banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 17:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: VW Passat - polovnjak
PostPoslato: 12 Apr 2008, 21:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
VW Passat Trendline, 105 konja, dizel, star 30 mjeseci, cirka 70.000 predjenih km. E da, crni, ako koga zanima.

Ne, nisam ga kupio, vec su samo napisati par rijeci o istom.

Prilazeci autu imate utisak da je potpuno nov, jednostavno, nigdje nijedne jedine packe. Sve stoji savrseno kao kada je montirano u fabrici. Zahvaljujuci veoma ozbiljnim dizajnerskim crtama, pozamasnoj velicini ali i svime gore navedenim Passat odaje utisak mnogo skuplje limuzine.

Gledajuci eksterijer, Passat bi bez ikakvih problema mogao nositi znacku Audija. Jer je stvarno perfekcija.

Da ne odmah krenuli kabinu, prvo cemo pogledati kakva je situacija ispod haube. Kao sto sam rekao, tu se vrti 105 konja jak turbo dizel. Da, stara tehnologija. Ali sa vrlo dobro poznatim prednostima i manama. Tako i kod ovog primjerka u predjelu turbo punjaca curi ulje. Termin kod auto mehanicara je dogovoren i vrlo brzo cemo znati o cemu se tacno radi. To je jedina tehnicka mana u dosadasnjoj eksplataciji.

Ok, idemo unutra, ali ja opet imam jednu gadnu naviku, a to je da uvijek prvo volim pogledati kako stoje stvari sa zadnje klupe. Ne znam zasto, ali tek iz te pozicije dobijem neki utisak o automobilu, sve ostalo je samo odbrana tog prvog utiska. Dakle, zadnja klupa...

Vrata se otvaraju lako, mada brave nekako ''jeftino'' sklecaju ali ok. Za mene visokog 190 cm ulazak i smjestanje na sjediste nije nikakav problem, prostora za stopala i koljena ima dovoljno, sjedi se prilicno udobno i cak zadnje sjediste mi cini prilicno udobno i mekano. Mekse nego u prvoj seriji Mazdi6. Dakle, tu je VW malo omekasao, ali pazite, to je subjektivna procjena.

Tekstil sjedista je sasvim u redu, ali materijali na vratima, na krovu su pravo razocarenje, kao i ukupni izgled plastike. Kad smo vec kod plastike, mnogi plasticni dijelovi se ne uklapaju onako kao sto bi covjek ocekivao od samo dvije i po godine starog Passata. Prosto nevjerovatno, osjecaj kao u Ladi. Pogled na komandnu tablu donosi jos vece razocarenje, kontrolna tabla je ogromna, ali zahvaljujuci skromnoj opremi djeluje jako prazno. Upotrebljeni materijali su ok, ali se meni ne svidjaju. ''Otisci'' prstiju na svakom dugmetu su neizbjezna stvar. Opet problemi sa spojevima, mada mnogo manje uocljiviji nego u zadnjem djelu.

Prelazim na vozacevo sjediste, ok je, tvrdo ali drzi tijelo. Ergonomija je super. Preglednost je u redu cak i za tako gabaritan auto.

...

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2008, 22:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Feb 2008, 17:16
I? U cemu je poenta ovog teksta???

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2008, 22:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
samo ti nastavi da pises sta bi naprijed :wink:

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2008, 02:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
Ne kontam,sta je pisac hteo reci???

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2008, 08:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zaboravih napisati da ce se nastaviti :D

A ljudi... :roll: :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2008, 10:11 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
lik se ocigledno pali na testove automobila...

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2008, 18:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

mangia je napisao:
lik se ocigledno pali na testove automobila...

Znas kako kazu, svaka luda ima svoje veselje...

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2008, 19:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
TNS ajde nastavi sa pisanjem
da se prekine OFF

mnogo ljudi voli VW ali ne treba generalizovati stvari
ne mora znaciti da ne valja ni jedan passat i obrnuto
kod nas je takva situacija da ljudi vole VW i njemu najvise vjeruju
e sad svako ima svoje misljenje i pravo na izbor

;)

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2008, 19:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Za nekoliko dana slijedi nastavak. Ali cu za sada prokomentarisati nesto. Naime, ovaj novi Passat je zbilja odlicno auto, dizajn mu je vrhunski, sve se fino uklapa i izgleda veoma solidno. Ne samo da izgleda, vec bukvalno nakon dve i po godine na eksterijeru uopste nema tragova koristenja. A znate li koliko je to tesko postici na vozilu metalik crne boje?

Dakle, vanjski izgled je cista petica i tu nema ni sekunde zamjerke.

Medjutim, unutrasnjost ne vrijedi ni za 3+, vrlo vjerovatno zbog niskog nivoa opreme ali malo sitnica da uljepsaju unutrasnjost kod Passata kostaju kao kod Pere kajgana. Stvarno nisu fer, ali 'ajd.

Dakle, za par dana...

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2008, 05:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
ti k'o agata kristi....... :roll: o passatu

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2008, 19:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
Tako i kod ovog primjerka u predjelu turbo punjaca curi ulje.

oil feed crijevo je sjebano najvjerovatnije na konektoru kod turba gledaj da to sto prije rijeshis jer se moze desiti da gubi puno ulja i da se pregrije i sjebe lezaj a to je = novi turbo

ali to nije ni tako loshe ako ti se to desi stavi veci turbo, itercooler od mercedesa sprinter-a, injectore od audija 3.0 tdi , vecu disel pumpu i tuning box za VW i bice dizelka da jebe kevu :)

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2008, 19:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne vozim ja to :D

Btw. kvar je otklonjen, bio si u pravu.

Sledeci problem su veoma lose ljetnje fabricki ugradjene miselin gume. Katastrofa kako slabo drze mokru cestu.

Ne vjerujem da je serijski problem jer i sam imam isti model guma koji je perfektan na mom autu.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2008, 19:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

stare gume previshe su otvrdnule :) probaj Toyo Proxes T1R nisu skupe al imaju odlichan performance i na suvom i mokrom.. Druga varijanda malo skuplja stari dobri Bridgestone tu ne mozes pogrijeshiti :)

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2008, 19:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jbg-a ponavljam da necu nista probavati jer auto nije moje :D

Drugo, gume su stare dvije godine. Da znam da samo za jednu sezonu mogu izgubiti i do 30% efikasnosti ali ovo je kriticno.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2008, 19:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pa cije je.. ? koja je svrha ... jel ovo passatov privatni blog ? :)

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2008, 19:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
Hajde priznaj nam, ko prodaje Passata pa jke trazio reklamu??? :D :D :D

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2008, 20:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
ovo je nesto namjesteno ;)

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 12:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da nastavim, ako ste ikada vozili neki VW, bukvalno necete imati nikakavih iznenadjanja u pogledu voznje ovog Passata. Apsolutno sve je onde gdje i mislite da se nalazi, svako dugme, svaki prekidac. Hajd dobro ima i nekih novih caka ali nista posebno.

Isto takav je osjecaj za volanom. Malo je grub ali prilicno precizan, nozne komande su dobro odmjerene, nisu previse ni tvrde ali ni meke. Mjenjac je tipicno VW tacan i dobro odmjeren. Kao sto sam vec napisao, doticno auto je imalo problema sa oodrzavanjem zadanog pravca u krivinama ali to cemo pripisati gumama jer ovjes izuzetno tvrd. Cak sta vise, neki dijelovi ovjesa vuku porijeklo iz svima nama poznatog Golfa II.

Iskreno, posebno me iznerviralo unutrasnje osvijetljenje i automatsko palenje farova. Kao i mali prtljaznik. Za tako veliko auto po meni je neozbiljno mali prtljaznik. Dvije putne torbe (osrednje) i jos poneka sitnica i to je to. Bezveze.

Za kraj, solidno auto, prostrano, neupitnog kvaliteta svega bitnog na autu i pomalo upitnog kvaliteta dosta manje bitnih sitnica u putnickom prostoru. O potrosnji je suvisno govoriti. Cijena malo pretjerana za ono sto nudi.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 13:22 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ako ste ikada vozili VW automobil, onda vam ni voznja Pasata nece nista lakse pasti..

Zadnja klupa sa pravom nosi naziv "klupa". Zasto bi proizvodjac stavio malo spuzve kad je i onako pokrije platnom.

Osjecaj da sjedite na kamenju prisutan je i u ovom slucaju. Jedino ostaje nedoumica da li se radi o krecnjaku, laporcu, mrkom granitu ili obicnom rijecnom sljunku. Posebna kritika se pripisuje prodavcu sto ne isporucuje ulje metvice ili Hepalpan gel za masazu umornih vozacevih ledja.

Ako zelite drzac za casu onda morate pustiti volan i osloboditi jednu ruku. Postoji opcija da je stavite u krilo ali imajte na umu da povecanje temperature negativno utice na pokretljivost spermatozida.

Preporucujemo da kupite nekih naljepnica za ukrasavanje komandne table jer usljed nedostatka prekidaca za klimu, podizace, putni racunar, ... sama komanda tabla izgleda prazno poput frizidera 1993. godine.

Pored gore navedenih sitnica, Passat je odlicno auto. Stavise toliko je odlicno da je cak 2 000 KM jeftiniji od Mercedesa S klase ili Majbaha recimo. Pogotovo treba imati na umu da je bolja ideja kupovina jednog Pasata nego druga dva automobila. Zaboga, zasto bi placali duplu registraciju ili zauzimali dva parking mjesta kad sve mozemo pokriti Pasatom.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 13:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije lose, nije lose :))

Mada je, evo Pezo 308, druga klasa ali kod njega klupa nije klupa, no klupica :D Jednako mala, uska i tanka. Bezveze :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]