Holla pplz,
Imam veoma kratak i hebitachan problem - josh uvijek guram Mazdu 323F '90. 1.6i 16v 88bhp, 64kW. Nemam ambicije (chitaj: vishka hiljada maraka) da uzimam neshto novo, posebno jer imam osjechaj da mozhe moja krdza iskashljati josh zhivota, ali imam opasan problem.
Auto ide k'o zmaj - na plin. I vuche, i troshi k'o upaljach, i pali na plin i sve cakum-pakum, ali na benzin...ni pod razno. Obichno hoche da upali na benzin, ali kada radi, radi kao na jednom klipu. Dakle, ne mozhe se voziti na benzin.
Imam dobrog mehanichara, ali chovjek ili ne zna, ili kao vechina neche s tim da se zahebava, uglavnom nakon 6 dana sjedenja, nije napravio ni dijagnozu - zato trazhim nekog mehanichara, na preporuku, koji bi bio voljan uzeti auto - sjesti, napraviti krug pa rechi - nije problem u parama, koliko u tome da je neko konkretan. Sjedi, probaj, chachni, reci koliko, reci kada, reci shta treba i da to vech jednom saniram. Zachudio sam se koliko ljudi samo odmahne glavom "ne radim mazdu", ili "ne znam ja tome nishta s plinom" itd. Znam da je auto star, and whatnot, ali hebem mu, mehanika je mehanika. Probash, vidish, imash neku predstavu...Obzirom da vozi na plin bez problema, siguran sam da se neke stvari moguu startu iskljuchiti, pa metodom dedukcije...
E, pa, imate li nekoga koga bi preporuchili? Ili je neko imao slichan problem? Ne trebaju mi pretpostavke, pliz, ne pomazhu, treba mi ili neko ko je imao isti problem, ili neko ko zna kako ga popraviti.
So, hvala unaprijed