banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 14:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Semafori
PostPoslato: 31 Okt 2007, 10:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Sta mislite o ovome u Banja Luci dali se sva saobracajna guzva pravi upravo postavljanjem semafora na svakih par ali bukvalno par metara.

Ako postoji naglabanje o ovom problemu brisi temu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2007, 10:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Moraju se postavljati semafori kad je kod nas saobracajna kultura na nivou Albanije, pesaci nikada ne bi presli ulicu. U svetu na manjim raskrsnicama izbegavaju semafore, ali kada pesak pomisli da stane na zebru, vozaci odmah zaustavljaju auto. Kod nas bi mu prvo svirnuo, a onda opsovao sve po spisku sto prelazi dok ti prolazis :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2007, 10:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sve to stoji ali semafor kod crkve pa kod petrolove pumpe pa kod nove zgrade Hipo banke je bas ono previse.
Juce idem od muzicke skole prema raskrsnici kod medicinske elektronike jedno 20min.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2007, 10:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Info je napisao:
Moraju se postavljati semafori kad je kod nas saobracajna kultura na nivou Albanije, pesaci nikada ne bi presli ulicu. U svetu na manjim raskrsnicama izbegavaju semafore, ali kada pesak pomisli da stane na zebru, vozaci odmah zaustavljaju auto. Kod nas bi mu prvo svirnuo, a onda opsovao sve po spisku sto prelazi dok ti prolazis :D

Ima toga istina.

Ali ima majmuna koji prelaze kad je njima crveno. Pa kad mu svirneš on još tebi galami. Kao ima on prednost.

Nisu semafori postavljeni da bi ''tebi bilo crveno svaki puta kad naiđeš, kao da su se urotili protiv tebe'' već da bi se uvela saobraćajna kultura.

Iskreno, treba postaviti saobraćajce jedno mjesec dana pored semafora, pa naplatiti debele kazne svakom koji napravi prekšaj, kako vozačima tako i pješacima, pa bi se onda postojala kultura.

Vuče, da li si vidio kakav je saobraćaj u Kairu-Egipat????

Tamo nema semafora. Vidio sam jedan ali i na njemu je bilo treptuće žuto. Ulica sa tri trake u jednom smjeru nema ni linija, pa se ne rjetko stvori četiri ili čak i pet traka :lol: :lol: :lol:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2007, 10:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ima glupih semafora, a i nepotrebnih, ali opet kazem mislim da su vozaci nekulturniji u saobracaju nego pesaci. Omer nepostovanja je 1:10, bar kod mene. Znaci jednom mi pesak predje na crveno, a 10 puta ja prodjem preko pesackog a da se ne zaustavim. Realno gledano, sve nas smara da se zaustavljamo ili procenimo da cemo ``pre`` proci nego sto bi on krenuo :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2007, 11:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2006, 11:53
DELLBOY je napisao:

Vuče, da li si vidio kakav je saobraćaj u Kairu-Egipat????

Tamo nema semafora. Vidio sam jedan ali i na njemu je bilo treptuće žuto. Ulica sa tri trake u jednom smjeru nema ni linija, pa se ne rjetko stvori četiri ili čak i pet traka :lol: :lol: :lol:

OffT:
Vido sam ja tamo saobracaj, ali ja kad sam bio nije bilo ni tog trepteceg zutog na jedinom semaforu koji sam i ja vidio. Zamislite to, nema semafora, a grad sa 18 miliona stanovnika!!! :oops: Cak je i autobus u kojem sam se vozio ladno presao preko ostrva u trake suprotnog smjera i samo svira ljudima da se sklone. Tad sam se namro straha kao nikad. :x Imao sam jos tamo dogodovstina ali mi se ne da sad pisati. Jednom rjecju UZAS... :evil:
OnT:
A onaj semafor sto je prije neki dan pusten u rad iznad medicinske elektronike je katastrofa. Najjaci je fazon kad se prilazi tom semaforu iz NV znak stop i pjesacki prelaz zaklanjaju semafor,tako da se kora izaci na pola pjesackog autom da bi vidio semafor normalno. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2007, 14:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Apr 2006, 21:16
Mene zanima jel' iko od nadležnih za saobraćaj u ovom gradu čuo za kružni tok.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2007, 14:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

The_One je napisao:

E to bi tek bila havarija jer kod nas skoro pa niko nije video kruzni tok, a kamo li kako se ponasati u njemu :D

Dok se ljudi nauce procice cela godina :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2007, 14:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Samo cekam semafor na Bulevaru, kod vodovoda i kod Kastela

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2007, 15:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A tek crveni val, kada ides od Rebrovca prema budzaku preko tranzita. Na svaki semafor moras da stanes. To samo kod nas ima

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2007, 21:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jul 2005, 15:20
Izgleda da ovi konji u gradskoj upravi, zaduzeni za regulisanje saobracaja u gradu,nikad nisu ni culi za zeleni val. Ajd da ih sponzorisemo i da ih odvedemo u neku razvijenu zemlju pa da vide kako se to u civilizovanom svijetu radi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2007, 22:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
The_One je napisao:

Cujem da su u prvi mah predvidjena 3 velika kruzna toka:
-kod my way-a na semaforu prema petricevcu i to k. tok sa tri trake :D
-kod Energomonta prema Lausu u Bulevaru sa 2 trake
-na raskrsnici kod Ekvatora, iako je nova raskrsnika, kaze rekonstruisace je..

A postoji josh loakcija, jedna od njih je na gl. ulici kod gl. supa, kod Ninona i kafica Nest.

SVe super, kazu k. tok najidelanije rjesenje, samo se pitam kako ce se nashe 'baje' naviknuti da voze preko istog :D da ne bude samo da kad je spica i guzva i ne upadnu u srednju traku, pa kruze ko Mr. Bin par krugova dok se iskljuce :D ..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2007, 08:52 
Vise su vozaci krivi nego semafori, al ajd...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2007, 10:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Nema neke nauke u voznji kroz kruzni tok, jednostavno onaj u kruznom ima prednost u odnosu na one koji ulaze, pri izlasku se ukljuci desni pokazivac pravca i to je to...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2007, 11:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Ovaj novi semafor kod Medicinske Elektronike je danas napravio totalni haos pri ulasku u grad sa tranzita!
Totalni haos!

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2007, 12:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Krenuli su kao da resavaju saobracajnu guzvu u gradu, a gde god da su postavili semafor napravili su gluposti i guzvu nevidjenu. Onaj ko odredjuje postavku svetlosne signalizacije po gradu je verovatno sa nekog sela pa se bas i ne snalazi u vecem gradu. :x

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2007, 12:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
Ja necu vise nista da komentarisem,kada sam ukazao na nekoliko semafora neko me je napao kako se pravim pametan i samo pricam,sto ne idem i ne zalim se onima koji su ih postavili "jer su oni uceni i nisu sigurno bez razloga to tako uradili".

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2007, 13:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Nije "neko" nego ja, pa kad vec pamtis da si "napadnut" onda se bar seti i ko te "napao". ;)

Semafor kod skretanja prema Emporiu (i benzinskoj) je "nelogican", ali i resenje da se smanji problem ukljucivanja (eventualno uvodjenje jednosmerne u pravcu MyNameIsLuka).

Onaj kod Medicinske je svakako "sumnjiv", medjutim narod se tu lupao za medalju, tako da... resenje bi bilo da se taj semafor skinuo i da se stavilo obavezno desno + nervozan policioner. Ko uleti, pa hoce pravo/levo... ha... nek' se pusi... ko nas pita dal' nam to "obavezno desno" odgovara kad se upetljamo u BG, ZG, LJ i slicno...vozimo i snalazimo se.

Postoji ocigledan problem porasta broja automobila na prostoru koji ne moze to da "podnese". I onda se traze alternativna resenja i pravi se pita od govana... ocigledno je da se pita od govana moze napraviti... i zove se govnara.

Kod nas se jos nije korstio sistem kontrole semafora induktivnim petljama, brojacima, "analajzerima" i slozenim algoritmima ukljucenim u programe, medjutim tu je problem sto grad nece da investira u takav sistem (drugim recima uzimaju se najjeftinija resenja koja "rade pos'o").

--- mrzim edite ---

Posto vidim da slobodno interpretiras, evo gde sam te "napao" http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=3 ... c&start=20
i kao sto mozes da vidis, naveo sam moguci razlog zasto je taj semafor tako programiran. Kao sto ti imas razlog zasto bi trebalo tako, oni verovatno imaju svoj razlog zasto to nije tako... ajde, ajde, sto si tol'ko zlopamtilo... jednostavno se nismo razumeli... ni onda, a verovatno necemo ni sad... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2007, 14:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Znam da ce me mnogi osuditi, ali grad jednostavno prerasta odijelo jedne bosanske carsije. Kao jedna posljedica toga rasta je i naglo povecanje broja automobila, i samim tim realna potreba za brzim komunikacijama jer laganom setnjom vise nista nigdje neces postici.

Da skratim, motorka&lopata, a vi pogadjate na sta mislim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2007, 14:40 
Auuu...danas nakon milion godina odem poslom u grad autom...ne mogu vjerovati gdje sve stavljaju semafore...ne kontam sta ce im onaj semafor tamo gdje bio zatvor...zatim josh par semafora nisam ni skontao da ima...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]