banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 22:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Buba
PostPoslato: 11 Okt 2007, 22:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Drugarica hoce da kupi Bubu pa ako znate nekoga ko prodaje da prijavite ovdje :)

Zanima je i kolike su cijene, a i koliko bi kostalo da je "sredi".

Fala ^__^

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 22:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
nova ili stara ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 22:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ima covek prekoputa Cream-a (blizu one osnovne skole) u Rosuljama koji sredjuje bube (stare) pa mozes da se raspitas, znam da uvek ima puuuno buba kod njega u dvoristu,

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 23:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
matador je napisao:
nova ili stara ?

stara

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 00:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Ipanema_ je napisao:
matador je napisao:
nova ili stara ?

stara

joj meni su stare preslatke.. one nove mi nisu nešto

nego, koliko li košta održavanje tako starog auta, mogu misliti da je guljotina žešća finansijska.. jesu te bubice samo za grada.. mogu li one podnijeti vožnju malo dalje van grada, ja nikad nisam imala bubu pa ne znam :P al sam u jednoj fazi htjela da je kupim, a svi su me odgovarali kad su počeli nabacivati koliko košta održavanje :cry: :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 00:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
Generalno bube nisu skupe za odrzavanje na njima je sve jednostavno i prosto a na otpadu ima delova u izobilju,pa ipak je to VW,ali su poznate kao nesto veci potrosaci.Sto se tice limarije,poprilicno je dobra,ono sto na njoj trune su pragovi i blatobrani a dobra stvar je da je sve sto je na njoj,sarafljeno na sasiju,tako da mozes celu limariju da skines i da je vozis na samoj sasiji.
Takodje jedna od mana (koja se narocito u ovom jesenjem/zimskom periodu) javlja je to sto buba nema ventilaciju,tako da su itekako ucestali problemi sa maglenjem stakala iznutra i slicno sto mnogima zna puno da smeta,ali oni koji vole bubu ce to pripisati njenom "sarmu".

Istina,otidji kod onog coveka u Rosuljama (zaboravio sam kako se zove) on ti radi sa bubama i radio je jednu od najstarijih u BiH (mozda je i vidis zelena,sa malim stop svetlima i malom malom sajbom pozadi),inace on ima cerku kojoj je takodje sredio jednu bubu (tamno plava metalik) tako da ti i oko toga moze pomoci.

A u vezi cene,pa mislim da ti je i samoj jasno da sve zavisi od toga u kakvom se stanju nalazi,ipak je rec o autombilu koji ima poprilicno godina i tu je odrzavanje jedan od najbitnijih faktora.

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 07:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Pitaj "Kefalo" ili "kefalo" sa foruma, ako je još aktivan, on je ekspert za bube!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 08:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Ima moj komsija.... prodaje.... metalik plava, vec sredjena.. u prilicno dobrom stanju.... salji na PP koliko para ima drugarica, da skratimo pricu, ja cu ga danas vidjeti i pitati koliko je cijeni i vratiti na PP odgovor.

Vrh

Tema posta: Re: Buba
PostPoslato: 12 Okt 2007, 14:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Ipanema_ je napisao:
Drugarica hoce da kupi Bubu pa ako znate nekoga ko prodaje da prijavite ovdje :)

Zanima je i kolike su cijene, a i koliko bi kostalo da je "sredi".

Fala ^__^

Covijek prodaje bubu.....065 510 316 Boris...ekstra stanje, ne mora da je sredjuje, vec je sredjena..... zovite....

Vrh

Tema posta: Buba VW
PostPoslato: 07 Nov 2007, 03:33 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 07 Nov 2007, 01:41
Vozio sam bubu nekoliko godina.To je poseban auto...Imam i dokumentarac od pola sata o njemu.Sve od postanka pa do kraja.
Ipanema, ne znam tacno ko prodajue bubu, ali znam nekog ko je za njih vrhunski strucnjak i kod koga dolaze mnogi vlasnici buba radi mehanike.
On ti moze mozda reci ko sad prodaje bubu. Ako te zanima javi se, dacu ti broj.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2007, 22:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
eh... evo strucnjaka i zaljubljenika! :iconbiggrin:

Za mene ne postoji drugi auto do bube! :D
Prvo da demantujem zex-tuning, na otpadima nema dijelova za bube. Ali SVI moguci dijelovi za bubu mogu prilicno povoljno da se kupe u BG i malo skuplje u ZG, naravno novi. Ako hoces da kupis bubu u svakom slucaju bi ti preporucio da kupis bubu koja nije sredjivana i da je odvezes kod majstora, obavezno dobrog poznanika i dobrog limara da se sredi limarija. Sto se tice limarije mozda da pitas Ciru, vec ga je neko spomenuo, preko puta cream-a. Znam da sebi radi bube, mozda bi radio i nekome za pare. Nemoj da se iznenadis kad ti kaze 1000-2000km cijenu za sredjivanje limarije, jer covjek zna sta radi i koliko to kosta. Vecina ljudi i majstora kad im spomenes bubu misle da je to auto prevazidjeno i da ne vrijedi nista, a zapravo su pravi neznalci i nepoznavaoci bube, te ce posao odraditi aljkavo. Osnova svega je limarija pa tako u to najvise novca i treba da se ulozi. U principu buba da se ofarba treba 3000km racunajuci u to cijenu bube(500-1500km). A evo stvari koje bi trebale josh da se urade(naravno po potrebi): Generalka motora ili nabavka jednog u dobrom stanju 500km; amortizeri 120km; gume 4kom 250km;auspuh 110km; kablovi, svjecice, razvodna kapa, razvodna ruka, stelanje karburatora, paljenja... 100km; zamjena kugli i krajnica(sto u vecini slucajeva nije neophodno) 200km. to su neke stvari koje bi trebale da se urade. sabrano daje cifru od max 4000km. ovo zvuci previse ali treba uzeti u obzir da se radi o neodrzavanom vozilu i da jednom kada se sve to sredi narednih nekoliko godina ili predjenih 100000km covjek nema nekih velikih ulaganja. Redovno odrzavanje se sastoji od zamjene ulja (2.5l ulja+0.2l za filter vazduha) i zamjena platinskih dugmadi (5km komad) moze da ga zamjeni svako ko je nekad u zivotu drzao kljuc u ruci i ima 30min slobodnog vremena. Ono sto bih obavezno preporucio je zamjena prednjih sjedista. Bubina sjedista nemaju naslonjac za glavu sto je jako opasno i moze da bude pogubno u saobracajnoj nesreci. Sjedista od golfa 1 i 2 odgovaraju za bubu, ali posto ne vjerujem da ima takvih sjedista u dobrom stanju onda ces morati da nadjes neko drugo rjesenje(improvizacija).

eh... ja se fino napricao a nisam ti rekao da ne znam gdje moze da se kupi buba. kad bi znao kupio bi sebi josh jednu ako je u dobrom stanju :iconbiggrin:

eto toliko od mene... ako ima pitanja, vi samo pitajte. :)

postao je umoran

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]