banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 21:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Dec 2007, 09:34 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Okt 2003, 12:24
Dakle,

gdje Banjaluci i blizoj okolini kupiti kvalitetne kablove za svjecice?

Na autu su mi fabricki NGK, pa sam probao kontaktirati distributera za NGK za BiH, ali oni ne uvoze kablove, samo svjecice.

Razmisljao sam i o kupovini sa interneta, ali troskovi dostave su katastrofa. Cijena kablova je 20$ a troskovi dostave oko 50$ u vecini radnji koje uopste hoce da salju u BiH.

Posto planiram u skorije doba da ugradim plin, hocu prije toga da "utegnem" auto, da ne bude nekih djecjih problema.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2007, 10:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Okt 2007, 15:14
koje auto imas? Mogu pitati ovdje u Frankfurtu sta to kosta, ako hoces!? :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2007, 16:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Evo super, natasa75 se ponudila da dobaci do BL te kablove (ako se ne varam). Mada da ne trzas curu dzaba, mislim da manje vise nema veze koji je proizvodjac u pitanju, bitno je da odgovaraju.

Pogledaj malo po BL. Zica je zica, nema tu neke mudrosti.

P.S. Ako vec sada sumnjas u kablove pred ugradnju plina bolje nemoj ni ugradjivati 8) . Salim se, hocu reci, ako auto radi ko zvrk, bez trzanja i gusenja, onda je sve ok. Ako sada tusi, pa boze moj, ocekujes da ce sa plinom biti bolji :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2007, 22:15 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2005, 13:16
ja sam kupovao u Celincu ima proizvodnje kablova i vec su 2.5 godine i prezadovoljsn sam sa njima. negdje kod Fisa u celincu-zanatski ima neki tu se nalazi radnja!neznam kakvi su sad

A sto se tice tog da je"zica-zica" tu ima razlike i to velike-nekad sam pravio kablove za auta-slabo se kvalitet isplati!u skuplje kablove neide zica vec grafit i min. dve silikonske izolacije,jedino se za "prave" VW kablove sto imaju "blokade" stavljaju silikonsko zicani.mada takav je kabl tesko naci!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2007, 22:32 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Dec 2007, 22:21
nisam cuo za zicane kablove...cak je i stojadin imao grafitne kablove...ali vi kao veliki poznavaoci automobila to vjerovatno bolje znate.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2007, 22:43 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2005, 13:16
imaju za zastavu i "tako ta" auta PVC sa zicom znam da su kod mene za stojadina tad bili oko 7KM,to je najslabija varijanta kablova brzo izgori PVC i ispuca jos ako neko stalno "cacka" oko motora pa ih pomera jer oni kad se ugriju izolacija menja strukturu postaju
'krti" pucaju

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 09:32 
Pripravnik
Pripravnik

Ma auto je ko zmaj, nema nikakvih problema (osim cijene goriva :) ), ali na njemu su fabricki kablovi, stari 20 godina. Koliko god da su kvalitetni, vrijeme im je. Volio bih da nadjem nacina da kupim NGK premium kablove, ali bi se zadovoljio i sa nekim boljim evropskim proizvodjacem.
Auto u pitanju je Subaru 1800 EA82T, 1987 godiste.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 09:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Svestenik, kako ti se zove tvoj Subaru Model? Forester, Impreza,Justy, Legaci ??? Bez toga mi ovdje ne mogu nazalost reci sa 100% tacnoscu koliko, ali se cijene krecu otprilike za to godiste oko 15-20€ po komadu(za 1 Kabel) :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 11:51 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Nov 2007, 09:11
Svestenik je napisao:
Ma auto je ko zmaj, nema nikakvih problema (osim cijene goriva :) ), ali na njemu su fabricki kablovi, stari 20 godina. Koliko god da su kvalitetni, vrijeme im je. Volio bih da nadjem nacina da kupim NGK premium kablove, ali bi se zadovoljio i sa nekim boljim evropskim proizvodjacem.
Auto u pitanju je Subaru 1800 EA82T, 1987 godiste.

Imao sam Audi 80 kablovi i razvodna kapa su mi krv pili jos sam kupovao kao skuplje kablove i opet ih morao mjenjati svakih 7,8 mjeseci dok nisam zovnuo otpad i pitao imaju li auto koji nije sa ovih prostora :D :D kad sam uzeo polovne ali orginal kablove(5 kablova 25km a novi kao kvalitetni 55km) vise nisam imao problema.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 19:19 
Pripravnik
Pripravnik

Natasa75 je napisao:
Svestenik, kako ti se zove tvoj Subaru Model? Forester, Impreza,Justy, Legaci ??? Bez toga mi ovdje ne mogu nazalost reci sa 100% tacnoscu koliko, ali se cijene krecu otprilike za to godiste oko 15-20€ po komadu(za 1 Kabel) :wink:

Subaru Leone 1.8T.
Kod za NGK kablove za njega je FE-26 (provjerio na netu, htio njih naruciti). Ako su tako skupi tamo, onda mi se i isplati naruciti ih uz Japana, kompletan set me izadje oko 60$ sa dostavom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 19:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika

Jel to ovo? Paaaaa, koliko je ugradnja sistea kad mislis da ce se isplatiti?

Btw. One ,,zice,, kablove ne diraj dok ne ugradis plin. Ako ide ovako kako jest zasto da ih mjenjas?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 13:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

pa onda ti je bolje se posavjetovati sa tim mehanicarom koji ti plin ugraduje, da li uopste trebas sta izmjenjivati. Neka ga pregleda i ako su kablovi uredu nemoj ih mjenjati. A sto se tice cijena, ako je jeftinije tako iz Japana onda ih naruci. Ja ti ih mogu nabaviti ako hoces, nema problema...Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 21:55 
Pripravnik
Pripravnik

The_new_Statesman je napisao:
Slika

Jel to ovo? Paaaaa, koliko je ugradnja sistea kad mislis da ce se isplatiti?

Btw. One ,,zice,, kablove ne diraj dok ne ugradis plin. Ako ide ovako kako jest zasto da ih mjenjas?

Ne, to je ovo :).

http://ultimatesubaru.org/Literature/br ... 1987-d.jpg

Isplatice se iz jednostavnog razloga sto za 2000 KM koliko on kod nas vrijedi ne mozes kupiti auto koje ima:
progresivni servo, centralnu bravu sa daljinskim otkljucavanjem, el.podizace na svim staklima, volan podesiv po visini, 2WD/4WD pogon sa LSD zadnjim diferencijalom i reduktorom, hidraulicko mijenjanje visine auta na dugme, 1.8 turbo boxer od 136 KS :) i jos milion genijalnih sitnica, a da to sve jos uvijek radi bez ikakvih problema i trzavica :).

Jedino sto je problem je 14l bezolovnog u zimskim uslovima :).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2007, 08:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

nije los, ali trosi malo puno u zimi :-? To bi mozda morao da pogledas zasto ti bas trosi u zimu toliko i to da spustas. Ali inace je fin...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2007, 10:57 
Pripravnik
Pripravnik

Natasa75 je napisao:
nije los, ali trosi malo puno u zimi :-? To bi mozda morao da pogledas zasto ti bas trosi u zimu toliko i to da spustas. Ali inace je fin...

Inace Subaru vozila ove generacije vole popiti, tada je Subaru jos uvijek bio vise okrenut americkom trzistu, gdje se gleda luksuz a ne potrosnja :). Ljeti na otvorenom putu potrosnja ne pada ispod 8l, a po gradu oko 10. U zimskim uslovima, kad se ne stigne zagrijati 12-tak litara je neka norma. Kod mene vjerovatno treba malo osiromasiti smjesu, ali idem korak po korak :).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2007, 12:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Е супер ти је ауто, још ако је очуван :) И у праву си за тај новац ништа слично нема. Знао си шта купујеш, нема шта :)

Боље је то провјерити код неког мајостора који има апарат за дијагностику. Они прилично поуздано и брзо могу утврдити да ли су каблови негдје оштећени. То ти је можда 10-так марака. И онда знаш на чему си.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]