banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 15:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 67 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Alfa Romeo 156
PostPoslato: 01 Mar 2010, 00:56 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Nov 2009, 01:30
Treba mi par savjeta od ljudi koji su imali kontakta sa ovim autom,koji su ga vozili, ili bar dosta znaju o istom, i o Alfa Romeo automobilima, prednosti i nedostaci.Znaci u pitanju je Alfa Romeo 156,recimo dizel verzija 1,9 JTD.
A uz to prihvatam i preporuke za neko drugo auto,do te cijene (10-12000 km)
Hvala.

nepobediva -
moja ljubavi...

Vrh

Tema posta: Re: Alfa Romeo 156
PostPoslato: 01 Mar 2010, 01:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Jesi li razmišljao o 1.8TS?
Daju se one uzeti i do 8.000 dobre.
OBAVEZNO neka ima nove i kvalitetne sijalice u farovima, ne šalim se!

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 01:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Ne znam kakva je prica s odrzavanjem. 1.9 JTD multijet je bombonica od motora :D
U tom autu mi se najvise svidja motor.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 01:09 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Nov 2009, 01:30
Ma ja sam isto puno citao o motorima JTD, to je bila svojevrsna revolucija kod dizel motora.Ovako je to odprilike,ja imam keš,znam šta želim,ali non-stop se govori o skupim dijelovima za Alfina vozila.Hm.Ako bih morao da biram između Alfe,Vektre ili Astre,uzeo bih nju.Može i 1,8 benzin, ali prije dizel.

nepobediva -
moja ljubavi...

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 07:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sticajem okolnosti, u '04 156-ici 1.9JTD-16v sam prešao par hiljada kilometara. Od toga skoro da i nisam ništa vozio, da se razumijemo.
Elem:
Taj motor vuče kao stoka. Nekad ni nemaš osjećaj da je dizel. Sve pohvale, osim... I čuje se kao stoka! Bez zeze, van autoputa, nivo buke i (ne)kultura rada su na nivou Golfa dvice, ako ne i gori...zato i predlažem benzinca.
Dalje, neudoban je stravično. Vozač se nije žalio, pa ili je mazohista, ili je navikao ili je njegovo sjedište ok. Uglavnom, ostala tri nisu. Visok sam ~185, ali mislim da nema veze sa visinom, jednostavno su tako profilisana.
Koliko se sjećam, nije se puno kvarila, ali kad jeste, te je bilo po pola auta da otkaže, i bilo je skuupo, plus par čukanja, tipa branika, vrata, i nije bilo jeftino.
Još te šta interesuje...?

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 10:29 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Nisam ni vidio koliko si para naveo, to bi bilo dovoljno za onaj predzadnji model?
Malo se preracunah kad euroth napisa da drnda kao traktor. Naprotiv to me i iznenadilo kod tog novijeg modela multijet sto je auspuh odlican i po zvuku uopste nemas osjecaj da vozis dizel.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 10:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Dobar motor, pogodan za softversko podizanje snage ("cipovanje"), ako se pametno upotrebljava moze mnogo da predje bez problema. Nije bas ekonomican (7-8/100 je normalna potrosnja) ali zavisi sta za nekoga znaci pojam ekonomicnosti :)
Licno bih ganjao 2.0TS i eventualno ubacio plin, ako bi morao jeftino da se vozim.
Problem AR156 je vjesanje koje je prilicno delikatno a dosta elemenata ne moze da se mijenja pojedinacno nego mora citava viljuska i sl.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 10:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Apr 2009, 20:47
Rođo taj što si ti vozio nije taj koji bi on uzeo. Taj je novija genercija JTDM 16v i ima 150 konjića, ovaj je slabiji. Inače mislim da je to provi komon rejl motor koji se ugrađivao seriski.
Ja bi svakako uzeo 1.8 TS, imao sam priliku probati i više mi se sviđa nego 2.4 JTD sa istim brojem konja. A i u porošnji vala nije velika razlika.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 11:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Slika
by V@nja

Btw, meni nazad nema dovoljno mesta u ovom autu

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 11:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
alfa romeo je šit neviđeni. često se kvari, veliki je potrošač, skupa je za održavanje...kao što euroth reče: vješanje je katastrofa, još na ovim našim putevima :roll: :roll:

iz te klase, mazda 6 zakon, pa honda accord, mondeo, passat i eventualno volvo s40 ;)

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 11:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

contador je napisao:
alfa romeo je šit neviđeni. često se kvari, veliki je potrošač, skupa je za održavanje...

Najbolje je kupiti GII 1.6D - odrzavanje nista ne kosta a jos proizvodi gorivo u toku voznje...

Senna je napisao:
Inače mislim da je to provi komon rejl motor koji se ugrađivao seriski.

Dobro mislis - Fiat je pionir na polju common-raila, a taj motor je razvijen zajedno sa GM. Do danas ga koristi Opel (1.9CDTI) i SAAB (1.9TiD i 1.9 TTiD) i vazi za jedan od najboljih dizela na trzistu.

Ja sam i dalje za 2.0TS 8)

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 11:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
mirdza je napisao:

Ja sam i dalje za 2.0TS 8)

nista bez ovog motora....jebes potrosnju kad vozis zvjer! 8)

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 12:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Zvjer je "Busso", a sve ostalo su samo polu-rjesenja :evil3: Mada, tocenje 2.5 V6 24V moze da bude neprijatno...

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 12:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
http://www.rsportscars.com/alfa-romeo/2 ... 56-gta-am/

:D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 12:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
mirdza mislio sam na tu klasu auta.........jbg nema svak da moze hranit jake masine!

ova 2.0 je sasvim normalno auto od 155ks i ide idealno....a sad ako cemo uzmati top modele vala nebi davao pare za alfu,raidje bi kupio golfa sebi :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 14:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mirdza je napisao:
Najbolje je kupiti GII 1.6D - odrzavanje nista ne kosta a jos proizvodi gorivo u toku voznje...

ako malo bolje pogledas moje postove vidjeo bi da iz dna duše mrzim sve što ima veze sa VW-om...alfa je šit i tačka. Jebeš auto koje ide u servis svakih 3000-4000 km ;) Niko im ne brani da prave kvalitetnija i pouzdanija vozila. Za te pare neka honda accord 2.0 extra izbor.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 14:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Alfa nije auto koji se kupuje da bi se stedjelo i ekonomicno drndalo po gradu. Ako neko ima takva ocekivanja neka na vrijeme odustane. Ta auta su projektovana da daju uzitak u voznji i kao takva zahtijevaju visok nivo tehnicke svijesti. U balkanskim uslovima i odrzavanju tipa "more l' jevtinije" ona nema sta da trazi.
kad kupujem auto onda ga ili odrzavam kako dolikuje ili se vozim gradskim autobusoom. Kompromis je najgore rjesenje...

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 14:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Apr 2009, 20:47
Fino su ljudi rekli-Alfa se kupuje srcem, tako i jest.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 14:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Senna je napisao:
Rođo taj što si ti vozio nije taj koji bi on uzeo. Taj je novija genercija JTDM 16v i ima 150 konjića, ovaj je slabiji. Inače mislim da je to provi komon rejl motor koji se ugrađivao seriski.
Ja bi svakako uzeo 1.8 TS, imao sam priliku probati i više mi se sviđa nego 2.4 JTD sa istim brojem konja. A i u porošnji vala nije velika razlika.
Ovaj što sam ja pominjao je 1.9 JTD-16v (tako piše nazad, pretpostavljam da je to onaj JTDm koji pominješ. 140ks, uglavnom...), auto je '04, redizajn (ona sa trip-kompjuterom i digitalnom klimom), fino vuče, tip-top je održavana, ali meni je i 190D udobnija i skoro da je tiša...ustvari, nije problem u nivou buke već u zvuku: traktor - traktor.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 15:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mirdza je napisao:
Alfa nije auto koji se kupuje da bi se stedjelo i ekonomicno drndalo po gradu. Ako neko ima takva ocekivanja neka na vrijeme odustane. Ta auta su projektovana da daju uzitak u voznji i kao takva zahtijevaju visok nivo tehnicke svijesti. U balkanskim uslovima i odrzavanju tipa "more l' jevtinije" ona nema sta da trazi.
kad kupujem auto onda ga ili odrzavam kako dolikuje ili se vozim gradskim autobusoom. Kompromis je najgore rjesenje...

kad govorim o održavanju alfe ne mislim na redovne servise tipa: zamjena ulja, filtera, remenja, diskova, pakni...već o kvarovima vezanih za elektroniku, vješanje, probleme sa turbinom, zamajcem...znači sve ono što ne ulazi u redovan servis. bilo kako bilo, alfa je veoma problematično auto, kvarljivo, nepouzdano, unutra jako malo prostora (naročito nazad), JTD se bukvalno čuje kao traktor (mislim da je euroth pomenuo već nekoliko puta ;) ), troši iznad prosjeka svoje klase...sve u svemu auto za zaobići...kad već daješ tolike pare uzmi nešto kvalitetno...a te priče kako se alfa kupuje srce i ostala serendanja okačite mačku o rep...jebote nije neka pi*ka da je kupuješ ''srcem'' ;)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 67 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]