Hrna je napisao:
Slazem se stobom DellBoy da su kvalitetnija europska auta,pratio sam jedne novine vec duze vrijeme i tu uvjek fale Toyotu kazu da su im auta pravo izdrzljiva a servisi jeftiniji od ostali.
Pa sam malo detaljnije to ispitivao i na kraju se uzpostavilo da su upravu,kod Toyote je satnica u servisu znatno manja nego kod VW ili Audija,a garancija im je ista (vremenska i kilometarska)
Ja sam ljubitelj Njemacki auta,dosad sam samo to vozao ali nesto me u zadnje vrijeme povukla zelja da malo promjenim.
I tu dolazi dvojba izmedju na primjer Toyote i Skode/Seata,posto vozim samo dizela radi cjene i potrosnje.Prelazim oko 35-40 hiljada godisnje i treba mi auto koje je jako a tosi prihvatljivo.
nema dvojbe...Toyota definitivno...jesu skupi djelovi al ne crkava tako cesto...imao sam par Toyota i nemam zamjerki...
Skoda...jeste WV ali se ne koriste isti materijali za izradu...pogotovo motora...
Seat...jos je rano govoriti i procjenjivati kvalitet ovih unazad nekoliko godina proizvedenih modela...oni iz 90-tih su cisto sranje...
radio sam za jednog svabu koji ima Toyotin servis...i radi samo Toyote Landcruisere...dolazio je u Sarajevo i Tuzlu i kupovao od Sfora na licitacijama te dzipove a ja ih vozio u svabiju...to su one bjele 80-ice,sa 4.2,sestak,dizel motorom...
taj motor uz redovan servis,kvalitetno ulje i ne divljanje sa njim, prelazi i do 800000 km...