banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 21:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Jan 2008, 16:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Citiraj:
Vlada Republike Srpske i Auto moto savez RS za sve građane koji svoja vozila registruju u Republici Srpskoj, od 01. 01. 2008. godine, uveli su NOVO PRAVO koje nemaju ni jedni drugi vozači u okruženju.

Naime Odlukom o visini posebne naknade koja se plaća prilikom registracije putničkih i teretnih motornih vozila (Službeni glasnik RS br. 74/07) određeno je da vlasnici drumskih motornih vozila i priključnih vozila, izuzev vozila iz člana 58., stav 2. Zakona o javnim putevima ( Sl. glasnik RS br. 3/04 ) prilikom registracije vozila, u jednokratnom iznosu, unaprijed za godinu dana računajući od dana registracije vozila, a od 01.01.2008.god. plaćaju posebnu naknadu i to:

za motocikle u iznosu od 3,oo KM,

za traktore u iznosu od 5,oo KM,

za putnička motorna vozila u iznosu od 8,oo KM,

za autobuse, teretna motorna vozila i druga motorna vozila i priključna vozila u iznosu od 15,oo KM.

Uplatom navedenog iznosa posebne naknade vlasnici motornih i priključnih vozila stiču pravo na jednu besplatnu uslugu prevoza vozila oštećenog u saobraćajnoj nezgodi, te prevoz vlasnika vozila i ostalih putnika do željene destinacije, na teritoriji Bosne i Hercegovine, jednom godišnje.

Prava besplatnog prevoza vozila i putnika u vozilu oštećenom u saobraćajnoj nesreći mogu se ostvariti samo putem Informativno dispečerskog centra Auto moto saveza Republike Srpske pozivom na broj 1285 i uz za tu namjenu priložen Kupon AMS RS.

Napominjemo da će vlasnici vozila prilikom registracije svog vozila i uplate osiguranja dobiti KUPON AMS RS na osnovu kojeg će moći ostvariti pravo besplatnog prevoza.

Nadamo se da Vam nećemo biti potrebni, ali ako Vam se saobraćajna nesreća ipak dogodi, mi smo tu i pozivom na broj 1285 dobićete pomoć koja Vam je u tom trenutku najpotrebnija!

http://www.ams-rs.com

Ovo je odlicno, pogotovo ako bude funkcionisalo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2008, 18:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Okt 2007, 15:14
da odlicna je stvar, samo se treba nadati da to covijek nece uskoro trebati.
ali je jaku umirujuce, ako ti auto stane ili imas udes.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2008, 18:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2004, 13:21
btw takodje savjetujem vozace da se uclane u AMS RS, clanarina je ja mislim 20 km a ima se dosta kupona za razne stvari...meni je prosle godine jako pomoglo pogotovo u slucaju nedaj boze udesa... Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2008, 19:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jan 2008, 15:21
E, da. Ja sam clan AMS RS redovno - sreca nikad mi nije trebalo :)

Ovo im je pravi potez - mada malo kasne za federalnim AMS, no, bolje ikad nego nikad :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2008, 20:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To kasnjenje je premosteno time sto placanjem registracije automtaski postajes clan AMSRS-a (ja sam shvatio tako), ali ako zelis jos neke bonuse doplatis tih 20 KM u najblizem Auto moto drustvu.

Boljka AMSRS je star vozni park, ali i nedovoljan i slabo organizovan. Npr. Na podrucju BL se veceras desi desetak udesa. Znaci min20 auta, oni jednostavno ne mogu sami ukloniti. Pa taman sva auta bila iz BL, ali nece, neka su iz Gradiske, Prnjavora itd. A kako tek putnike razvesti kad nemaju vozila sa kabinom za 5 osoba?

BIHAMK radi na principu saradnistva sa privatnicima, pored vlastitih vozila naravno i nakon izvrsene usluge oni taj novac povlace od Vlade FBiH. Tako da su dosta raspotranjeniji i efikasniji. U AMS vlada nesto sto se zove nevoljnost za takvu vrstu organizacije.

Svojevremno sam bio u nekoj prilici da predlozim takav nacin organizacije, cak dvije godine prije nego sto je BIHAMK to poceo raditi ali ...

Danas za posljedicu imaju da sve firme koje imaju dostavne vozila (desetine njih) su clanovi BIHAMK-a. Ogroman novac izgubljen zbog sitnih interesa. A sa novcem i mogucnost kvalitetne usluge za sve nas, ma gdje se nalazili.

P.S. Ni BIHAMK nije nesto zlatan, daleko od toga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jan 2008, 03:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jan 2008, 15:21
Ma da, ono sto se kaze - nedaobog da mi zatrebaju , ali drago mi je da to ima u AMSRS...ja sam se prije godinu-dvije dvoumio da uplatim Federalcima (cini mi se trazili su oko 50-60km za godinu dana) taj prevoz u slucaju nesrece (posto sam dosta na tockovima), ali ne dade mi patriotizam :)

No, dobro treba jos vode da protekne dok sve to legne u AMSRS, ali evo svjedoci smo da se kotrlja unaprijed.... :)

Da, treba im slep-kamiona, ali bar su dobili one Reno-ice cini mi se :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jan 2008, 10:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Skupo platili, mislis ;)

U njima nema nista, ni kablova za paljenje sa auto na auto :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]