banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 11:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 82 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Apr 2009, 16:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Ne znam ima li negdje već tema, mrzi me zaista da gledam (bar iskreno priznajem), pa otvaram novu :D

Elem...

Došlo je vrijeme da se 20-godišnja krntija u mom vlasništvu, koju neki optimisti još uvijek svrstavaju u kategoriju automobila, preseli na otpad ili eventualnu u ruke nekog nesrećnika, koji je dovoljno lud da je uzme, pa da za to još i plati. Nebitno... Dakle došlo je vrijeme da se stari krš, zamijeni nešto novijim kršom (polovnjakom) aka "mačkom u vreći", pa bih cijenio i par mišljenja "eksperata" i auto - stručnjaka sa ovog foruma. VIdim da konstantno palamudite o autmobilima, pa cijenim da o tome nešto i znate. Ko zna, možda i meni pomognete da se odlučim... Ako me zaje..te, ima krvi da vam se napijem, pa onaj ko nije siguran u svoje mišljenje, bolje da ćuti :D

Šalu na stranu...
Dakle, kao što se iz uvoda u temu moglo zaključiti kupujem auto, naravno polovnjak, jer za novo apsolutno nemam uslova, a nužno mi je neophoda zbgo putovanja na posao. Trenutna krntija Fiat Tipo iz 1989. došla je do tačke, gdje je svako ulaganje u njen popravak, u stvari čin mazohizma, jer je iza njega 280.000 km, sveobuhvatnih popravaka, a svaki dio koji se zamijeni na njemu, košta isto kao i za 10 godina mlađe auto. Zaključak, vrijeme je da mu se zagubi trag i da ga zamijeni nešto iole pristojnije.

E sad, u sveopštoj krizi i recesiji, nije vrijeme za takve investicije, ali malo sam pritisnut uz zid, što se toga tiče (posao mi je neophodan, a ako želim da ga zadržim, treba mi auto, kojim ću na njega da idem).
Dakle cifra koju mogu da izdvojim je nekih 9000 KM i preko toga teško da želim da idem. Mogao bih da dam i više, ali jednostavno ne želim da dođem u situaciju da kupim automobil, da da ostanem bez marke u džepu, pa da poslije nemam para da u njega sipam benzin ili da zamijenim ulje.
Ono što tražim jeste manje auto, do nekih 1200 ccm, koji bi na otvorenom putu trošio manje. Ne mora nužno da bude ta kubikaža, ali bi u tom slučaju, u obzir došao dizelaš. Kompletan izbor sveo se na tri modela. Reno Clio, Fiat Punto i Opel Corsa C.
Trenutno, ono što je u opticaju jeste sljedeće...

Fiat Punto, kraj 2003., 1,2, neka sporting varijanta, sa komplet opremom, ali i sa troje vrata, što baš i nisam imao na umu, ali bih preko toga prešao. Auto je prešao 118000 km, ako je vjerovati km satu, rekoh ima full opremu, 6 brzina nove gume, bla bla bla i svidio se čak i mom kolegi zakletom neprijatelju Fiata i svega italijanskog. Cijena bi se dala izregulistati do nekih 8800, sa registracijom. Sugestije? Mišljenja?

Druga varijanta je Reno Clio, 2002. godište, sa takođe full opremom i takođe prokletih 3 vrata, 1,5 DCI motor, sa pređenih 124000 km. Njegova cijena je 9800, neregistrovan, ali bi se i to dalo regulisati, pošto nije fiksna. Moj prvi utisak je da je jako skučena nazad, u odnosu na Punta, je da bi osoba preko 180 cm visine, imala gadnih problema da sjedi pozadi. Odnos njega i onog sa 5 vrata je nebo i zemlja, ali OK, teško je sve dobiti. Opet pitam za sugestije i mišljenja, može i neka komparativna analiza, najbolje od ljudi koji su imali iskustva sa oba modela.

Treća varijanta, koja mi postaje malo vjerovatna, prvo jer je van okvira predviđenog budžeta jeste Opel Corsa C iz 2004. godine. Motor 1,2, benzinski naravno, pet vrata, full oprema, ali sa mijenjanom haubom, jer na nju, navodno pao snijeg. Mijenjani su i blatobrani i to je valjda to. Prešla je oko 90000 km i momak je cijeni na 10800, ali bi cijenu spustio na 9800, naravno neregistrovanu. Ka se spomene Opel Corsa, meni momentalno padaju na pamet stari modeli, za koje sam imao utisak da truli izlaze iz fabrike, koliko ih je brzo jela korozija, ali to je opet moje mišljenje, zato i otvaram temu da malo diskutujemo.
'ajde sad, navalite, eksperti...

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2009, 21:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
nisam expert, ali na tu korsu nije pao snijeg, ako je cova mijenjao dva blatobrana i haubu. cini mi se da je bila udarena, mislim.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2009, 23:58 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2003, 13:12
Auuuuu kolega posto trazis manje auto u svakom slucaju za 8000 mozes kupiti dobrog clio 2001 god ili pezoa 206 2001 god,benzince sa 4 vrata pa cak i da imaju podizace prednje i klimu,a onu 1000 konvertibilnih maraka sto ti ostane bez obzira sta kupis mozes uloziti u kompletan servis sto ces trebati da uradis bez obzira sta kupis znaci zupcasto remenje,spaner,vodena pumpa,kanalni remen,filtere,ulja,klime,zraka,benzina,mozda cak i gume na autu,i onda imas super sredjeno auto.U svakom slucaju bolji izbor od tog fiata i opela u koje bi svejedno morao ulagati novac a nista ne bi dobio.pozdrav

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2009, 11:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Obavezno probati Twingo!
Za te pare ga možeš kupiti poprilično opremljenog i friškog!
Prostora k'o u priči! (jedino malo auto u koje ja mogu normalno sjesti)

U mojoj porodici su već dva komada i nikada nikakvih problema nije bilo sa njima!
Redovan servis jednom godišnje (kod Klindića se vrti oko 200KM) i piči...

Slika

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2009, 11:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
nisam expert, ali na tu korsu nije pao snijeg, ako je cova mijenjao dva blatobrana i haubu. cini mi se da je bila udarena, mislim.

Ma naravno da nije pao snijeg. Svi oni dovezeni iz Njemačke su "malo kvrcnuti", "ogrebala ga mačka kad je skočila na haubu", "udario vratima u stubić kad sam ih otvarao" i slične stvari, zbog kojih su se naprasno odlučivali na komplet zamjenu "kvrcnutih" dijelova. I naravno svaki od tih koji se prodaju, vozila je neka žena, koja je sa njim išla samo na pijacu i po djecu u vrtić.
Te priče su uglavnom slične onima "ima servisnu knjigu", a ona popunjena istim rukopisom i istom olovkom za 6 različitih servisa. Uglavnom, te priče prodavca me ne interesuju, jer svakako ne mislim kupiti auto na osnovu te priče, već na osnovu mišljenja mehaničara kojeg ću voditi sa sobom, da mi kaže da li je udaren, koliko je dobro urađeno to što je udareno i tome slično.

E što se tiče pomenutih prijedloga (Peugeot 206 i Twingo konkretno), o njima nisam previše razmišljao. Twingo me nikako ne privlači (stvar ukusa jbg.), ali uzeo bih u razmatranje i tu opciju, ako je zaista praktičan kao što Tiki reče. 206 mi djeluje precijenjeno i previše skučeno nazad, dok mi drug tvrdi i da su strašno neudobni. Dakle, o njemu sam razmišljao u početku, ali su me previsoke cijene u startu odbile.

Usput, zahvaljujem na mišljenjima i sugestijama...

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2009, 16:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Honda Jazz, Civic, Mazda 2, mozda 323, Yaris? Od toga sto si ti pobrojao ja bih Clio, uopste ne bih razmisljao o Puntu. To je generalni stav koji ne zavisi od stanja svakog auta ponaosob.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2009, 17:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
Punto je smeće! Ako bih mogao birati radije bih uzeo VW (polo). VW je VW i poslije 5 godina uzećeš iste pare na njemu. Kao sto reče TNS iz ovog pobrojanog clio najbolji.

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 09:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Honda Jazz, Civic, Mazda 2, mozda 323, Yaris? Od toga sto si ti pobrojao ja bih Clio, uopste ne bih razmisljao o Puntu. To je generalni stav koji ne zavisi od stanja svakog auta ponaosob.

Kladim se da voziš nekog japanca :D

Šalu na stranu, ovo što si ti pobrojao, mahom je preskupo, bar prema nekim mojim prvim pregledima.

E sad, ovo "Punto je smeće", i slično, spada pod generalne stavove koje je TNS pomenuo, a ne pod argumentovano mišljenje. Interesuju me i iskustva ljudi sa automobilima, (kao što je recimo Tiki prenio svoja iskustva), a ne vječita zaklinjanja auto frikova, tipa "auto je auto, ali mercedes je mercedes".

Citiraj:
VW je VW i poslije 5 godina uzećeš iste pare na njemu. Kao sto reče TNS iz ovog pobrojanog clio najbolji.

Ovo me vaistinu zaintrigiralo. U sadašnjoj situaciji, za novac koji trenutno mogu da izdvojim, hipotetički uzimam Polo, star 10-ak godina, jer mislim da je to neki ekvivalent, s obzirom na trenutnu vrijednost VW vozila. Sa njim prelazim nekih 80000 km u narednih pet godina i imam auto star 15 godina, sa pređenih recimo 220000 km i on još uvijek vrijedi 9000 KM, koliko sam ga i platio prvobitno. Ako je to istina, uzimam ga momentalno i iz istih stopa, ali u tom mi je đavolje teško da povjerujem. Mada, kad neko traži 5000 KM za Golfa II iz 1986., to i ne zvuči toliko sumanuto...

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 15:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
ne podcjenjuj fenomen Das auta. Jedan kolega prodao golfa dvojku iz 91. za 5500KM, a kaze da je htio mogao je 'ladno uzeti 6000, ali nije mu se dalo, a kad ga je on kupovao prije par godina, za njega je dao 4800KM, pa ti sad vidi. Mozda je najbolje da ganjas neki auto do nekih 8000, a ostalo da ulozis u njega i miran si, a za tu cifru mozes da uzmes neki dobar punto. Procesljaj malo ovad podforum, bila je slicna tema upravo o malim autima. A sta mislis o nekom Accentu?

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 22:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
Tiki the Boyler je napisao:
Obavezno probati Twingo!
Za te pare ga možeš kupiti poprilično opremljenog i friškog!
Prostora k'o u priči! (jedino malo auto u koje ja mogu normalno sjesti)

U mojoj porodici su već dva komada i nikada nikakvih problema nije bilo sa njima!
Redovan servis jednom godišnje (kod Klindića se vrti oko 200KM) i piči...

e ja vozim twinga i zadovoljna sam ,cinjenica je da je ruzan i preruzan,moj ima drecavu boju pa je ko zaba :lol: ali zaista ima prostora,4 odraslih bez problema mogu sjesti sto je problem i sa nekim vecim autima,a i prednost je onog pokretnog zadnjeg sjedista ako ti treba veci gepek,servis nije skup,ne trosi puno,jedina mana na mojoj zabi je sto nema servo volan(gp 2002,ne mogu vjerovati da jos neko pravi auta s ovakvim volanom :lol:) ,pa mi je bio problem prvih mjesec dana dok se nisam navikla :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 23:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Buraz, za Punta navrati pa provjeri! Možda sam ja imao sreće, ali za godinu i po nisam imao nikakvih kvarova. Što se tiče Pola, ako možeš za 9.000 naći s klimom, uzmi! Znači Polo otpada!!! Možda je to moj stav, ali realno samo idiot može dati 10-ak hiljada za auto bez klime!!! Ovaj prvi što si naveo, probaj zaobići. Taj Sporting je 16v i ima oko 90 konja i troši bukvalno 2l više od 8v! Istina mnogo je jači, ali vidim da si naveo da ti je potrošnja bitna pa ganjaj 8v! Clio je dosta tijesan pozadi, Twingo dosta bolji na tom polju, ali Clio je daleko ljepši i moderniji unutra (opet subjektivno mišljenje). Corsa se čini dobra, mada nisam sjedio unutra. Jbg, ja uvijek gledam mogu li bar dva "normalna" čovjeka sjesti bez problema pozadi. Ja sam sad išao s još trojicom u ZG, a znaš koliki su to konji :) i niko se nije žalio na prostor. Pored toga i na najosnovnijim modelima imaš solidan paket opreme.

P.S. Bježi od troje vrata :)

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2009, 07:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Ako ti nije neophodno 5 vrata, radije uzmi 3...

Polo... Traktor... KAo i svaki VW... Ta situacija što si "lupio" nije, nažalost glupost. Vjerovatno ćeš, po sadašnjim prilikama, (but, they're, hopefully, going to change...) moći. I, što je najgore, i dalje će biti precjenjen.

Puž206... Ubi me ako ima neki da nije udaren... pe'-šes' puta... Neudoban... Pa, jedini neudobniji auto (exclude_from_comparation:zastava=true) kojim sam se vozio je Alfa 156... Još me boli... U svakom slučaju, neudoba do bola... Malo "precjenjen", francuski pouzdan... Čitaj: "pa sad..."... I, pomenuh li, udaran, baš svaki?

Auto jeste auto, ali Mercedes je Mercedes, to ti nije zaklinjanje frikova... Probaj u budućosti imati Mercedesa (makar godište Tipa, nikakav problem...) Paralelno sam se vozio u W123 ('83, oko 600.000 km) i Tipu ('92, 120.000) dugo vremena... S obzirom na pređene kilometre, (kod Tipa pregurane, znaš kaka(v) je kad se malo zagrije pa neće upaliT...) više se isplati Mercedes... Mada nije poređenje, od Tipa se više isplati Boeing... Govorim iz iskustva (bolnog)... Nego, Mercedesa nema u ovoj tvojoj sad priči...

Dakle, kad smo kod mitova, Punto... isam čuo loše stvari baš, ali, razmisli, Fiat je Fiat, nemoj se dvaput opeći... Mada mislim da nije loš...
kažu FallerImAlleTeilem
Ove japance pogledaj, ba, pre-dobro ih prave... Isplatilo bi ti se to voziti... Pošto, vidiš, kod Tipa nije problem da je skup, nego što te ubi na djelovima (i to daily basis... Znaš ono, taman nešto popraviš, i na putu od radione, kad bi te trebala držati euforija (pazi, voziš ne-sjeb Fiata... To jeste razlog za sreću...) ti kontaš gdje aći pare za ovo što ti se u međuvremenu khm...) ne?

Twingo... I ja sam čuo uglavnom samo pozitivne kritike... Pogledaj ga, jeste malo sramota da te vide da izlaziš iz toga, ali jeee-ti-seee, ako dobro ide, zar ne?

Klio... :-? Ne znam, nekako mi je malen... A i dosta ih je precjenjeno...

Eto, pa razmisli malo...

Ustvari, kad smo kod razmišljanja, jesi razmišljao o autobusu?
Mislim, e da kupiš, nego, da ideš na posao... Kontam, još malo ćemo u jebropu, a Oni To Tako Rade... A, i, još malo, kad skinu ove zabrane, razne... Mislim da će biti veći izbor, konkurencija (iže cijene...) i tako...

Hajd', u-zdravlje, valjda budeš našao nešto da valja...

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2009, 10:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Twingo... I ja sam čuo uglavnom samo pozitivne kritike... Pogledaj ga, jeste malo sramota da te vide da izlaziš iz toga, ali jeee-ti-seee, ako dobro ide, zar ne?

Boli me otprilike uvo šta će ko reći, to mi je najmanji problem, ali generalno, ako kupujem auto, treba da bude praktičan za moje potrebe, ali i da mi se sviđa. Nisam dakle od onih što kenjaju da im je auto stvar kojom prelaze iz tačke A u tačku B i ništa drugo, ali nisam ni auto manijak.

Citiraj:
kažu FallerImAlleTeilem

Ili po engleski FixItAgainTomorrow :D

Autobus za posao?
Probao, vozio se par mjeseci i rekao nikad više, makar cijelu platu davao na benzin.

Japanci su skupi, to je definitivno, što implicira da su i kvalitetni, ali ne uzima mi se auto starije od 7-8 godina, a mislim da takvog japanca za sadašnje stanje budžeta, ne mogu da nađem.

Usput, pogledao sam i kako se kreću cijene Pola. 10.000 za deset godina starog. Toliko nemam, a i da imam, mislim da auto staro 10 godina, ne vrijedi toliko. Kao što rekoh, kad se vidi kolike su cijene Golfa II, pa kad pomislim da je moj drug dao preko 3.000 KM za Golfa I iz 1983. onda me i ne čudi toliko. Ali prosto ne mogu da vjerujem da su toliko kvalitetniji od ostalih vozila.

Mislim da se komplet izbor u stvari sveo na Clio i Punto, pa sad da vidim za i protiv. Za Clio sam već rekao da se malo pristojnije godište, teško može naći ispod 9500 KM i to sa troje vrata, a prokleto je skučen nazad. Istini za volju, nisam neka matora drtina, koja ima problema sa tim, ali nisam više ni momčić kojem je važno samo da ima prostora da mu djevojka sjedne na prednje sjedište. Dakle malo komfora ne bi škodilo. Punto sa druge strane ima dosta više prostora nazad, čak i varijanta sa troje vrata. Ova sporting verzija Punta je i mene uplašila zbog 16V motora i 59 kW, ali to je oko 80 KS, a po riječima nekih ljudi koji si imali priliku da ga voze, na otvorenom putu to i nije neka razlika u potrošnji, naravno ko nema namjeru da divlja po putu, a ja definitivno nisam taj tip. Ono što me vuče ka njemu, jeste godište proizvodnje (kraj 2003.), a odbija me definitivno taj 16V motor i troje vrata. Ovo drugo bih nekako i progutao, ali ako mu je potrošnja ista kao i kod mog sadašnjeg auta, onda mi se definitivno ne isplati (Tipo 1.4 iz 1989. dig.kat.i.e.pi.ka.mat.erina).

No dobro... Interesuju me još samo iskustva pri kupovini. Da li je bolje njuškati po ovim auto kućama što prodaju polovnjake ili kod ljudi koji prodaju svoja vozila po oglasima? Pijaca mi je nekako odbojna, jer sam stekao utisak da svi prodaju muda za bubrege. Drugim riječima, nema nijednog auta da nije feleričan i to vidno. Jedan lik, prvi vlasnik auta koje prodaje, tvrdio je recimo da nema pojma kako mu je izgorila plastika iznad farova i da on to uopšte nije primjetio.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2009, 12:07 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Jan 2004, 10:56
Inace ne volim komentarisati izbor auta... prilicno nezahvalan posao, previse subjektivno. Ali bas prije neki dan kolegica kupila hyundai getz 2003 godiste za slicnu sumu kao sto si i ti naveo, 8500km. Ne znam koliko se inace krecu cijene ovog modela... al s obzirom da je ovo od prvih vlasnika, odrzavan u ovlastenom servisu... ostali bi morali biti bar nesto jeftiniji.
I auto me stvarno pozitivno iznenadio. Ocekivao da ce unutra biti ko nesto stariji accent u kom sam se vozio par puta, al getz je bar za klasu bolje odradjen (mislim da je tu bolji i od clia 2 generacije). A valjda, koliko pratim, pouzdanost bi trebala biti i vise nego zadovoljavajuca. Jedino je pitanje preprodaje poslije.
Inace, ovo i jeste pravo vrijeme za kupovinu auta (ko ima), pogotovo kod ovih preprodavaca. Opet gore pominjana kolegica... cjenkali se u par slucajeva, prodavaci odbili, kao premalo je to para. Ali poslije 10ak dana redom svi ti zvali da pristaju na tu sumu.
Uglavnom, srecno... trebat ce ti.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2009, 12:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
da sad je vrijeme ko ima na pretek love... ili da saceka jos malo, pasce...
kod nas se prodaju mahom iskucavana auta, rijetko da ces naci neko koje nije udareno negde malo ili malo vise. kupe dzabnije ali, naprave, operu, izglanjcaju i to je to.
inace, sta vozite???

ja imam FORD FOCUS 2002 godiste, TDCI.

kakva su misljenja o fordovima, ima li ko kakvog iskustva s njima?

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2009, 12:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Prije 2 godine sam u sličnoj dilemi izabrala Clio ('99. godište, 1.2) i nisam se pokajala. Nađen preko oglasa, nikakvih problema, samo redovno održavanje. Stoji da je 3 vrata premalo, to mu može biti jedina mana.
Pohvale ostaju iako sam ga kad su se stekli uslovi mijenjala za Japanca :)

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2009, 14:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
cicak je napisao:
kod nas se prodaju mahom iskucavana auta, rijetko da ces naci neko koje nije udareno negde malo ili malo vise. kupe dzabnije ali, naprave, operu, izglanjcaju i to je to.
inace, sta vozite???

ja imam FORD FOCUS 2002 godiste, TDCI.

Imam ja iskustva sa fordovima i previse:))

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2009, 15:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
cicak je napisao:

BiH mora pustiti uvoz auta starijih od 7 god. Ako hoćemo u EU.
Link za temu: http://forum.banjaluka.com/viewtopic.php?f=32&t=41736
Citiraj:
Evropska komisija još jednom je zatražila od BiH da ukine zabranu uvoza automobila starijih od sedam godina, a što je obaveza koja proističe iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP).

Zabrana uvoza auta starijih od sedam godina navedena je kao problem u primjeni Privremenog sporazuma BiH s EU na prvom sastanku privremenog Pododbora za trgovinu, industriju, carine, oporezivanje i saradnju sa zemljama kandidatima koji je u protekla dva dana održan u Sarajevu.
...

Možda to malo "uzdrma" tržište naših polovnjaka...

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2009, 22:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
smucek je napisao:
cicak je napisao:

Imam ja iskustva sa fordovima i previse:))

pa kakva pobogu? pozitivna, negativna?
reci vrline, mane, dobre stvari, lose, kriticne, zle, prljave... sve

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2009, 22:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Nije tema ford pa ne bi davio. Trenutno su mi dva na raspolaganju, benzinac i dizel. Iskustva su od sjaja do potpunog ocaja. Uglavnom mi se svidjaju za voznju. Dizel jak, dobar motor, ali osjetljive dizne. Turbina ima crkava na 200.000. Skupi dijelovi, ali manje vise na nivou klase. Interesantno je da svim fordovima brave crkavaju, nevjerovatno kako su to lose uradili. Onaj kljuc sto izgleda k`o kolac se izlize, brava takodje i nista mu ne mozes.
Koji je kod tebe motor, koliko ks?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 82 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]