banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 17:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Audi 90
PostPoslato: 29 Mar 2008, 12:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
E ovako. Imam Audi 90 88. godište 1.9 dizel (inače je bio 1.6 TD prije pa je ubačen ovaj motor) i sad sam našao još jednu 90-tku (Švicarske table, 91 god) u EXTRA stanju, znači full oprema, bijeli kožni sicevi sa grijačima, klima, centralna brava, servo...ma sve, i sad planiram da ga kupim i prebacim sve to iz njega i takođe planiram ubaciti i neki benzinski motor (vjerovatno 2.0 sa 116KS). Odem ja kod jednog majstora i objasnim mu šta hoću i on kaže da je gotovo neizvodljivo ubaciti benzinski motor u auto gdje je bio dizel...kaže da su instalacije potpuno drugačije a ja imam osjećaj da se to njemu samo neda odraditi jer je komplikovano....zna li neko da li je to moguće?

Vrh

Tema posta: Re: Audi 90
PostPoslato: 29 Mar 2008, 12:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
Upravu je da je instalacija drugacija samo da je neizvodljivo to nevjerujem......koliko znam teze je ubaciti dizel motor umjesto benzinca......ja sam mjenjo na A4 sa benzinca 1.8(120ks) na dizela1.9 TDI(130ks)i bilo je jebade oko instalacije............probaj naci nekog drugog majstora cisto da se raspitas oko toga....

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2008, 12:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
ne isplati se ,mnogo rada,elektrika je najmanji problem,jedino sto odgovara su mjesta u karoseriji gdje privrces motor,dizel ima drugacije nosace mot.posto je tezi,drugi mjenjac posto su drugaciji prenosni odnosi,vecu korpu i kvacilo posto ima veci obrtni moment,jace amortizere nap.posto je tezi itd,itd ,stvarno se ne isplati :wink:

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2008, 13:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
Manitu jaro on hoce sa dizela na benzinca i zato mu nebi trebalo biti problema oko ovjesa prednjeg,mislim na amortizere.Oko mjenjaca nebi isto trebo biti problem zato sto je u autu 1.9TDI a hoce da stavlja 2.0.......ali nek se raspita i nek stavi na olovku jel se isplati.............SRETNO

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2008, 14:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
Prvo o takvom "projektu" se ne prica javno,tj. na forumu jer nikada ne znas ko sve cita ovakve forume.
Druga stvar,ako si u stanju kupiti tu drugu 90 sa koje bi sve delove cupao,to ti je pola posla,jer je mnogo lakse tako raditi nego da na gomili imas motor,menjac,ECU,elektroniku,kompove,dzekove....
Posao je izvodljiv,ali ce te i izaci puno.Evo ja cu veceras pitati jednog prijatelja da li je on voljan uraditi isto i koliko bi te izaslo.Ako zeli,poslacu ti PM.

P.S. I ne mora znaciti da se ne moraju prepravljati kosevi,ima dosta automobila kod kojih se kosevi te predvidjena mesta za nosace motora drugaciji kod benzin/dizel verzija.

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2008, 14:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nema tu nikakvih ilegalnih radnji, nisam mislio motor iz te neregistrovane 90-ke ubacivati. Sa nje prebacujem siceve i ostale sitnice i možda klimu i to je to a motor ću vjerovatno kupiti (reče mi lik da su 2.0 benzinci oko 700-800KM). Pitaj tog svog koliko bi me to izašlo. I ja ću još malo ovdje pogledati. Ima vremena još do toga, na ljeto ću to sve odraditi.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2008, 14:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
:glasses5:

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2008, 14:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
dodaj i nekih min 300-400 maraka za sređivanje papira

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2008, 14:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Skoro ste me odgovorili od svega toga :( ...naravno tu je i opcija da prodam ovog svog Audija i kupim takodje 90-ku benzinca ali i onog na švicarskim tablama ali to je već nekih 8000KM a za ovog mogu dobiti 6500-6800KM max...

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2008, 15:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
U svakom slucaju,ako zelis imati legalan auto moras odraditi atest,a za izradu atesta izmedju ostalog moras imati racun za taj motor koji si ugradio.

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2008, 16:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
manitu uci da svira je napisao:
ne isplati se ,mnogo rada,elektrika je najmanji problem,jedino sto odgovara su mjesta u karoseriji gdje privrces motor,dizel ima drugacije nosace mot.posto je tezi,drugi mjenjac posto su drugaciji prenosni odnosi,vecu korpu i kvacilo posto ima veci obrtni moment,jace amortizere nap.posto je tezi itd,itd ,stvarno se ne isplati :wink:

vjeruj mi,ako ti bude neko htijeo uraditi taj posao ,koji nije toliko tezak ,koliko zahtjeva znanja i vremena ,bice cijena makar 1200-1500 maraka ,plus odgovornost za ucinjeno.pazi ,encore ,bez zeze,vezano za tvoju sigurnost,veoma je bitan atest i neka garancija majstora u vidu makar nekog iskustva,tj.ne prepusti to nekom samozvanom u nekoj garazi,bla,bla....
takodje,mozada je cijena koju sam naveo mala jer to je 5 -6 radnih dana minimalno i to samo na tvom autu.tj ako usput radi stalne musterije to ne moze biti gotovo 10 dana
i na kraju 1,9 td ima spic oko 185-190 kmh a 2.0 sa 115 ks oko 210-212 kmh a to znaci da i promjer kocionih diskova mora biti adekvatan,tj.sa 2.0 modela i vec sam rekao itd.itd

odluka je tvoja,ali vjeruj mi,promijenio sam dosta auta,i ovakvih i onakvih ,poznajem dosta majstora od najboljih do jos boljih i ja to nikad ne bih uradio(mozda samo iz hobija , i to da 50-60 posto posla uradim sam sebi )

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2008, 18:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ja ne vidim kako ti se to uopste isplati, a i vjeruj mi da 2.0E motor nije nesto posebno vrijedan te avanture.

Bukvalno ces se kroz 7 dana pitati, sta ti je to trebalo u zivotu...

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2008, 21:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Daj ostavi taj 1.9tdi, nije ti to lose, a prebacivi siceve, klimu i sta ti jos treba iz tog drugog audija i to je to. Ostatak para potrosi na neke fine feluge i gorivo

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2008, 22:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tommy Vercetti je napisao:
Daj ostavi taj 1.9tdi, nije ti to lose, a prebacivi siceve, klimu i sta ti jos treba iz tog drugog audija i to je to. Ostatak para potrosi na neke fine feluge i gorivo

vidjeću još šta ću uraditi...felne već imam...i da, ovo je obični 1.9 D, ne tdi...da imam tdi ne bi mi ni palo na pamet da stavljam ovaj :lol:

hvala svima na savjetima!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]