banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 20:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Koji trikovi
PostPoslato: 20 Mar 2008, 17:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2008, 01:32
Kako varaju mehanicari

Pogledajte mozda vam i korisno bude kako i sta se sve radi

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/vide ... icari.html

Vrh

Tema posta: Re: Koji trikovi
PostPoslato: 21 Mar 2008, 00:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Ovo se dešava svakom ko vozi auto na "redovan servis"!!!

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 08:34 
Nije to nista novo, ovo je samo dokaz da se to zaista deshava.

Pa vi idite na "redovan servis". :evil3: :evil3:

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 12:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Čuj "redovan servis"...nije samo u tome poenta, ne mora biti "redovan servis"...tebi kad se bilo šta pokvari oni će te (u većini slučajeva) ovako za#ebati, pronaći još neki kvar koji se mora "otkloniti" kako bi se riješio glavni kvar, pa već kad si ostavio auto da se promjeni i ovo i ono tako da si ti meni siguran i da mirno možeš da voziš...a ti kontaš:aj već kad dajem pare da to riješim, ustvari niđe veze...

Prije neki dan mi (ustvari ne meni nego starom,ali nevažno) pukao zupčasti (već sam to negdje spominjao :) ), koji god servis da sam nazvao, kažu dovezite vi auto, nek' prenoći, pa ćemo mi vidjeti jeli to samo zupčasti ili je povuklo i ventile, treba pregledati i glavu motora i sl.
Hoću reći (bilo šta da je u pitanju, zupčasti ili nešto peto) oni će tražiti (većina njih) da ostaviš auto, a kad ga ostaviš, on (manje-više) diktira cijenu..."ništa lično to je samo posao" :)

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 18:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
slazem se sa vecim dijelom. Ali mislim da je zupcasti ipak izuzetak. Jer ako ti osim zupcastog nije otislo nista drugo slobodno se smatraj izuzetno sretnim... Ne vjerujem da te tu iko imao u planu namagarciti.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 19:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

[Enterprise] je napisao:
slazem se sa vecim dijelom. Ali mislim da je zupcasti ipak izuzetak. Jer ako ti osim zupcastog nije otislo nista drugo slobodno se smatraj izuzetno sretnim... Ne vjerujem da te tu iko imao u planu namagarciti.

Da to si u pravu,zupčasti jeste izuzetak, moguće je da nije ništa drugo otišlo, a moguće je da jeste...da li ću ja ikad znati istinu ako im ostavim auto....pitanje je.
Imam neki "čudan" osjećaj ako im ostavim auto, da će sigurno reći da je otišlo mnogo toga, a masno će i naplatiti.... :angry3:

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 21:18 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
pokusaj pronaci nekog od prijatelja ako je dobar mehanicar. u vecini slucajeva ako nisi dobar vozaci i ne skontas da ti se nesto desava sa autom mozes napraviti gore. tako da se zna desiti da su ventili otisli.

koliko kosta zupcasti?

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 21:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Najmanji problem je zupcasti i njegova cijena. Veci problem je eventualna komplikovana zamjena, zatim ako se glava skida (a skida se radi ventila) ide brusenje glave motora i sve sto ide sa tim, novi ventili, vodena pumpa, kojekakvi dihtunzi i sve to pomnozi sa cinjenicom koja se zove Audi A6. Treba li dalje nesto objasnjavati, a?

P.S. Anakin, iz licnog iskustva ti kazem da je pucanje remena greska vlasnika, i to u bar 99% slucajeva.
I ja znam samo 1,6D Opelov motor koji moze da prodje bez stete na ventilima pri pucanju remena. Za druge nisam cuo...

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 22:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Najmanji problem je zupcasti i njegova cijena. Veci problem je eventualna komplikovana zamjena, zatim ako se glava skida (a skida se radi ventila) ide brusenje glave motora i sve sto ide sa tim, novi ventili, vodena pumpa, kojekakvi dihtunzi i sve to pomnozi sa cinjenicom koja se zove Audi A6. Treba li dalje nesto objasnjavati, a?

P.S. Anakin, iz licnog iskustva ti kazem da je pucanje remena greska vlasnika, i to u bar 99% slucajeva.
I ja znam samo 1,6D Opelov motor koji moze da prodje bez stete na ventilima pri pucanju remena. Za druge nisam cuo...

Ima još automobila koji mogu proći bez štete, baš prije neki dan mi mehaničar nabrajao, ali više sam bio zaokupljen problemom sa svojim autom tako da sam zaboravio koje je spomenuo (zapamtio sam samo Fiat Tipo,ne znam koji motor)...
Auto je trenutno kod jednog majstora, koji je prijatelj od mog oca....za sada znam da je skinuo glavu, čačkao oko ventila, neke gumice mjenjao....biće troškova.
Što se tiče zupčastog, na njega sam imao "garanciju" (ako se ne varam) 4 god. ili 40.000 pređenih kilometara, kad je pukao, auto nije prešao ni 30.000km, ali je remen bio star 4god. i 3 mjeseca. :-? (mislim da je ovakva situacija bila, iako moguće da sam pogrešio).
Nije pukao u vožnji, auto je bio parkiran, kad ga je stari htio upaliti čuo se neki čudan zvuk (vjerovatno je pukao) i gotovo....
Sam zupčasti košta oko 120KM sa ugradnjom (tako onaj majstor reče), ali izgleda da mene popravak neće izaći ispod 1.500KM :-?

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2008, 01:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
....

:D I Lada Samara :D
Pa nek neko kaže da Lada ne valja :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2008, 11:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

prasica je napisao:
....

:D I Lada Samara :D
Pa nek neko kaže da Lada ne valja :lol:

I čuvena Golf 2-ca... :)

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2008, 17:48 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Mar 2008, 13:16
Anakin je napisao:
Čuj "redovan servis"...nije samo u tome poenta, ne mora biti "redovan servis"...tebi kad se bilo šta pokvari oni će te (u većini slučajeva) ovako za#ebati, pronaći još neki kvar koji se mora "otkloniti" kako bi se riješio glavni kvar, pa već kad si ostavio auto da se promjeni i ovo i ono tako da si ti meni siguran i da mirno možeš da voziš...a ti kontaš:aj već kad dajem pare da to riješim, ustvari niđe veze...

Prije neki dan mi (ustvari ne meni nego starom,ali nevažno) pukao zupčasti (već sam to negdje spominjao :) ), koji god servis da sam nazvao, kažu dovezite vi auto, nek' prenoći, pa ćemo mi vidjeti jeli to samo zupčasti ili je povuklo i ventile, treba pregledati i glavu motora i sl.
Hoću reći (bilo šta da je u pitanju, zupčasti ili nešto peto) oni će tražiti (većina njih) da ostaviš auto, a kad ga ostaviš, on (manje-više) diktira cijenu..."ništa lično to je samo posao" :)

Ne znam koji majstor može da pogleda štetu nakon pucanja zupčastog remena za vrijeme kraće od 2h? Drugo, treba auto pripremiti, odvojiti vrijeme i sl.
Ne vjerujem da bi ti iko branio da budeš u servisu dok ga ne otvori, ali to poprilično "nateže" odnose.

Kolegi je pukao zupčasti u vožnji na Renaultu 25, benzinski motor 2.0, pa se i on nadao da nije ništa. Kad su promjenili remen auto je upalio bez problema. Ali, poslije par hiljada Km, isto tako kako je upalio, zaribao je. Zašto? Puklo je nekoliko ventila, tačnije napuklo, ali se nisu odvojili stubića. I kako je auto radio, a nije bilo dovoljno dobrog dihtovanja ventila, vreli gasovi sagorijevanja su prošli kraj šeširića ventila i vrlo brzo spalili stubiće. Rezultat je bila teška havarija motora jer je nekoliko ventila upalo u kompresioni prostor.
Naravoučenije: ako se desilo pucanje remena, obavezno otvoriti motor i ne ostavljati potencijalno oštećene dijelove u njemu jer, iako nevidljiva, oštećenja koja su nastala na ventilima mogu dovesti do nove havarije.

I,da, da ne kažete da off-topičarim, čovjek se treba prvo raspitati o serviseru prije nego odveze auto. A kad se raspita, onda da se odluči da samo kod toga vozi, jer će tako i taj serviser steći povjerenje u njega. Ovo, što se desilo našoj simpatičnoj mladoj dami iz priloga, je sasvim očekivano. Možda se o tom serviseru priča loše, a ona to nije znala. Kao što niko tom serviseru ne može da zabrani da se bavi time čime se već bavi, tako ni vama niko ne može da zabrani da ga tužite i sl.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2008, 14:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
A i vi se svemu čudite...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]