banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 14:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 155 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Okt 2008, 12:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
Da li je neko cuo za ovo?
14.10.2008. 11:21

'Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH priprema mjere kojima bi trebao biti riješen problem nastao zahtjevom Evropske unije da ukine odredbu o zabrani uvoza automobila starijih od sedam godina, saznaje "Dnevni avaz". Evropska komisija traži da se zabrana ukine na osnovu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SAA)

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 12:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Koliko je meni poznato samo se carina ukida a ne godina starosti vozila koja se uvoze

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 12:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

i ja sam cuo tako kao i ti ali izgleda ovo je nesto novo...
Ma nakupilo se krseva valja to negdje prodati... :)

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 12:47 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
To nema nikakve logike, ako bi doslo do toga to bi bilo samoubistvo

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 13:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
Ja sam za to cuo prije 2 mjeseca

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 13:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2006, 14:28
Pa realno ti se ni ne isplati uvoziti auto staro preko 7 godina....mislim imas ih i kod nas sigurno za tu istu cifru!!!

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 13:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

poznavajuci nas narod ovo ako puste ima da se navuce auto da svako ima po 3 kom.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 13:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
Auuuu lele oce biti starog gvozdja na cestama ko salate....ako je ovo tacno :cat: :cat: :cat:

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 13:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Jun 2008, 13:01
Pa moguce je da ce to uraditi,ali isto tako je moguce da ce onda odrediti da motor mora biti najmanje euro 3,sto bi odprilike bilo od 2000.-01.pa na vise...mislim da je u Srbiji takav zakon...

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 13:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Bicemo kao Bugari, oni uvoze sve zivo, kad ih vidim na autoputu kroz HR i SRB muka mi dodje, sve sami krsevi, a pola ih slupano. EU se obradovala sa njima, ocistili su sve iz svojih zemalja

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 14:13 
Veteran
Veteran

Suludo je, tesko da ce do toga doci. Ne trebas biti puno pametan da zakljucis koje bi bile posljedice takve odluke

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 15:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2006, 14:28
Mislim to je za mene cista glupost...s obzirom na krizu u kakvu upada ekonomija svijetska..cijene auta iz dana u dan idu dole,jos kad se ukinu i spuste carine dopustiti nekom da uvozi krdze e to bi bila stvarno propast!!!

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 17:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
Imate lose misljenje o tome,po meni je to trebalo odavno uraditi...
Uzmi za primer,recimo BMW serije 5 iz npr 2000god i potpuno nov Sehvrolet Aveo.Moze li se to porediti,namerno sam uzeo ovaj auto,da ne bih pisao ono klasicno,BMW star deset godina i novi Yugo.
Sta bi ti uzeo od to dvoje?
Ja licno bih se uvek pre odlucio na uvoz automobila izvana nego kupovinu ovde,zasto,pa zato sto su tamo auta odrzavana,servisirana,i sto je najvaznije,ako su (a malo je onih koji nisu i ovde i tamo) udarana,onda su bar popravjjena i uradjena kako Bog zapoveda.
Ja tu ne vidim nista lose,pogotovo ako bi se sve svelo na Euro 3 normu.A i ako ne bi,nema tu nista lose,pala bi cena ovim ovde automobilima,kad se za iste ili znatno nize pare moze uvesti isti takav u duplo boljem stanju.

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 18:01 
Veteran
Veteran

Tacno je to, ali ako dodje do takvog zakona nece puno ljudi kupovati bmw5 nego ce uvoziti kola do 1500 -2000 eura koja vrlo brzo postaju krshevi.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 18:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Jul 2008, 23:26
To je lose,zbog ljudi sa starudijom i mi cemo ispastati.Ko hoce da prodje jeftinije zar nije bolje uvesti novije auto,udareno, i onda ga ovdje praviti.Naravno gledati gdje je udaren i kolika je steta jer kad sve iskalkulisemo da se moze na njemu nesto i zaraditi a uz to imati nov auto.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 19:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
U najboljem slucaju, BMW iz 2000. ako iole vrijedi presao je samo 100.000 i kosta minimum 10.000 evra... Pri tom ne treba zaboraviti da se to za dvije godine na nasim putevima pretvori u krs a'la Opel Ascona iz osmadestcetvrte.

Sto ce reci da je to potpuno nepouzdano auto od kojeg treba jos godinama strepjeti. Aveo kupuju malo ozbiljniji ljudi, dok ce te BMW-e i ostali krs sa 150 i vise konja pokupovati nedojebana balavurdija koja nece poslije imati para ni da mu gume zamijeni, a kamoli sta drugo.

I kad smo kod BMW-a, bas me zanima koliko je udesa izazvano na 1000 prodanih Chevija ili Lada, a koliko na 1000 BMW-a.

Po meni greska, ogromna greska koja ce sjebati ionako slabi rast prodaje novih automobila. Ma onda vam i ne treba sajam, kud ce vam bolji sajam od pijace nedeljom :evil:

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 19:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

TNS ne slazem se sa tobom,evo danas gledam na mobile Lanciu Thesis sa 230.000km na satu,kosta 8.500e,sa full opremom,ali auto je garantovano u boljem stanju od gore slucajno spomenutog Avea i proce sigurno jos toliko kilometara,dok Aveo ako predje 180.000 bice extra.
To su dva sveta,ali samo hocu da kazem da se za razliku u ceni moze uzeti mnogo veca i luksuznija klasa koja se moze nazvati autom a ne nekim poluproizvodom,kakav je za mene shevrolet.

Meni sajam u BL ne treba,kakav je ovaj prosli bio bolje da ga nije ni bilo,samo brukaju Banja Luku,cast izuzetcima koji je zasigurno Renault koji je izgleda jedini to preozbiljno shvatio.Ja prvi nikada ne bih uzeo novo auto.Nikada nisam bolovao od toga da budem prvi vlasnik,zasto baciti brdo para na auto,kada mogu isti taj auto kupiti tri godine stariji za pola para?!

I ne znam sta je tu cudno sto ukidaju,ako vrate na Euro 3 normu,bice identicna situacija kao u Srbiji,a i u vecini zemalja je uvoz regulisan stanjem vozila odnosno stvarima koje mora da ispuni a ne idiotska granica u starosti automobila od 7godina.Po tome bi starija auta od 7god trebalo bacati pod presu,jbg. i kad se uvezu nastavljaju da stare...
Alo bre ljudi,ovo je bosna,nema narod para za automobile,nismo u HR ili SLO pa da za svaki novi auto dizemo kredit koji se izganja za 5min.

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 20:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Automobili su u Evropi luksuz, a ne stvar potrebe...
Mozemo se svadjati oko Avea, ali ti garantujem da ce se od 100 prodanih Avea, 95 u prvih pet godina nakon kupovine odrzavati po propisu i da ce sa te strane biti apsolutno sigurni na cesti.

E sad mi reci koliko ce se od 100 BMW-a, ionako starih 9,10,11 itd., 5 godina odrzavati redovno i po propisima? Hmmmm...

Novo auto se ne kupuje samo zbog statusa (statusne simbole prodaje tek par firmi).

EURO 3 ni Srbija nije mogla uvesti kako treba, ocekujes to od jedne BiH? Te kad je taj slobodan uvoz tako dobar, zasto ga nema u Sloveniji i Hrvatskoj kad ih vec spominjes kao neki uzor?

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 20:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Odrzavanje je OK,kvarenje BMW-a i niej toliko cesta boljka,ako se iole pazi i odrzava.Ali to je tema nasiroko...

A dao sam ti razlog u prethodnoj poruci zasto SLO ili HR nemaju slobodan uvoz,pa zato sto imaju extra dobro resene kreditne uslove.

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 20:24 
Veteran
Veteran

Auto koje je preslo 230 000km je razdrndano kako god da okrenes, ko god da ga je odrzavao.
Dobro je TNS rekao, 4 zimske gume za bmw su oko i preko 1000maraka. Oni koji kupe takvo auto vjerovatno nece imati para za gume i dijelove i samim tim prave krsh i ugrozavaju sve oko sebe.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 155 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]