banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 14:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Nov 2007, 12:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Citiraj:
Ako se ograniči starost taksi vozila ispod deset godina, vožnja taksijem u dragoj nam banjaluci bi mogla poskupjeti, upozoravaju taksisti.

Gradske vlasti, sa druge strane predlažu da vozila ne smiju biti starija od sedam godina. Ako se to prihvati, naravno, većina će silom ovih prilika morati da mijenja automobile, a kako bi pokrili troškove kupovine istih taksisti će morati poskupjeti svoje usluge za 30 odsto - rekao je predsjednik udruženja taksista "Banjalučki taksi" Dragan Purišić.

On kaže da ovo ne odgovara ni njima ni građanima pa predlažu da gornja granica starosti taksi vozila bude deset godina.
Prema njegovim riječima, poskupljenjem usluga izgubili bi 40 odsto putnika, pa bi većina taksista ostala bez posla, prenosi Glas SRPSKE.

Taksisti i gradske vlasti na nedavno održanom sastanku nisu se složili ni oko prijedloga kojim se zahtijeva da broj privatnih taksi vozila, samostalnih prevoznika, bude u odnosu pet naprema jedan.

To znači da ako taksi preduzeće ima 20 vozila, onda samostalnih taksista može da bude 100.

- Do sada je bilo da na jedno vozilo taksi preduzeća, dolazi deset samostalnih taksista. Trenutno ima 265 samostalnih taksista i 26 vozila u dva taksi preduzeća. Ukoliko bi se usvojio prijedlog gradskih vlasti, kako bi se postigao traženi odnos, broj vozila u taksi preduzeću morao bi se povećati na 52 - objasnio je Purišić, za Glas Srpske.

Šef Odsjeka za saobraćaj Nedeljko Vučen je rekao da će Služba grada s ciljem povećanja bezbjednost i kvaliteta taksi usluga tražiti izmjene Zakona o drumskom saobraćaju.

- Zahtijevaćemo od nadležnih republičkih vlasti da se ograniči starost automobila koje voze taksisti. Osim toga, taksi vozila bi trebalo da imaju jače motore, ABS kočioni sistem, vazdušne jastuke za vozača i suvozača, klima-uređaj i naslone za glavu na sjedištima - istakao je Nedeljko Vučen.

On je objasnio da Služba grada s ciljem poboljšanja taksi usluga samo predlaže ove izmjene, a Ministarstvo saobraćaja i veza će odrediti da li će to prihvatiti ili ne.

Trenutne cijene su sljedeće:

- Start kod većine košta 1,40, a vožnja po kilometru 1,20 maraka.

- Ukoliko bi usluge poskupjele za 30 odsto, kao što predviđaju taksisti, start će koštati 1,8 a vožnja po kilometru 1,60 maraka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Nov 2007, 12:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
U slovackoj koja je clanica EU, i u Bratislavi njenom glavnom gradu je taksi jeftiniji nego u BL !!!! Mi smo bezobrazni koliko smo teski ! to nije normalno ,odmah nalaze super razlog da poskupe . Nasem balkanskom bezobrazluku nikada kraja...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Nov 2007, 13:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ja sam se zadnji put vozio taxi-jem, ne mogu da se setim koji je i star mu je bio skoro 2KM, od Hard Rock-a do garaza na starcevici me izaslo 5 KM, bezobrazluk ali teski. Znam da me inace izadje oko 4KM ta ruta, znaci ne moze da bude tolika razlika :x

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Nov 2007, 13:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
nekoliko puta sam se vozila u jezivo prljavim taksi vozilima,razlicitih prevoznika,tj udruzenja,a o ljubaznosti vozaca i detalju da nikad nemaju "sitno"da ti vrate kusur,no comment,na voznju koja kosta 3km ne dam 2km,baksisa i zdravo,jednom sam se zainatila i rekla,ok sad se vracamo nazad u grad da usitnis pare i onda je naravno iskopao kusur,ne damda me iko pravi budalom...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Nov 2007, 13:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
Za razliku od Hrvatske mi smo mila majka...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Nov 2007, 17:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Na mene ne utiče ni da poskupe 200%...i ovako i onako se ne vozim istim;
u životu nisam prešao 5km taksijem.
Za žene i razumijem... boje se ići noću,kad na ulici nema žive duše,ali
muške ne kontam...

Vrh