banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 14:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Nove tablice
PostPoslato: 13 Feb 2008, 08:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
Citiraj:
Zamjena starih registracijskih oznaka za nove, iako najavljivana već godinu i pol, još je neizvjesna. No, zalihe "starih" oznaka koje još naručuju policijske uprave dostatne su do početka listopada. Dok iz policijskih uprava očekuju kako će se se na bh vozilima nove oznake nalaziti već od listopada, u Direkciji CIPS-a kažu da još ništa nije sigurno.

Treba ispoštovati zakonsku regulativu i raspisati tendere za registracijske oznake i stikere, te potvrde o registraciji, i izabrati najpovoljnijeg ponuđača. Ništa još nije sigurno određeno komentira glasnogovornica Direkcije za provedbu CIPS projekta Amila Opardija. Cijeli projekt stao je nakon što je sarajevska Ferba International dobila presudu kojom se poništava odluka o najpovoljnijem ponuđaču.

Proizvodnju bjanko registracijskih oznaka i stikera najprije je dobilo poduzeće J. H. Toenneies iz Njemačke, dok je vlasničke knjižice trebao tiskati austrijski Austria Card GmbH Plastikkarten und Ausweissysteme, a banjolučki Centar za personalizaciju tiskao bi registracije, stikere i knjižice. Sada se čeka raspisivanje novih tendera. Da je riječ o velikom i isplativom projektu pokazuju i brojke iz BiHAMK-a.

Prošle godine registrirana su 783.482 vozila, od toga u FBiH 489.666, RS-u 267.716, a Distriktu Brčko oko 26.100 vozila kaže Alma Crnomerović iz BiHAMK-a. Zamjena registracijskih oznaka svakog vozača stajat će 55 KM (40 KM za isprave i 15 KM za registracijske oznake).

Niti nove neće imati oznaku za mjesto gdje je vozilo registrirano, što će se morati ispoštvoati prilikom ulaska BiH u EU. Tako će bh vozači izgled registracijskih oznaka morati mijenjati najmanje dva puta u sljedećih nekoliko godina.

http://www.vecernji.hr/newsroom/news/bi ... 5/index.do

Vrh

Tema posta: Re: Nove tablice
PostPoslato: 13 Feb 2008, 10:13 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Feb 2008, 19:27
А да ли ће нове таблице бити друкчије од ових и зна ли неко у чему ће се разликовати? А што се тиче ознаке мјеста, ма не треба да се бринемо због тога, јер ћемо ове моћи користити скоро до уласка у ЕУ, а то значи још пар деценија :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2008, 13:22 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Jan 2008, 21:06
Kad ce opet tablice sa BL?

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2008, 13:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Okt 2007, 15:14
Ne razumijem u cemu je problem kod sadasnjih tablica ?!? Pa u samoj EU voze Francuszi i Holandani sa slicnim tablicama (gdje se ne moze prepoznati odakle je ko) samo sto su zute.
Mislim svejedno mi je, ali me cudi sada to.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2008, 14:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Jedina razlika ce biti u tome sto ce nove tab;lice imati ono plavo sa strane gde ce pisati BiH i "KAD" udju u EU, iznda BiH ce biti one zvezdice. Zato kazu da ce se morati 2 puta menjati. Sve u svemu ne gine jos jedno otimanje para od naroda

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2008, 15:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Eto srece da se to promjeni samo sad i kad se bude ulazilo u EU ako se bude zivo :D jos X puta ce mo mi mjenjati tablice, licne, vozacke, pasose, saobracajne, rodne listove, zdravstvene knjizice... sve ono sto kosta a neophodno ti je sve je to cist lopovluk

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2008, 18:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Da ne idem puno u politiku, ali od ove zemlje nema nista sve dok se moramo kriti iza ovakvih tablica.

Da, najvjerovatnije ce biti te sa plavim poljem sa strane, mada je i to ekstremno nepotrebno i stvarno ne vidim svrhu te zamjene. Bas bih volio da me neko pokusa ubijedti u suprotno...

Uostalom ni u zemljama EU se jos uvijek voze stare tablice, u nekim zemljama se tablice vezu za vozaca kao npr. u Austriji, pa jos uvijek mozete vidjeti one crne tablice sa bijelim brojevima... Stariji se sigurno sjecaju tih :D

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 10:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Okt 2007, 15:14
da to mogu od The_new_Statesman-a da potvrdim. I danas ima po Njemackoj kola sa starim tablicama, bez plave oznake i EU znaka. Ali ako to auto prodas u svom gradu (gdje novi kupac isto zivi) opet ostaje onda mozes te tablice zadrzati-ako hoces. Inace ako auto sa starim tablicama prodas, a kupac je iz drugog mjesta onda ces dobiti samo nove tablice.
Nalijepis si BiH na auto i ne vidim problema u tome svemu. To je samo cisto pravljenje novaca sa takvim budalestinama.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 11:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Nista drugo nego cisto otimanje para... Samo mi nije jasno otkuda toliko vise auta u federaciji nego RS...

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 11:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
pa imaju duplo više stanovnika.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2008, 20:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dakle, ta 'ljepota' suvisna ce ovaj narod kostati 41.656.010maraka. Plus novac za uvodjenje tog sistema, a sve te pare idu van preko granice.

E da mi jos neko kaze zasto i zbog cega to?
I koji je to genijalac dosao na tu iskljucivu ideju... Bas me zanima ime i prezime tog covjeka... Da popijem kafu sa njim, da pokusam dokuciti sta mu se mota po glavi :evil:

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2008, 21:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Zovi i mene na kafu kad budes isao i mene zanima :D

p.s. @ The_new_Statesman jel tajna cime se bavis posto vidim da si prilicno upucen u stanje u saobracaju, saobacajnom zakonu... :D

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2008, 21:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Uredjujem Podforum Automobili i saobracaj na Forum.Banjaluka.com...

P.S. Nisam druzeljubiv, snalazi se sam :evil:

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 10:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
a šta fali ovim dok ne uđemo u EU?

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 18:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Fazon je da i ove mozemo zadrzati i po ulasku u EU, naravno sve NOVOIZDANE bi trebale biti po novim propisima. ALi vrsiti zamjenu svih, e to je vec ludo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]