Mogu i ja da kazem nesto za Dnevnik?
Honda Accord - vozio sam 2.0 ivtec (ili kako se vec zove) sa 155KS. Ide odlicno za svoju masu (osjecas se kao u daleko jacem autu), "vtec-kick" je jedva primijetan ali se osjeti u nizim brzinama na 5000-5200rpm. Dobra izrada, dobra upravljivost i motor koji daju mnogo zadovoljstva (pod uslovom da ga visoko vrtis). A pored svega toga dosta dobra elasticnost (solidno ubrzava u IV i V sa 2000-2500rpm). Veoooma fin auto

BTW Prosli Accord mi se vise svidjao - ovaj je neako "tromiji" (kao da su ga napravili na bazi Legend > copy-paste sa smanjenjem na 80%

)
Mazda 6 - kada sam kupovao auto, u uzem izboru je bila i Mazda 3. Otisao sam na test voznju ali se ispostavilo da trenutno nemaju na lageru, ali su mi ponudili voznju modelom 6. Iz neke puke radoznalosti sam pristao. U pitanju je bio karavan sa motorm 2.0 diesel (~140KS). Auto me ODSUEVIO! super ergonomija, odlican kvalitet, bogata oprema. A uz sve to genijalna upravljivost, savrseno precizan mjenjac (jedan od najboljih od svih auta koje sam vozio) i veoma dobre kocnice. Auto je prilicno tvrd ali sav je u nekom blago sportskom duhu i to mu odlicno odgovara. Osim toga - ima daleko vise mjesta nego u Hondi. Motor, iako diesel (koje bas i ne volim), je veoma kulturan i stvarno nemam zamjerki na njegov racun. Uz sve to, cijena je nekih 10-15% niza nego za slican Accord (makar u PL)
Benzinca nisam vozio ali top verzija (6 MPS) ima 2.3 turbo sa 260KSi pogonom na cetiri tocka (Haldex sa hladnjakom zadnjeg diferencijala i prenosenjem snage na tocak sa boljom trakcijom)
Ako trazis auto tog tipa (sedan srednje velicine) savjetujem ti da obratis paznju na Mitsubishi Lancer, u verziji Intense

Odlicno opremljen, mjesta ima kao u Acccord-u, gepek je ogroman, upravljivost je na nivou Mazde, a uz sve to je jeftiniji nego ova dva auta. Meni se jedino nije svidio motor (1.8 MIVEC 143KS) koji ima sasvim dovoljno snage ali ma fali divljine, koja je meni bitna pri izboru auta

(Zato sam i kupio Abarth-a

)