banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 13:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Zapadni tranzit..
PostPoslato: 01 Nov 2007, 14:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Zapadni tranzit je definitivno preopterecen bez obzira na nedavnu rekonstrukciju..... mislim na dio koji se priblizava skretanju prema centru, prema pozorist, zgradi Vlade.... treca lijeva traka za lijevo iz pravca budzaka bi trebala da se prosiri, odnosno na ustrb zelene povrsine koja fizicki odvaja dve strane da se odvajanje zapocne bar jos nekoliko stotina metara prije nego sto je sada.... bar 150-200 m.... tako bi se rijesilo blokiranje srednje trake za pravo prema Lausu koja je svakodnevno blokirana zbog vecine automobila koji skrecu u centar. i to nije samo zato sto je Bulevar pod rekonstrukcijom.... bilo je to i prije Bulevara..... samo je sad jos gore.....
Sta vi mislite?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2007, 14:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Davno sam napisao da taj tranzit treba da bude odvojen ogradom ili zidom a to je definitvno tanje od one zelene povrsine preko koje preskacu pjesaci.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2007, 15:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2006, 23:50
Ta traka za skretanje kod Čajaveca je samo jedno od uskih grla Zapadnog tranzita.
Fali tu još nekoliko kvalitetnih rješenja da bi se povećala protočnost saobraćaja:
1. Raskrsnica kod Tropika, definitivno najjače usko grlo, najprometnija raskrsnica u RS
2. Raskrsnica Z.tranzita sa Karađorđevom
3. 4-ta traka (ispod "Žute" pasarele), koliko sam čuo ovo se treba uskoro graditi

Zapravo, gotovo svaka veća raskrsnica na Z.tranzitu je usko grlo. Da li se to može riješiti kružnim tokovima, nadvožnjacima/podvožnjacima ili nečim trećim neka kažu stručnjaci...

Plus što pod hitno treba riješiti i nastavak Z.tranzita, nakon Gimnazije (skroz do Nule). Uporedite ulazak u BL iz pravca Laktaša i iz od Karanovca... Ovo drugo je naše ruglo... :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2007, 15:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
U tu traku za levo mogu stati 3 auta, a ostali blokiraju srednju traku. Projektanti raskrsnica nemaju zavrsenu ni srednju saobracajnu skolu a o faxu da i ne pricamo. Samo idioti mogu da prave raskrsnice kao u BL :x

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2007, 16:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Beton, beton, samo beton......... :lol: bojim se da je zelenoj BL dosao kraj.... poplocati Vrbas ko Crkvenu i ogromni Bulevar preko njega cijelom duzinom kroz BL..... moj prijedlog....... skupo, ali dugorocno rijesenje, za narednih 200 godina......
Na stranu taj radikalni prijedlog, u BL fali jos mostova ... vecih, sirih....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2007, 16:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vidis, shavtio si me. Banja Luka je premasila mjere skrojenog joj odijela.

I zato motorka ne gine ako se zeli funkcionalan grad. Zelenih povrsina ima dosta i nije me strah za njih.

Nego, ko je pravio onu ulicu od ATV pa do Ulice ol. pobjednika? Pa ono je usko za normalan saobracaj vozila poput Fica i Peglica, a kamoli danasnjih automobila?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2007, 16:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Parkovi se prave danas isto kao i zgrade...... samo kazes ovdje park i tras... eto ga.....
Pored samih ulica, povrsine voznog dijela, veeeeeliki problem sistemi drenaze, pa kad udari kisa sve lokvurine, nema voda gdje da ode....... pa pjesaci stradaju.......
Ali Zapadni Traznit je njesra tesko..... ja konto bice fino ogradjena brza moderna cesta, a ono opet sa strana milion prodavnica, ona treca traka za parkiranje ispred radnji je katastrofa........ treba ga ograditi i po sredini, a bogami i sa zapadne strane dici ogradu da fino ne smeta saobracaj kucama i ukucanima, a trecu traku takodjer upotrijebiti za saobracaj... ona cesta za stanare ostaje iz ograde i neka se vozaju njom kao i sada sa mogucnoscu ukljucenja na nekoliko mjesta............ ovu stranu do grada ne ograditi vec povezati bolje sa gradom, ostaviti alternativne izlaze iz Nove Varosi da se mozes ukljuciti na tranzit... i to jedan veeeeliki nadvoznjak iz pravca Budzaka pa preko onog dijela gdje su kuce najnize da se veze tamo na Aragostu.... sve preko kuca i drveca........ nadvoznjak od 100 000 000 KM

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2007, 16:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne shvatam ovo oko nadvoznjaka ali dobro... Zvucna zastita oko Zapadnog tranzita je neophodna radi samih stanara.

Kod majveja treba ogromni ali zbilja ogromni kruzni tok, ali ko ce da srusi onu nakaradu od motela? I ko mu je dao dozvolu da gradi na dva metra od ceste? Boze :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2007, 16:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Kod majveja treba ogromni ali zbilja ogromni kruzni tok, ali ko ce da srusi onu nakaradu od motela? I ko mu je dao dozvolu da gradi na dva metra od ceste? Boze

E tu treba petlja poput prijedorske, identicna.... mozda shira, komotnija.... modernija

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]