The_new_Statesman je napisao:
Nego, sta kaze djevojka za taj Bravo, daj nam napisi dvije, tri u nekoj novoj temi

Je l' mora ona, mogu li ja da kazem?

Ovako - u pitanju je 1.9JTD 120KS, presao nesto malo preko 40.000km, kupljen nov XI 2007. Prije nego sto sam ga prvi put provozao, bio sam odusevljen izgledom i svim detaljima. A onda sam sjeo za volan i razocarao se...
Ergonomija - nema je skoro uopste, malo sta mozes da pronadjes intuitivno. Recimo - podesavanje visine svjetala je sa desne strane centralne konzole

Voznja u rikverc - katastrofa, nista se ne vidi... Jos ovaj ima zatamnjena stakla

Motor - sasvim solidan, srednja potrosnja oko 7l/100km (ostro vozi, kao da sam je ja ucio

) a maksimalna oko 8,5 (put u Italiju, 3 osobe, citavo vrijeme >160km/h). Ne svidja mi se mjenjac (5-brzinski) koja ima lose izracunate prenose - izmedju III i IV postoji knedla na brzinama 80-100km (koje su ipak ceste u prestizanju). Prilicno je tih, uzimajuci u obzir da je diesel u pitanju. Spora reakcija na gas

Vmax ~210km/h
Upravljivost, vozne osobine - podupravljivoooo... Na brzim lukovima se osjeti plivanje zadnjih tockova (jbg, vucena osovina, a ne nezavisno vjesanje...) i proklizava preko nosa. A pri svemu tome je nizak do bola i kaci sve ivicnjake
Dizajn - nemam rijeci
BTW Auto ima sve moguce gluposti - navigacija, bluetooth handsfree, USB citac, 10-ak vazdusnih jastuka, svjetla sa dosvjetljivanjem krivina, svasta nesto...

Rezime - nakon navikavanja je sasvim OK. Cak planiram da sljedece godine kupim 1.4T 150KS sa Sport paketom (tvrdje vjesanje, drugacije felne, vece kocnice i dublja sjedista)

P.S. Ako moderator smatra za shodno neka isjece u neku drugu temu