privlačna, ali ja je ne bih uzeo. To je moje mišljenje.
lupas gluposti, i to za medalju. Zlatnu!
Vozim 147 vec 3 godine 1.6 TS 88 kw, presla je 158 000 km. Prezadovoljan sam!
Istina je da trosi malo vise, u gradu neces proci ispod 9-10 l, pogotovo ako je przis. Ali, toliko zabave za upravljacem i toliko sportskog uzitka NECES osjetiti ni u jednom autu sa 1.6 motorom!
Dalje, elektronika mi ni jednom nije zakazala. Jedino sto me nervira je sto pisti za sve i svasta. Pregori ti lampica za poziciju on ti pisne kada das kontakt

naviknes se vremenom

.
Zvuk motora je.... pa to trebas dozivjeti. Ne mogu ga opisati
Mislim da dijelovi nisu skupi. Recimo mene su prednji diskovi sa ugradnjom (BOSCH) kostali 300km (sa paknama), a zadnji 120 (jasno ti je da ovo ne vazi za ovlastene servisere, koji su usput katastrofalni).
Ali, prelazak sa skode dizel na alfu benzinac? Pa to ti je nebo i zemlja...

ali kada pogledam ostale prijatelje koji kupuju polovne benzince, ne ulazem u auto nesto vise nego oni... osim goriva
ako imas jos neko pitanje...