Nije "neko" nego ja, pa kad vec pamtis da si "napadnut" onda se bar seti i ko te "napao".
Semafor kod skretanja prema Emporiu (i benzinskoj) je "nelogican", ali i resenje da se smanji problem ukljucivanja (eventualno uvodjenje jednosmerne u pravcu MyNameIsLuka).
Onaj kod Medicinske je svakako "sumnjiv", medjutim narod se tu lupao za medalju, tako da... resenje bi bilo da se taj semafor skinuo i da se stavilo obavezno desno + nervozan policioner. Ko uleti, pa hoce pravo/levo... ha... nek' se pusi... ko nas pita dal' nam to "obavezno desno" odgovara kad se upetljamo u BG, ZG, LJ i slicno...vozimo i snalazimo se.
Postoji ocigledan problem porasta broja automobila na prostoru koji ne moze to da "podnese". I onda se traze alternativna resenja i pravi se pita od govana... ocigledno je da se pita od govana moze napraviti... i zove se govnara.
Kod nas se jos nije korstio sistem kontrole semafora induktivnim petljama, brojacima, "analajzerima" i slozenim algoritmima ukljucenim u programe, medjutim tu je problem sto grad nece da investira u takav sistem (drugim recima uzimaju se najjeftinija resenja koja "rade pos'o").
--- mrzim edite ---
Posto vidim da slobodno interpretiras, evo gde sam te "napao"
http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=3 ... c&start=20
i kao sto mozes da vidis, naveo sam moguci razlog zasto je taj semafor tako programiran. Kao sto ti imas razlog zasto bi trebalo tako, oni verovatno imaju svoj razlog zasto to nije tako... ajde, ajde, sto si tol'ko zlopamtilo... jednostavno se nismo razumeli... ni onda, a verovatno necemo ni sad...