banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 07:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Okt 2008, 12:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2004, 11:10
Upravo je izasao update za SCG Route (rutabilna karta Srbije i Crne Gore) za Garmin uredjaje. Ima dosta izmjena na granicnim prelazima tako da se sad moze vise kombinovati sa Adria Route i Europe city navigator-om.

Kod:
http://rapidshare.com/files/152408206/CPB.rar

pass: oraomk

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2008, 21:35 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 05 Okt 2007, 22:12
Lijepo. Nego reci mi kakva imas iskustva sa onim starim. Ja korisim Garmin pirateriju za BiH i Srbiju, izmedju ostalog. Veoma sam nezadovoljan kako program radi recimo u Beogradu. Sta reci kad me je za manje od pola sata cetiri puta odveo u jednosmjernu ulicu u pogresan smjer!?

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2008, 23:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ja sam nedavno bio u Beogradu i aj reko da i ja isprobam to cudo i duboko sam razocaran. Jako je neprecizan kada vozis starim delom grada, centar i ti fazoni gde su ulice malo zapetljanije i gde ima ulica da se susticu, ko ne znaBeograd mozda i nece primetiti neku veliku razliku, ali ja ga nisam nikako pratio jer stalno kruzi, kao da su ga taksisti pravili, jedino je dobar ako ne znas gde je tacna lokacija koju trazis pa kad se priblizis da vidis na mapi da se snadjes. Jednom sam prilikom odlaska u centar iz pravca sajma greskom otisao na gazelu, jer sam buljio u to sranje da bi video kuda me tacno vodi i on kada je skontao da sam pogresio kaze mi na sred gazele da napravim polukruzno :-? :-? :-? i ja ga tu iskljucim i nastavim svojim putem, tako da ga i nisam nesto preterano koristio. U mostarskoj petlji ne zna gde se nalazim, ja ispod autoputa a on mi pokazuje kao da sam gore i zbuni se i salje me na drugu stranu. Jednio me po zemunu OKi vodio, ali tamo su sve ulice ravne kao baklava pa ne mozes da pogresis, cak i tamo nije bilo nekih glavnih ulica nego me vazdusnom linijom salje do odredista. Sve u svemu ta stara verzija je sranje, sad kakav je 1.8 necu ni da testiram, po Jugoslaviji mi nije potreban :D :D :D

Eto moje iskustvo sa modernom tehnologijom :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2008, 09:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ja sam ga testirao u vise gradova i za onaj grad koji dobro znam cinio mi se los a u gradu,koga slabo znam, uvijek me doveo na odrediste. Beograd ne znam bas mnogo osim nekih osnovnih puteva ali kad god sam nesto trazio nisam imao problema. Kad pratim nikad ne slusam samo glas jer cesto se desi da kaze prije nego sto treba, npr prosli put sam trebao otici do Sremcice i on me vodio obilaznicom, a ne preko gazele, iako ona jos nije ni zavrsena. Novi Sad i Banja Luku :) ekstra znam i nikad nisam zadovoljan kuda me vodi a to je zato sto imam neke rute kojima ustaljeno vozim i mislim da su najbolje a ustvari moze se i drugima doci na isto (ruta zavisi i sta odaberes fastest time, shortest route). U avgustu me iz nekog Sarajevskog (Sarajevo kazu da je bas lose uradjeno) naselja izvukao u Istocni stari grad a da ga nije bilo lutao bi ko zna koliko po nekim ulicama uzim od trotoara.

E sad sta je novo u 1.8. Oni uvijek ispravljaju greske a ima ih more tako da sve te ispravke mozda nece nikako uticati na tvoju voznju a mozda i hoce zavisi gdje ides. Treba jos vremena da prodje pa da se to sve potpuno pouzdano napravi.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2008, 09:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ja sam Beogradom totalno nezadovoljan, a znam da je u BL kada ides od rebrovackog mosta prema starcevici isto bug u programu jer te ne vodi glavnom ulicom nego pre sindija kaze da skrenes levo kod onog ostrva pa te provuce kroz zgrad i parkinge, cak i preko trotoara da vozis da bi ispao na parkingu kod groblja. i tu sam ga pratio i smejao se kuda me je provukao. Pricam za staru verziju ne za 1.8 nju nisam testirao

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2008, 15:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Banjaluku su radili neki likovi iz Hgspota. Samo osnovne ulice su radjene preko uredjaja a ostalo je precrtavano sa Google Eartha tako da, pogotovo gdje je strana, ima gresaka u udaljenosti. I ja sam primjetio po Drakulicu da ima gresaka u rutianju. Zato mi kod skretanja sa Pobrdja na tranzit (skretanje kod Alasa) nista nije govorio i ja sam mislio da je tu greska kad ono tu ima samo jedan moguci smjer a ostalo zabrane tako da nema ni potrebe. Poslao sam im ja najmanje 20 gresaka i uglavno su ispravili.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2008, 12:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2006, 14:28
Sto se tice navigacije i mapa jedino vjerujem Satworku ovo ostalo su sve skartovi!!!

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2008, 22:35 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ma sve su mape dobre samo je rutiranje problem

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]