banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 21:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Dec 2007, 15:35 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 21 Feb 2007, 11:09
evo prodjoh i agoniju oko polaganja vozackog...ovo pisem cisto da ostalim skratim muke oko jedne banalne stvari kojoj se polaze toliko "paznje"(ovo procitajte kao PARA)...

izabrah skolu iz BL iako pripadam Laktasima(jeftiniji su, manje se ceka na voznju, uglavnom se ne naplacuju kojekakva habanja vozila i sl...)

Ljekarski na Medicinskoj Elektronici- 5min trcanja kroz one sobe da bi se pokupio nekoliko pecata i naravno pre trke uplatite 40KM...

nakon toga dobijes potvrdu za polaganje testova koju treba ovjeriti u SUPu u BL pa onda odnijeti u Laktase...

e onda testovi...
Uplatite 35KM(ako se ne varam) u posti plus jos neka provizija...i onda se vratite i platite u SUPu jos koju marku(za ovo se ne dobija racun...)
na dan polaganja testova strpase nas oko 20 u prostoriju u koju bi realno trebalo uci max 10 osoba al haj sad...

onda prva pomoc

uplatis 70KM u posti plus jos neka provizija...i ides dva dana na neka predavanja koja veze nemaju sa zivotom(recimo ako je u pitanju jace krvarenje stavite podvesku unesrecenom...te pri povredi kicme unesrecenog staviti na dasku(ko od nas nosi dasku sa sobom???)...
i onda ti ponude da kupis knjigu koja kosta 5KM jer kao lafo bez nje se nece proci ispit...ispit opet glupost nevidjena....

onda voznja...e to vam zavisi od opterecenosti skole, volje instruktora(u mom slucaju je obadvoje bilo za svaku pohvalu) i sl...posto sam bez vozacke presao nekoliko hiljada km unutar EX-YU to sam odradio ocas posla...

onda prijava vozackog ispita...

e sad je novi zakon pa se to radi na malo drugaciji nacin...

Uplatnica #1 70KM u posti plus provizija
Uplatnica #2 1KM u posti plus provizija(to je za onaj papir na koji popunjavate prijavu vozackog...
Uplatnica #3 1KM u posti plus provizija(za jos neki papir za koji ja nisam skontao za sta je....

ovo se ne moze uplatiti na jedan papir vec mora odvojeno(igra sa provizijom) i uz to vas nekoliko puta vrate do poste jer su poste dobile pogresne brojeve racuna u svojim instrukcijama....

e kad sve to skupite i predate za nekoliko dana vas pozovu, recimo 15...
odradite voznju i polozite(e sad iz kojeg puta to ovisi da li dajete plavu kovertu pri prvom ili 5 izlasku...ili vam je pak neki rodjo komisiji...)

e onda ponovo jurnjava potvrde da ste polozili(posto ih za Laktase izdaje Tehnicka Skola u Gradisci) i kad to ujurite pravac CIPS i to pjevajuci...e onda problem...

u CIPSu pao sistem...dodite sutra....i onda jos jednom dodite sutra...i jos jednom...e onda se smilovase da uzmu papire u ruke i vidi opet nesto ne valja...U LJEKARSKOM JE JEDNA OD DOKTORICA NAPISALA DA SAM SPOSOBAN ZA B POSTO NIJE NI GLEDALA STA GORE PISE, svi ostali su upisali B i C...ne mozemo ovo prihvatiti, morate ispraviti gresku u medicinskoj elektronici...odem u BL kad ono: Doktorica dolazi u 13h dodite za 3h....dodjem tami i doticna pocne da me ubjedjuje da sam ja kriv za to i kako mi nebi trebala izaci u susret...e onda je doslo do prekida filma al hajd sad...po povratku u Laktase: DODJITE SUTRA,SISTEM NE RADI....dodjem sutradan i uspjedoh uz uplatu od 41KM

tako da vas vozacki iz prve za C u principu izadje

oko 1000-1100KM+plava koverta tj rodjo...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 08:31 
Bra'o...sad ce se makar ovi sto trebaju polagati lakse snalaziti.. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 11:21 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 21 Feb 2007, 11:09
evo jos malo...

ni podici istu nije lako...

posle jednog "dodite sutra" danas konacno podigoh vozacku...

cim im ORCALE server malo zakoci u sarajevu* ovi ovde restartuju komp dok god ne proradi(cak gase i monitor)...i kad sve to proradi s ponosom kazu kolegi do sebe:"Vidis da je do nas..."

*vjerovatno je dole neki krsh koji dobija milion zahtjeva za obradu a i sve mi se cini da je to postavio neki tim ljudi koji su zavrsili one privatne fakultete koje drze ljudi poput Ranka Bakica...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]