manitu uci da svira je napisao:
ne isplati se ,mnogo rada,elektrika je najmanji problem,jedino sto odgovara su mjesta u karoseriji gdje privrces motor,dizel ima drugacije nosace mot.posto je tezi,drugi mjenjac posto su drugaciji prenosni odnosi,vecu korpu i kvacilo posto ima veci obrtni moment,jace amortizere nap.posto je tezi itd,itd ,stvarno se ne isplati

vjeruj mi,ako ti bude neko htijeo uraditi taj posao ,koji nije toliko tezak ,koliko zahtjeva znanja i vremena ,bice cijena makar 1200-1500 maraka ,plus odgovornost za ucinjeno.pazi ,encore ,bez zeze,vezano za tvoju sigurnost,veoma je bitan atest i neka garancija majstora u vidu makar nekog iskustva,tj.ne prepusti to nekom samozvanom u nekoj garazi,bla,bla....
takodje,mozada je cijena koju sam naveo mala jer to je 5 -6 radnih dana minimalno i to samo na tvom autu.tj ako usput radi stalne musterije to ne moze biti gotovo 10 dana
i na kraju 1,9 td ima spic oko 185-190 kmh a 2.0 sa 115 ks oko 210-212 kmh a to znaci da i promjer kocionih diskova mora biti adekvatan,tj.sa 2.0 modela i vec sam rekao itd.itd
odluka je tvoja,ali vjeruj mi,promijenio sam dosta auta,i ovakvih i onakvih ,poznajem dosta majstora od najboljih do jos boljih i ja to nikad ne bih uradio(mozda samo iz hobija , i to da 50-60 posto posla uradim sam sebi )