banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 20:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Jan 2008, 17:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Citiraj:
BANJALUKA - Nakon pismenog odobrenja koje treba da dobije od Vlade RS, Republička direkcija za robne rezerve sastaviće komisiju koja će organizovati licitaciju za prodaju automobila iz ratnog plena, potvrdio je direktor Direkcije za robne rezerve RS Radovan Samardžija.

Sudski veštaci, kaže Samardžija, procenili su da je vrednost automobila iz takozvanog ratnog plena, zavisno od modela i starosti, od 50 i 100 do 1.000 i 2.000 maraka. Novac od njihove prodaje biće raspoređen kako to odluči Vlada RS.
Samardžija je rekao da su ova vozila u posedu Direkcije za robne rezerve od 1998. godine, kao i da „uprkos terminu ’ratni plen’ automobili nisu nikome oduzeti niti oteti, već se radi o napuštenim automobilima iz ratnog perioda, a koja su uskladištena jer ih niko nije tražio“.
„Automobile smo davali na privremeno korišćenje institucijama RS koje su bile dužne i da ih servisiraju. Međutim, pošto sve ima svoj vek trajanja, vozila su nam vraćena jer su već starija od 20 godina, pa se ni njihovo održavanje ne isplati“, objašnjava Samardžija.
On ističe da su automobili u skladištu „Žitoprometa“ u Prijedoru koje bi ove godine trebalo da bude zatvoreno.
„Suština je da zakup skladišta za vozila plaćamo 1.000 KM mesečno, a ona skoro da nemaju nikakvu vrednost jer je reč o starim i havarisanim automobilima. Zbog toga sam i Vladi predložio da ih prodamo kako bismo smanjili troškove i zatvorili skladište koje nam nije potrebno“, ističe Samardžija.

http://www.blic.co.yu/repsrpska.php?id=27311

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2008, 17:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jan 2008, 17:02
SIJUKS je napisao:
Citiraj:
BANJALUKA - Nakon pismenog odobrenja koje treba da dobije od Vlade RS, Republička direkcija za robne rezerve sastaviće komisiju koja će organizovati licitaciju za prodaju automobila iz ratnog plena, potvrdio je direktor Direkcije za robne rezerve RS Radovan Samardžija.

Sudski veštaci, kaže Samardžija, procenili su da je vrednost automobila iz takozvanog ratnog plena, zavisno od modela i starosti, od 50 i 100 do 1.000 i 2.000 maraka. Novac od njihove prodaje biće raspoređen kako to odluči Vlada RS.
Samardžija je rekao da su ova vozila u posedu Direkcije za robne rezerve od 1998. godine, kao i da „uprkos terminu ’ratni plen’ automobili nisu nikome oduzeti niti oteti, već se radi o napuštenim automobilima iz ratnog perioda, a koja su uskladištena jer ih niko nije tražio“.
„Automobile smo davali na privremeno korišćenje institucijama RS koje su bile dužne i da ih servisiraju. Međutim, pošto sve ima svoj vek trajanja, vozila su nam vraćena jer su već starija od 20 godina, pa se ni njihovo održavanje ne isplati“, objašnjava Samardžija.
On ističe da su automobili u skladištu „Žitoprometa“ u Prijedoru koje bi ove godine trebalo da bude zatvoreno.
„Suština je da zakup skladišta za vozila plaćamo 1.000 KM mesečno, a ona skoro da nemaju nikakvu vrednost jer je reč o starim i havarisanim automobilima. Zbog toga sam i Vladi predložio da ih prodamo kako bismo smanjili troškove i zatvorili skladište koje nam nije potrebno“, ističe Samardžija.

http://www.blic.co.yu/repsrpska.php?id=27311

koji kralj...šta će nam auta od 20 godina starosti...to će mehaničari pokupovati po 50 KM i tako će se završiti taj cirkus

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2008, 17:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
codegen je napisao:

koji kralj...šta će nam auta od 20 godina starosti...to će mehaničari pokupovati po 50 KM i tako će se završiti taj cirkus

Mozda bude koji dobar Ford za tebe :lol: :lol: :lol:

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2008, 18:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

SIJUKS je napisao:
codegen je napisao:

Mozda bude koji dobar Ford za tebe :lol: :lol: :lol:

he he he...jesi duhovit...ako sam rekao: šta će nam auta od 20 godina onda tu podrazumijevam i forda. 20 godina za auto je kao kad bi ženio neku babu 0d 60...nigdje veze. tako da nemoj da se ložiš previše....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2008, 18:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Zavisi koliko je ocuvano. Ova auta su mozda stajala godinama u skladistu tako da su ocuvana kao auta od 5 godina. Konkretno, ja znam ljude koji imaju auta od 20 godina ocuvana bolja nego neka od 10 godina.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2008, 19:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ma ljudi moji to je goli krs, a skladiste je neka poljana ili parking. Ako je bio ispravan, nema sanse da je stajao. Vozen je dok mu dusa nije izvdjena. Inace, isplati se se uzeti za 50-100 maraka jer svaki tezak bar 800 kg koje podijelis sa 50-60 pfeninga koliko Cigani placaju stari otpad po kilogramu i dobar si par stotki.

Nije lose?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2008, 20:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Dobro kazes stejtsmen u to vrijeme su vecinom bili stojadini i ostali krsevi, cak i da su stajali u skladistu to je smece. Ne vjerujem da je tu bilo nekih novih mercedesa 90 godista, a i ako je bilo to je izvozeno i rastureno. Nije to isto kao old tajmeri koji se cuvaju u garazama i glancaju svaki dan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2008, 20:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
Cek,zna li se ista , bar otprilike kada ce to biti na prodaji/licitaciji,sta li vec???
Mozda bih mogao iskopati nesto zanimljivo za neki projekat.Bitno mi je samo da je limarija OK,a motor,hehehe,pa svakako bi islo nesto bolje nutra ;)

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2008, 22:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

dobro čova kaže...kupiti one od 50-ak maraka i dovoljno zaraditi po 200 KM odlično...samo nek se para obrce...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]