banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 12:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: volvo c30 1.6D
PostPoslato: 28 Jan 2008, 21:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
Rodica mi planira kupiti ovo auto pa me je upitala za misljenje, medjutim ja ovo auto sem na slikama i u prolazu nisam ni vidio pa ako ko ima iskustva sa njim da malo prokomentarise.

danke schon :D

Vrh

Tema posta: Re: volvo c30 1.6D
PostPoslato: 28 Jan 2008, 22:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ajmo reci da se vrlo malo ljudi zali na njega, cak sta vise za taj motor vazi da je jedan od zivljih i sposobnijih da pruzi osjecaj dobre zabave vozacu. Doduse to je subjektivan osjecaj svakog vozaca, ali prilicno cest.

Nekome je recimo ta verzija motora u tom autu bolja u mnogocemu od BMW 116i (dakle benzinca). Ali nije za brzine preko 200 km/h na njemackim autoputevima npr. Mada je ugodno tih u voznjama do 160 km/h.

Taj isti motor se ugradjuje i u Volvo V50, dakle vece auto. Sa druge strane postoji opcija jaceg dizela 2.0 ali taj motor vec ima nekih tehnickih manjkavosti. Ali je i vise, sa svojim sestostepenim mjenjacem, prilagodjen svakodnevnim dugim voznjama autoputem, dok je 1.6D petobrzinska verzija za neku svakodnevnu normalniju upotrebu.

I jos nesto, kad god vidim taj C30 (pogotovo bijeli) pomislim kako bi to bio ,,divan,, porodicni poklon. :D

Btw. potrosnja mu je oko 6 litara, pri zivljoj voznji. Sa jednim punjenjem rezervoara se moze preci i do 900 km.

---------

Prego...

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2008, 23:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Ja sad prvi put vidim i cujem za to auto. Dizajn mi je perfektan, svidja mi se bas, a komandna tabla mi se svijda bas.

TnS, si ga vidjao negdje po BL?

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 10:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Ja licno bih uzeo Ford Focus II - C30 dijeli sa njim podvozje i komplet mehaniku, samo je vjesanje, navodno, malo drugacije. Zasto Focus? Daleko lakse ces da nabavis sve dijelove potrebne za Ford nego za Volvo - govorim o limariji, lampama i sl. ;)

BTW Nisam splendid-ova reinkarnacija! :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 14:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Lijep je :)

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 16:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Fokus je porodicno auto, donja srednja klasa, smor imidz hocu reci, vidis ga ali ga ne registrujes... A Volvo C30 je sve kontra toga, u pravom smislu rijeci urbana ekstravagantna klasa (ako takvo sta postoji), ma nema sanse da ga ne primjetis i osjetis...

A to se itekako placa...

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 23:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Sve to stoji, ja jedino govorim o prakticnosti ;) (A opet, ovo nije klasa auta koje se kupuju srcem...)

BTW Licno mi se svidja C30 ali izgleda kao da su ga projektovali od gepeka - dok su dosli do maske nestalo im ideja...

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 09:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Okt 2007, 15:14
ja sam cula od ljudi da je volvo po sebi jako kvalitetno i pouzdano auto. Drzi dugo i nema hrde, sada kakav model se kome svida je licna stvar. Ali ovaj model je lijep.Najbolje je da napravi probnu voznju i da sama vidi da li sa takvim autom moze da "zivi".

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 09:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Natasa75 je napisao:
ja sam cula od ljudi da je volvo po sebi jako kvalitetno i pouzdano auto. Drzi dugo i nema hrde, sada kakav model se kome svida je licna stvar. Ali ovaj model je lijep.Najbolje je da napravi probnu voznju i da sama vidi da li sa takvim autom moze da "zivi".

u tome je i jest fazon:) svi smo culi o volvou ali ne poznajem nikog da ga je imao i vozio par godina, a o c30 uopste ne znam nikog da ga je imao da podjeli iskustva. Ipak je drukcije ako ti neko kaze sta misli o autu kojeg vozi npr.godinu dana i ako ti uradis probnu voznju od pola sata ( tj. oboje je bitno ali ne ide jedno bez drugog ) pogotovo jer po meni auto uopste nije jeftino ( za svoju klasu )

@TNS onaj auto sa tvojih slika je sa r-design opremom i 18ama felnama, to ti je oko 4500 eura na osnovni paket opreme :-?

1.6D sa drugim ( od 4 ) paketom opreme je 21.300 eura ( paket kinetic ), cijenom je zaista premium :lol:
meni se isto vizuelno svidja, prakticnost mu nije vrlina, vjer. ga nebi kupio :lol:
ali nebi se branio da mi ga neko pokloni kao sto rece TNS :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 10:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Okt 2007, 15:14
imas pravo. Ja bar dole nisam vidjela da se volvo puno vozi, ovdje u Njemackoj vidam razlicite modele, najvise karavane. Ako nikoga ne nades da je taj model vozio, mozda nades sajtove gdje se pise o tom modelu, kritika i testovi itd.
Kod ADAC-a mozes i pitati na primjer kakvi su bili sigurnosni i kvalitativni testovi na odredenom modelu, kako se prodaje itd. Mozda ti tu moze Auto-Moto Drustvo pomoci ?!?

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 16:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma znam da je tuning u pitanju, samo slika pokazuje sta se moze ;)

Elem, to je klasa koja se kupuje srcem, ne kao Ferari, ali kao recimo kao danasnji Mini ili Fiat 500, dakle druga galaksija od neke porodicne prakticnosti, a cetvrta od sportskih modela. Ustvari, sva tri ta modela su u jednoj klasi koju cu nazvati urbanom (u nedostatku bolje rijeci).

Komentari su veoma zadovoljavajuci, na 1.6 D motor nema zamjerki dok ih ima za 2.0D, recimo.

E sad, nisam siguran sta koga konkretno zanima. Osjecaj za volanom je subjektivan, ali covjek se mora dobro osjecati kad vozi nesto za cim se ljudi okrecu i dive se, kako autu tako i vlasniku na izboru.
Sto nije uvijek slucaj sa vozacima auta tipa Q7 ili GLK koje drugi precesto mrze zbog tih grdosija.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2008, 23:04 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 22:09
i šta bi na kraju sa tim volvom...meni se lično dopada sve osim cijene...malo je puno...jest extra dizajn i sve to, ali dizajn samo vizuelna pojava koja ostavlja ili ne ostavlja utisak na nekoga...još ako je u suštini isti kao focus onda je baš fenseraj pravi

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2008, 17:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
danas sam vidjeo jednog u gradu
crni c30 dizel je bio

izgleda extra
uzivo dobro izgleda i napred i pozadi

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2008, 18:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Bude cesto parkiran iza one nove zgrade uz Venecija most

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2008, 22:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

danas smo bili u auto salonu i testirali 2 modela sa diesel motorima 1,6 d i 2.0 d

meni se licno vise svidio slabiji jer ima brzinu manje i za po gradu ( gdje smo vozili ) je bolji

necu o tim motorima, kao sto je neko napisao ima ih jedno 20 modela auta i skoro svako je vozio barem neki, vec o samom autu

dakle prvo cijena, 1,6D sa momentum paketom opreme ( treci od 4 ) te sa metalik bojom i jos par sitnica kosta vjerovali ili ne 26k eura ( bez tih "sitnica" 24,3k ) sto je za mene neprihvatljivo previse za tu klasu

dalje u samom autu je tako malo mjesta da je to cudo, naprijed se ok sjedi ali odzada je katastrofa, svi visi od 180 ce glavom udarati u krov, mjesta za koljena je knap. Da ne govorim o ulazu nazad, naida komaneci nebi imala problema i tu negdje staje ta lista, svi ostali bi jednom sedmicno nesto istegnuli prilikom ulaska...
Dalje gepek:) nema ga, zaista, doslovno... jedna veca torba i to je to. Vidjao sam roadstere sa vecim gepekom. Da nastavim sa gepekom, pored toga da je mali nema zastitu tj. nesto da se zatvori pa svako ko hoce moze kroz ona zadnja vrata ( koja su ogromna i u potpunosti staklena vidjeti sta imas u njemu) tj. to je DODATNA OPREMA !!! i kosta 400 e alooooooooo

inace auto se super vozi, totalno je sik i otprilike je zamisljeno kao drugo auto u porodici, za po gradu, za nekog ko ima oko 50k ojra godisnjih primanja:) materijali u unutrasnjosti su extra, gotovo kao u premium klasi, obrada savrsena, ergonomija super sve naj sem cijene ( sve zivo se doplacuje )

Da me pogresno ne shvatite, auto mi se je jako svidjelo, zaista ali mislim da za 26k ojra se da dobiti auto vece klase i mnogo upotrebnije od c30, merc c klase pocinje od 31k ( slucajno je volvoov auto salon uz mercedesov pa smo malo zavirili i u njega da pogledamo b klasu )

znaci preporuka ko ima vec neko vece auto i zeli da bude drukciji od drugih

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 18:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I sta sam ja rekao? A koliko kosta Mini Clubman ili obicni Mini, koliko kosta Fiat 500, koliko kosta sada vec stara nova Buba?

Ako hoces auto za svakodnevnu upotrebu uzmes Kia Ceed-a za 26 000 ali maraka :)

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2008, 09:45 
Ja sam ga vozio sluzbeno prije par sedmica...

super ide, udoban je cak i za mene koji sam 1,95 visok i inace imam problema sa komforom u autima...

jedino sam primjetio jednu stvar, a to je da mi je pri 170 km/h poceo da "treperi" zadnji trap... to je stara boljka Volva i cest problem na njihovim vecim modelima (70 - 80), bas sam namjerno gledao da li su to popravili na 30-tci, ali izgleda da nisu...

Medjutim ako ne vozi na vecim brzinama duze vremena nece imati vecih problema sa njim...

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 15:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da ne kopiram cijeli tekst, a i motor svjedno nije odgovarajuci:

http://www.b92.net/automobili/vozili_smo.php?nav_id=286366

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 23:15 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
imao sam 80, i nije treperio zadnji kraj. al im je mana mjenjac. :x inace planiram ponovo da jednog dana kupim volvo v40. sjedista su im visoka -ustvari naslon i udobna. dizelasi dugotrajni, naravno ako ga cuvas. c30 samo prednji dio mi se dopada. zadnjica nikako. u gepek dve pidjame stavim i to je to. :D zato sam za verziju karavana.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 21:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo jedna super reklamica za Volvo:

http://www.youtube.com/watch?v=2L9Y9xnL ... re=related

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća