banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 11:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: ALFA 147
PostPoslato: 12 Apr 2009, 11:42 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2003, 13:12
Narode ja sada imam octaviju 2001 god,1,9 tdi,81 kw,pa je prodajem i nesto razmisljam o alfiromeo 147 2004 god. 1,6 benzinac,77 kw,twinspark motor,mogao bih ovo auto kupiti za nekih 11000 km.Kakva su misljenja vasa o alfiromeo.pozdrav

Vrh

Tema posta: Re: ALFA 147
PostPoslato: 12 Apr 2009, 15:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Kazu da srce uvijek ima pravo, a ti mi sa ovako slozenim pitanjem ne djelujes bas nesto zaljubljen...

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2009, 15:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2009, 12:54
prijatelju bježi od Alfe. U nju se čovjek zaljubi čim sjedne ali kad je uzme i vozi, zamrzi je. Ja nikog nisam čuo da hvali Alfu Romeo. Ko kod od mojih prijatelja je imao Alfu pokajao se. Isto se tako raspitavao kao i ti. Kvarljive a dijelovi čini mi se skupi. Ako imaš nekog prijatelja da ti je automehaničar najbolje pitaj njega. I meni je Alfa privlačna, ali ja je ne bih uzeo. To je moje mišljenje.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2009, 16:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
nemz je napisao:
prijatelju bježi od Alfe. U nju se čovjek zaljubi čim sjedne ali kad je uzme i vozi, zamrzi je. Ja nikog nisam čuo da hvali Alfu Romeo. Ko kod od mojih prijatelja je imao Alfu pokajao se. Isto se tako raspitavao kao i ti. Kvarljive a dijelovi čini mi se skupi. Ako imaš nekog prijatelja da ti je automehaničar najbolje pitaj njega. I meni je Alfa privlačna, ali ja je ne bih uzeo. To je moje mišljenje.

lupas gluposti, i to za medalju. Zlatnu!
Vozim 147 vec 3 godine 1.6 TS 88 kw, presla je 158 000 km. Prezadovoljan sam!
Istina je da trosi malo vise, u gradu neces proci ispod 9-10 l, pogotovo ako je przis. Ali, toliko zabave za upravljacem i toliko sportskog uzitka NECES osjetiti ni u jednom autu sa 1.6 motorom!
Dalje, elektronika mi ni jednom nije zakazala. Jedino sto me nervira je sto pisti za sve i svasta. Pregori ti lampica za poziciju on ti pisne kada das kontakt :) naviknes se vremenom :).
Zvuk motora je.... pa to trebas dozivjeti. Ne mogu ga opisati :wink:
Mislim da dijelovi nisu skupi. Recimo mene su prednji diskovi sa ugradnjom (BOSCH) kostali 300km (sa paknama), a zadnji 120 (jasno ti je da ovo ne vazi za ovlastene servisere, koji su usput katastrofalni).
Ali, prelazak sa skode dizel na alfu benzinac? Pa to ti je nebo i zemlja... :)
ali kada pogledam ostale prijatelje koji kupuju polovne benzince, ne ulazem u auto nesto vise nego oni... osim goriva :lol:
ako imas jos neko pitanje...

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2009, 17:43 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2003, 13:12
E drustvo ja sam danas ovu alfu vozio i ona super ide,motor je perfekcija vidi se da nije odrljano auto,a danas sam isao i do auto pijace,vidio sam lijepu 147 samo sto je dizel 1,9 jtd,2004 god,ima 5 vrata i svu mogucu opremu ali je 14 000.poydrav

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2009, 15:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
nemz je napisao:

kao sto enterprise rece, gluposti za medalju.

Imao sam aflu 146 i nikad je nisam prebolio, sad vozim e klasu i dao bi sve za svoju alficu, to je uzitak kad sjednes za volan i onaj zvuk i awwww...ne mozes vjerovati da onako maleno nesto onako zna potegnuti :d bas mi nedostaje :cry:

i da znala je trositi, 1.4 a srkao oko 10l, ali nista usporedbi sa sadasnjih 16 sto ovo cudo srce..

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2009, 15:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
znaci alfa all the way :))

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2009, 07:25 
Veteran