banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 14:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 98 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Udesi
PostPoslato: 03 Dec 2007, 19:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Evo udes prije nekih 45min na zapadnom tranzitu. Covjek je pokupio 2 (dve) velike bandere ulicne rasvjete, srusio ih na put, i jos ga odnjelo u drugu traku, sa njim dijete od 4 godine, i nikom nista. Auto bmw 5, predzadnji model. Da se u filmovima 'vako nesto rezira, opet tesko da bi uspjeli.BMW slupan prednji kraj, izrovio sve.Udario u 2 bandere, jedna od njih je ona gdje je momak onaj na motoru poginuo prije 3-4 mjeseca

Ajd hvala bogu pa ne bi nista.
Hitnoj je trebalo nekih 5 min, a policija je dosla nakon 15ak.

ps
vjerovatno ce biti prilog na ATV-u

ps
ide kolona auta, i faca udari srusenu banderu, al' nista ozbiljno, produzio je dalje :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Dec 2007, 19:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Rekoh ja vec dosta puta da je na Zapadnom tranzitu neophodna ograda izmedju traka.

Sreca i samo sreca.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Dec 2007, 19:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne znam, al' svaki dan prelazim upravo na tom mjestu prelazim tranzit, sad se zamislim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Dec 2007, 19:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
nije samo sreća, ima i do auta. da je bio u corsi ili fiesti najeb`o bi k`o žuti.

Vrh

Tema posta: :O)
PostPoslato: 03 Dec 2007, 19:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Feb 2007, 11:47
Tommy Vercetti je napisao:
Ne znam, al' svaki dan prelazim upravo na tom mjestu prelazim tranzit, sad se zamislim.

Pasarela?! :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Dec 2007, 20:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ali u Fiesti bi tesko i stigao do prvog stuba, ipak se one ne voze kao BMW 5. Ima i tog...

Ograda, zid i cao...

Vrh

Tema posta: Re: :O)
PostPoslato: 03 Dec 2007, 23:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mrvenzi je napisao:
Tommy Vercetti je napisao:

Pasarela?! :wink:

jedino kad je policija, znam, ne moj me kritikovati, ne vrijedi :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Dec 2007, 15:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ograda i to betonska, a na vrhu tovarna mast...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2007, 14:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
Poginula dok je pretrčavala put
Snježana Karić 06.12.2007 19:24

BANJALUKA - Željka Ivaz (35) poginula je juče ujutro na putu Banjaluka - Laktaši kad ju je udario automobil dok je pretrčavala put u naselju Zalužani.

Nesreća se dogodila oko devet časova i 45 minuta, kad je nesrećnu ženu, dok je pretrčavala put u neposrednoj blizini nadzemnog pješačkog prelaza, udario sitroen, kojeg je vozio Bojan Knežević (25) iz Banjaluke.

Knežević, koji se kretao iz pravca Klašnica, bezuspješno je pokušavao da izbjegne ženu, pa je, nakon udara, izgubio kontrolu nad vozilom, sletio u kanal i prevrnuo se na krov.

Mile Malešević, očevidac koji je vozio neposredno iza Kneževića, primijetio je da se nešto dešava kad je vozilo ispred njega počelo naglo da koči.

"Primijetio sam da vozač pokušava da izbjegne neku ženu, ali kad to nije uspio udario ju je bočnom stranom automobila, sletio u kanal i prevrnuo se na krov", kazao je Malešević.

On svjedoči da je pritrčao da pomogne nesrećnoj ženi, koja je davala slabe znakove života. Međutim, dok je Hitna pomoć došla ona je već izdahnula.

Prema njegovim riječima, vozač sitroena uspio je sam da se izvuče iz prevrnutog vozila.

"Bio je izgubljen i prestrašen. Tresao se i govorio: 'Jadna žena, da li je dobro...' Sreća da nije brzo vozio jer bi inače i on stradao", istakao je Malešević.

I drugi očevici tvrde da niko nije primijetio ženu, koja je vrlo frekventan put, uvijek zagušen vozilima, prelazila na mjestu koje je udaljeno svega desetak metara od nadvožnjaka predviđenog za prelaz pješaka.

"Naprosto je iskočila i sitroen nije uspio da je izbjegne", tvrde očevici.

Zoran Knežević, stric povrijeđenog vozača sitroena, kojeg je ekipa "Nezavisnih" zatekla na mjestu nesreće, rekao je da mu se nećak javio odmah nakon nesreće i kazao da je dobro. Prevezen je kolima Hitne pomoći u KC Banjaluka kako bi ga pregledali doktori i provjerili da li je sve u redu.

U KC Banjaluka su kazali da je mladić primljen u prijemnu hiruršku ambulantu, gdje je podvrgnut detaljnim pregledima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2007, 15:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

KOLIKO jos ljudi treba da POGINE na tom mjestu da bi se neki TROL u fotelji MINISTRA ZA SAOBRACAJ ili DIREKTORA DiREKCIJE ZA PUTEVE sjetio da povuce ogradu?!?

P.S. Znam da sam moderator ali jednostavno ovo vise nema smisla, previse je zivota izgubljeno dole, previse je zivota unisteno, a podizanje ograde je izgleda prejeftino.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2007, 15:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ne može tamo ograda. nema gdje. to je kod nadvožnjaka u zalužanima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2007, 15:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hm, vidi se da si nesto mladji, sledeci put kad budes isao dole pogledaj sa strane. Lijepo se vide zeleni stubovi sa obe strane ,,auto-puta,, na kojima je nekada stajala ograda. Cak postoje i dijelovi gdje je ta ograda jos u zivotu. A stubova ima oko 90% na citavoj dionici. Znaci samo ih ispraviti i povuci mrezu.

Nadam se da shvatas da ce onda ovakvih slucajeva biti mnogo manje?

I da, vidim da si mislio na sredinu puta, uz prosirenje citave dionice ima mjesta i na sredini. Ako mislis da ne moze od nadvoznjaka... Hm, i oni su dovoljno velikog raspona da se bez problema moze izvesti prosirivanje.

Ali za sada (ako se nema para, jel) je dovoljna i revitalizacija ograde koja je vec postojala.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2007, 15:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

a to
to razumijem :)

mislio sam da ti misliš na ogradu po sredini puta.

inače, do klašnica, čak i gdje ima ograda, narod napravi prolaz. to znam 1000%. problem je u narodu. i u policiji, koja čeka da li ću ja proći 110 tom cestom, a u isto vrijeme pješaci hodaju kao da je korzo.

i da, nisam mlađi :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2007, 15:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Ste to stoji i 100% si u pravu Statesman. Slažem se s tobom.

Jedino nikako ne mogu da shvatim klocove tipa ove pokojne žene pa preko autoputa da pretrčava kao kokoška, dok auta često prelaze ograničenje od 100km/h (dok je i ova zakonski dozvoljena brzina velika da bi se pretrčavala brza cesta)

Još najgore je od svega što je poginula samo zato što joj dupe nije moglo otići par metara dalje i preći preko nadvožnjaka ili podvožnjaka ili pasarele.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2007, 16:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pazi, dellboy, ja mogu da shvatim zasto to rade. Npr. svi znamo da je voznja automobila potencijalno opasna i po vozace, a i po druge. Ali je dozvoljena pa se vozimo.
Tako i ovo pretrcavanje, kao fol zabranjeno je ali je u sutini dozvoljeno jer ono sto sam ja vidio je reakcija policije koja se svodi na malo usporavanje i ukljucivanje rotacionih svjetala dok prolaze kraj nekog ko pretrcava dole. Nista drugo.

A sa druge strane, cesto cujemo da je narod stoka, a stoci ograda treba, zar ne?

Dalje, bd2308, ograda je srusena jos pocetkom rata i jedino sto su pokusali da urade nakon rata je to sto su iskopali malo veci kanal i porusli prilazne mostice koje je narod u medjuvremenu izgradio.

Podigni je opet i cik da vidim ko ce je srusiti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2007, 16:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

neće je srušiti, skinuće je i ograditi bašte. :)

čik da vidim ko će to da sačuva. jedino da se neka struja pusti kroz istu :).

a gore sam napisao. nije ograda problem. pješak uvijek može da pređe preko ograde, preskoči ili bilo šta. najveći problem je u svijesti naroda, ali to već ode u deeeebeli OT.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2007, 16:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pogresno razmisljas ali ok, ograda (drzavna) itekako se urezuje u svijest naroda.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2007, 18:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
bd2308 je napisao:
neće je srušiti, skinuće je i ograditi bašte. :)

čik da vidim ko će to da sačuva. jedino da se neka struja pusti kroz istu :).

a gore sam napisao. nije ograda problem. pješak uvijek može da pređe preko ograde, preskoči ili bilo šta. najveći problem je u svijesti naroda, ali to već ode u deeeebeli OT.

Glupo razmišljanje.

Što nije skinuta ograta na autoputu kod Sarajeva.

Što se ne skida ograda na autoputu ZG-BG

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2007, 20:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
The_new_Statesman je napisao:
KOLIKO jos ljudi treba da POGINE na tom mjestu da bi se neki TROL u fotelji MINISTRA ZA SAOBRACAJ ili DIREKTORA DiREKCIJE ZA PUTEVE sjetio da povuce ogradu?!?

P.S. Znam da sam moderator ali jednostavno ovo vise nema smisla, previse je zivota izgubljeno dole, previse je zivota unisteno, a podizanje ograde je izgleda prejeftino.

Ne vrijedi. Naći će ljudi drugi način da se ubiju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2007, 21:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mislim da znam na sta uopsteno ciljas ali u ovom nisi u pravu.

Pazi, ako je u jednoj evropskoj zemlji dupo vecoj od BiH prije 20-tak godina bilo 3000 mrtvih u udesima godisenje, a sada ih je ispod 1000 onda to valjda dovoljno govori za sebe.

Znaci razlika je 2000. Ne bih rekao da se svaki radni dan samoubije 10 ljudi da bi izjednacilo crnu hroniku. Hm?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 98 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]