banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 21:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Mar 2008, 22:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Upravo sam procitao malo stariji clanak koji me je sokirao.

http://www.banjalukalive.com/index.php? ... Itemid=127

Pri dnu teksta ima podnaslov "ograniceno djelovanje", a radi se o tome da ovi sto postavljaju lisice i barataju paukom, ne smiju dirati vozila koja su parkirana na kolovoznoj traci. Sto bi ukratko znacilo da se mogu ostaviti auto na sred ulice....
Da li je to domen obicne policije ili tu postoji krater u zakonu?

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2008, 16:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ne postoji krater. U Zakonu o bezbijednosi saobracaja ti je fino navedeno sta se smatra parkiranjem, a sta zaustavljenjem. Vecina ulica u gradu ima znak kojim se zabranjuje zaustavljanje i parkiranje. Ko to prekrsi spada pod nadleznost saobracajne policije a oni odlucuju hoce li pozvati pauka da odnese auto ili ce sacekati vlasnika.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2008, 16:36 
Veteran
Veteran

Nisam o tome razmisljao. Konkretno mislim na ulicu u rosuljama koja je dvosmjerna, ima znak za zabranjeno zaustavljanje i parkiranje, a ne sjecam se da li se ikad desilo da jedna traka nije puna parkiranih vozila koja niko ne dira...
Slicno je i kod Haniotija

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2008, 16:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
do 5 minuta možeš stati uvijek na cesti. niko ti ništa ne smije. preko 5 minuta se smatra zaustavljanjem.

to je dozvoljeno napolju u ulicama sa "/" znakom. kod nas je, po defaultu, svaka "X", tj. zabranjeno zaustavljanje i parkiranje.

preko 15 minuta je parkiranje, ako me sjećanje dobro služi.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2008, 19:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tja, ko ovo moze prevesti na srpski?

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2008, 15:13 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Evo sta su kod nas uradili:

Zabaranjeno parkiranje na trotoaru, u svim ulicama. Dobro tako i treba. Ali gdje onda covjek da stane ako nema parkinga?! Recimo, najblizi parking od moje kuce je 1km. Uz to, kod moje kuce je i veleprodaja firme, znaci ako neko dodje treba da se parkira 1km dalje pa da lijepo pjesaci... Ili ako je nekome npr. slava, pa ne mogu sva vozila stati u dvoriste. Ako dodje neko teretno vozilo s robom isto ne moze se uvijek parkirati u dvoriste. Katastrofa. Stanari koji zive u zgradama moraju placati parking ako stanu kraj zgrade. Nema mjesta za parkiranje koje se ne naplacuje!

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2008, 15:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Kod mene u Boriku to nije problem...parkinga ima, ali je i gužva konstantna.

Što se tiče stanara koji žive kraj parkinga koji se naplaćuje, znači, oni se mogu prijaviti kao stanari (u opštini ako se ne varam) te dobiju onu karticu, na kojoj piše "stanar", to stave na vidljivo mjesto u automobilu, te parking ne moraju plaćati. Pa kako bi to izgledalo da oni plaćaju parking, za mjesec dana bi ih više izašao od režija stana. :)

Što se tiče velikih firmi, mislim da je red ako prave VELIKE firme, da naprave i parking, te to je čisto njihova odgovornost i krivica. Napraviš malo manju zgradu, ali staviš parking, jer to ljudima puno znači.

Tačno je da ima malo parkinga, sobzirom da sad svaka "prosječna" porodica ima i po dva automobila. Ali ipak mislim da je tramvaj do Laktaša, bolja solucija. :)

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2008, 16:29 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Anakin je napisao:
Kod mene u Boriku to nije problem...parkinga ima, ali je i gužva konstantna.

Što se tiče stanara koji žive kraj parkinga koji se naplaćuje, znači, oni se mogu prijaviti kao stanari (u opštini ako se ne varam) te dobiju onu karticu, na kojoj piše "stanar", to stave na vidljivo mjesto u automobilu, te parking ne moraju plaćati. Pa kako bi to izgledalo da oni plaćaju parking, za mjesec dana bi ih više izašao od režija stana. :)

Što se tiče velikih firmi, mislim da je red ako prave VELIKE firme, da naprave i parking, te to je čisto njihova odgovornost i krivica. Napraviš malo manju zgradu, ali staviš parking, jer to ljudima puno znači.

Tačno je da ima malo parkinga, sobzirom da sad svaka "prosječna" porodica ima i po dva automobila. Ali ipak mislim da je tramvaj do Laktaša, bolja solucija. :)

Ovo za prijavljivanje: nema toga kod nas!
Za VELIKE firme: firma nije velika, a i grad je malen, nema uopste velikih firmi.
Niti ima parkinga, niti ima tramvaja...

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2008, 18:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ovo za prijavljivanje: nema toga kod nas!

A ko kaže?
Nemoj me krivo shvatiti, ali malo se informiši pa pametuj,jel može?
Šta misliš ti kako žive ti ljudi,misliš da svi imaju garaže, mjesecnu platu na parking daju ili ostavljaju automobile po 5km od kuće...??

Citiraj:
firma nije velika, a i grad je malen, nema uopste velikih firmi.

U BL nema velikih firmi???
Uz to zar je važno jeli velika firma, da je prodavnica treba imati svoj parking....

Gledaj, ako sam već napisao post, KULTURNO bi bilo pročitati ga, malo razmisliti, pa odgovoriti....jedno je imati svoje mišljenje i braniti isto, a sasvim drugo bubati sa nepotkrepljenim teorijama i nebulozama. Capish?

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2008, 18:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Culi ste za Lidl, Aldi, Hofer itd.?

To su vam lokalni supermarketi velicine cirka 25x50 metara. Znaci, nekoliko puta manji od Tropika npr.

E sad svaki od tih malih supermarketa ima parking koji ugrubo odgovara duploj povrsini prodajnog objekta. Pitanje je sledece: Culi ste za Zoki komerc iz Budzaka, dole nize tzv. Rupe?

Koliki mu je parking, ha?

Koliki parking moze biti i ispred, nazovi veleprodaje, koju MonaLisa spominje? Koliko sam shvatio, MonaLisa zivi u kuci, onda cisto sumnjam da se doticna ''veleprodaja'' nalazi u sklopu objekata poput onih u Metalu. Prije ce biti da je u kuci. I sta onda ima da se buni za parking? Zna se gdje je mjesto za veleprodaje. Periferija grada, a ne naselje.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2008, 09:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
bd2308 je napisao:
do 5 minuta možeš stati uvijek na cesti. niko ti ništa ne smije. preko 5 minuta se smatra zaustavljanjem.

koliko je ovo tacno ? koliko znam da je svako stajanje na putu zaustavljanje saobracaja i u vrijeme ex-yu se (kod nas bar) papreno naplacivalo
ne znam kako je ovdje u bosni bilo, ali znam da zaustavljanje nije bilo dozvoljeno na nepredvidjenim mjestima, osim van gradske zone, a tamo se auto moralo pomaknuti sa ceste bar pola

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2008, 12:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
do 5 minuta možeš stati uvijek na cesti. niko ti ništa ne smije

Ma ko te to slagao?

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2008, 13:06 
Veteran
Veteran

Koliko su te oderali? :)

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2008, 23:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
jeste li primjetili u zadnjih par dana kako se sirom grada ljudima kupe auta, nije samo u centru? ja veceras oko pola 10 gledao kako covjeku digose auto kod naprijedovog stadiona. a ispred zgrade nema mjesta da se parkira.

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2008, 00:02 
Veteran
Veteran

Malo su aktivniji od kako su kupili dva kamiona :D

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2008, 00:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
A one jajane sto se parkiraju onde kod pozorista, bukvalno ostave auto u po Gospodske ne diraju. E onoj mraci, treba sve 4 izbusit'.
Znam da ima dio predvidjen za parking, dole uz zgradu, ajd to je ok. Al' kad mi ostavi auto bukvalno na vratima pozorista, bas mi digne zivac. Ustvari kakve sve 4, i rezervnu iz gepeka mu treba isto

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2008, 08:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Feb 2008, 17:16
Juce sam vidio pauka kako nosi onog njihovog kedija sto pise "bloikiranje i deblokiranje vozila" :) Jbg nisam stig'o uslikati...

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2008, 10:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
Evo samo da kazem nesto.Ja zivim u centru i ni jedan nije od vas potpuno u pravu.Istina,sa kopiranom saobracajnom i licnom kartom se ide u opstinu da se prijavi za karticu za parking.Ali ta kartica nije besplatna,placa se 50KM i zato se zove "povlastena kartica".Zute je boje i izgleda ovako:
Slika

Stavlja se na vidno mesto i vazi samo za ulicu u kojoj je stanar prijavljen da zivi?!

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2008, 14:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
bd2308 je napisao:
do 5 minuta možeš stati uvijek na cesti. niko ti ništa ne smije.

Izvini, ali tako uglavnom razmišljaju samoživi kreteni koji nemaju nimalo obzira prema ostalim učesnicima u saobraćaju i zbog kojih ovaj grad sve više liči na najveću selendru na svijetu!
Pritom je stepen "bezgrešnog zaustavljanja do 5 minuta" veći što je vozilo koje se vozi skuplje! Sasvim slučajno...

A ćoše kod Pozorišta (ili čuvenu štraftu ispred Žitopeke) ne bih ni da komentarišem! Kad to vidim pitam se koji će nam kurac uopšte policija!
Kad već svako (ili neko) može da radi šta god hoće... Fuj!

Slika

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2008, 14:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
Ima toga koliko hoces,najvise u vecernjim casovima subotom i petkom.
Npr. zauzeta cela desna traka ispred boske (taksisti),vec spomenuta Zitopeka,Liles,Sindi,onda autobuska/zeleznicka stanica,autobus jedva prodje pored automobila ovih sto cekaju putnike...

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]