banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 03:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Krada automobila...
PostPoslato: 11 Jun 2008, 19:46 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2008, 18:10
Potaknut jednim današnjim događajem otvaram temu o krađi automobila. Jutros je jednoj meni dragoj osobi ispred zgrade ukraden automobil.

Je li vama/vašem prijatelju/nekome iz porodice/itd ikada ukraden automobil?
Kolika je vjerovatnoca da policija pronađe počinitelja i vrati vam auto?
Kakva su iskustva?

Znam da je nasa policija veoma dobar prijatelj i da rade sve sto mogu da uhvate lopove, ali... :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2008, 19:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2007, 17:13
Koji je auto u pitanju?!

Udruzenje linux korisnika Republike Srpske

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2008, 20:00 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 11 Jun 2008, 19:49
Prije tri godine mom su starom u sred bijela dana ukrali auto! Zvali policiju ali od njih ama bas nikakve fajde nemas.Samo kazu cekaj da vam se javi lopov,a poslije ti bacaj grah sta ce da se desi.
I naravno javio se odmah dan nakon kradje,trazio odredjenu sumu novca... kojeg si na rizik stavljao pod neki kamen u pizdichima,a na Breci na nekom parkingu cekalo nas je upaljeno auto!

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2008, 20:18 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

milic_alex je napisao:
Koji je auto u pitanju?!

Ex-Yu standard, Golf V :roll:

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2008, 20:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Meni samo nije jasno, odakle im broj telefona od osobe ciji auto ukradu...

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2008, 21:54 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
vjerovatno iz telefonskog imenika ako zovu na kucni. mada ni mobilni nije tesko dobiti. znaju oni od koga kradu.

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2008, 05:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
znaju oni broj mobilnog i prije nego ti odrade auto,sve se to radi takticki i u saradnji sa plavim andjelima...........

prije tri godine mom prijatelju su ukrali auto ispred zgrade,momak otiso u policiju prijavio i sve te cake odradio i na kraju se uspostavilo da njegovo auto je lezalo u garazi od inspektora s kojim je on vodio razgovor u policiji :roll: :angry1: :angry1: :angry1:

pa da ga covjek neobjesi za jaja,mater hebo svoju poganu..........

a auto ce dobiti nazad uz dvije stvari:
prva je to da ga otkupi i bude sretan da ga dobije nazad..
druga je da ima veze u tim`vodama`pa da mu srede da mu ga vrate..........

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2008, 07:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2006, 23:50
Digresija je napisao:

Hmmm, možda ovaj slučaj iz Trebinja pojašnjava mnoge stvari:

Citiraj:
Trebinjska policija i kriminalci međusobno su povezani do te mere, da se više ne zna ko je policajac, a ko kriminalac! Glavnu reč vodi auto-mafija, koja je prema nezvaničnim saznanjima Pressa RS, samo tokom prošlog meseca ukrala 100 automobila. U gradu na Trebišnjici automobili se kradu na svakom ćošku, iz dvorišta, garaža, sa parkinga, a dešavalo se i da ljudi ostanu bez auta dok skoknu do kioska da kupe cigarete!

...
Građani Trebinja krađe automobila odavno su prestali da prijavljuju policiji, jer nemaju poverenja u organe reda. Kao najbolji dokaz o sprezi auto-mafije i policije govori slučaj o kojem je odbornicima SO Trebinje govorio vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije:
- Vladika je naveo primer žene iz Herceg Novog. Pošto joj je ukraden automobil, ona je kupila novu karticu, odnosno novi telefonski broj! Nazvala je samo policiju i niko drugi nije znao taj broj. Posle sat vremena na taj broj su je zvali kriminalci, koji su joj ukrali automobil i tražili otkup! To je očigledan dokaz da kriminalci imaju svoje ljude u policiji - kaže za Press RS predsednik SO Trebinje Nikola Sekulović.
...
"Press"

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2008, 07:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
Metheny je napisao:
Digresija je napisao:

Hmmm, možda ovaj slučaj iz Trebinja pojašnjava mnoge stvari:

Citiraj:
Trebinjska policija i kriminalci međusobno su povezani do te mere, da se više ne zna ko je policajac, a ko kriminalac! Glavnu reč vodi auto-mafija, koja je prema nezvaničnim saznanjima Pressa RS, samo tokom prošlog meseca ukrala 100 automobila. U gradu na Trebišnjici automobili se kradu na svakom ćošku, iz dvorišta, garaža, sa parkinga, a dešavalo se i da ljudi ostanu bez auta dok skoknu do kioska da kupe cigarete!

...
Građani Trebinja krađe automobila odavno su prestali da prijavljuju policiji, jer nemaju poverenja u organe reda. Kao najbolji dokaz o sprezi auto-mafije i policije govori slučaj o kojem je odbornicima SO Trebinje govorio vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije:
- Vladika je naveo primer žene iz Herceg Novog. Pošto joj je ukraden automobil, ona je kupila novu karticu, odnosno novi telefonski broj! Nazvala je samo policiju i niko drugi nije znao taj broj. Posle sat vremena na taj broj su je zvali kriminalci, koji su joj ukrali automobil i tražili otkup! To je očigledan dokaz da kriminalci imaju svoje ljude u policiji - kaže za Press RS predsednik SO Trebinje Nikola Sekulović.
...
"Press"

Ovo ti ja pricam,plavi andjeli su u suradnji sa lopinama...........................i kazu vjeruj policiji,ma vjeruj qurcu a ne njima :angry1: :angry1: :angry4:

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2008, 08:39 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Pa to i jeste jedina mogucnost - da policija zapise broj sa kojeg zoves kada prijavljujes kradju auta, nakon cega oni broj proslijedjuju onome ko je auto ukrao...

Moj kum je u Beogradu ostao bez novog Passata, a vec nakon par sati su ga zvali na njegov broj mobilnog s kojeg je prijavio kradju auta...

Ja se ne brinem ako mi ukradu auto, jer imam Vollkasko osiguranje, ali ukoliko me neko nazove i trazi otkup, prvo idem u policiju da se raspitam ko je preuzeo moju prijavu o kradji, a hvala Bogu, imam mnogo veza u BL policiji 8)

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2008, 09:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2006, 14:28
Za sada najsigurnije rjesenje protiv kradje je zasigurno ZEDER...pa zatim KASKO OSIGURANJE.....ne moze me niko ubjediti da je KASKO skupo jel ako ti vec imas para da uzmes sebi novog Merca,Bembaru,Audija,Passata,Golfa.....onda moras imati para i za KASKO,a ako ces se praviti budala pa ne placati onda ce te stici ovakva sudbina...ZEDER jeste resenje jedne vrste ,ali mom kolegi se konkretno u BG desilo da su mu auto natovarili na kamion...stoga ni 1 000 000 Zedera neebi pomoglo.....tako da ljudi ako imate para da kupite novo auto vec KOJE SE KRADE onda morate odvojiti i za KASKO jel jebes ti covjeka koji sa novim autom ode na pumpu i sipa 10 km...e takva je situacija i sa KASKOM...a kad ga imas e onda pustis neka nose ko ga ebe stize novo :D

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2008, 11:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Mom su ujaku prije 6-7 godina ukrali golfa II ispred stočne pijace.
Auto je uspio naći na toj istoj pijaci mjesec dana kasnije.

Lik ga je prodavao, sa stranim tablicama.

Ujak je pozvao policiju i dobio je auto nazad.

Najveća nebuloza je da niko nikad ujaka nije zvao u vezi optužnice za krađu.
Čak se malo raspitivao preko nekih svojih poznanika u policiji i oni su mu rekli da nikad nije ni podignuta optužnica protiv tog lika.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2008, 19:52 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Jdan dogadjaj od neku noc koji se desio poznanicima...

Naime, njih dvoje su sjeli u auto, i krenuli van grada da razbace koju sexaulnu igricu. Izmedju ostalog, bilo je vjerovatno u opticaju pushenje, zguza, na i ispod, koliko to velicina auta moze da dozvoli (ovo je prdpostavka).

Nakon sto su zavrsili, uaplili su auto da im se odmagle prozori, i imali su sta vidjeti.

Stravican prizor... 1 momak s desne strane, drugi s lijeve s izvucenim nozevima. Treci im se popeo na haubu. Poceli su vikati i lupati zapovjedajuci im da izadju iz auta.

Srecom su vec upalili auto, tako da je momak (svaka mu cast) , nagaziona gas i uspjeli su pobjeci.

A sada ono najbitnije: Odmah su otisli u stanicu policije da prijave sta im se desilo izamislite :
Umjesto da drotovi odmah posalju ptrolu, zadrzali su njih dvoje nekoliko sati i uzimali im izjave i peglali tipa: gdje ste bili tacno, sta ste radili, a zasto ste gore isli i slicno!

I dok nam je policija takva kakva jeste i te procedure, kradja automobila ce biti sve vishe i vishe svakodnevno!

I ne samo kradja, moglu su ih i silovati ili i ubosti nozevima!

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2008, 22:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Feb 2008, 17:16
kakva drzava takva i policija . Treba nama najmanje 50 godina da dodjemo u neku normalu.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2008, 07:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2006, 14:28
Citiraj:
Izmedju ostalog, bilo je vjerovatno u opticaju pushenje, zguza, na i ispod, koliko to velicina auta moze da dozvoli (ovo je prdpostavka).

Auu kako ti to nama slikovito predstavi...imas slike mozda ;) ;) ;) :D :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2008, 19:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Poznato je koliko su naši Anđeli Pakla (ili ono beše plavi...?) efikasni i kad nemaju veze s kriminalcima (ako je to moguće..)

A auta.. Sve je to planski, kao što znate...

Ili će vam javiti da otkupite, što se u većini slučajeva desi i vrate vam auto, jer im se jednostavno ne da zajebavati s tuđim autima, ili vam se neće javljati. Ako se ne jav, onda ga možete probati potražiti u međugorju ili albaniji... Ako nemate sreće - Međugorje, otpad.
A ima varijanta da vas izjebu i ne vrate auto, naravno...

Efkasna metoda prevencije ne postoji, sve što čovek može smisliti da mu ne ukradu auto, može i drugi čovek smisliti da ga provali... Jedino ako ste/vam je neko serious mafioza...
Dakle, ništa, pray the lord samo...

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2008, 09:15 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 04 Feb 2008, 20:57
ronny_legenda je napisao:
Citiraj:
Izmedju ostalog, bilo je vjerovatno u opticaju pushenje, zguza, na i ispod, koliko to velicina auta moze da dozvoli (ovo je prdpostavka).

Auu kako ti to nama slikovito predstavi...imas slike mozda ;) ;) ;) :D :lol:

ništa čudno juče sam se vračao preko Gradiške carinik koji mi je ukrao prometnu i dalje radi ,povezan sa policijom niko mu ništa ne može taka država,, nažalost.MORAMO IH TRPITI DO KADA ........

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2008, 20:17 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 18 Avg 2004, 23:59
Jednoj mojoj poznanici su pokusali ukrasti auto... u pitanju su bile sekunde ...jer je auto vec bilo otvoreno, al izgleda neko je naisao pa su pobjegli ....

a kad je dosla policija na uvidjaj , samo su pogledali i rekli imali ste ludu srecu jer takvo isto auto, marka i boja je "vrisnulo" u drugom djelu grada...što znači da je bilo naručeno takvo auto..... kako , gdje , čije .... nebitno.Parola "snadji se"

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2008, 23:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Ja sam imao Golfa 2-cu prije nekih 6 mjeseci (mozda malo vise, nevazno)....i obili su ga, otkinuli mu volan i bacili nekoliko metara od automobila, na volanu je bila zastita....
Sreca je u tome sto sam na Golfu imao "skriveni" prekidac za struju, kojeg lopov nije pronašao... :wink:

Policija dolazi ujutro...kada sam i prijavio sve to...
Kazu da je te noci bilo ukradeno oko 8 Golf dvica...
Ko jos danas krade Golf 2-cu....

Tako da je sve to povezano, ne samo sa policijom, vec i sa otpadima, kojima kad treba djelova,organizuju "akciju prikupljanja"....

Isti Golf nakon nekoliko dana obijen mi je na Šehitlucima u po bjela dana....sta je to bilo sa ovim autom ja pojma nemam....

Rad policije što se tiče krađe automobila je ravan nuli...

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2008, 00:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Mar 2008, 02:36
Mome ocu maznuli kola prije nekih 6 godina. Nazvali ga i trazili mu pare. On im zaredao po familiji, a ovi mu rekli da ce mu ukrasti svaki auto koji kupi.
Poslije je kupio jedan prestrasni krs koji vozi i sada. Zarekao se da nece kupovati neki skuplji auto dok je ziv.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]