banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 11:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Sep 2007, 14:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
IAKO prevara u auto-servisu nije rijetkost, gotovo ju je nemoguće dokazati. Primjer iz Kanade dobar je način kako se bahatosti u ovoj djelatnosti u nekim slučajevima ipak može stati na kraj.

Posljednji primjer tiče se Mercedesovog prodajno-servisnog centra u Vancouveru gdje je službenik servisa pokušao klijentu naplatiti 6.500 USD zbog kamenčića u pomičnom panoramskom krovu. Naime, nakon što je vlasnik Mercedesa uočio kvar panoramskog krova obratio se ovlaštenom servisu za pomoć. Isti je konstatirao da je cjelokupan mehanizam uništen te je stoga potrebno izvršiti zamjenu cijelog sustava što će stajati ni više ni manje nego 6.500 USD.

Sumnjičavi vlasnik obratio se za pomoć u drugi, također ovlašteni servis, gdje je kao uzrok kvara detektiran kamenčić u vodilici krova. Cijena servisa je u ovom slučaju stajala 143 USD, ili 45,5 puta manje. Izuzmemo li činjenicu da je netko naplatio vađenje kamenčića gotovo 150 USD, najzanimljivija stvar tek slijedi. Čovjek se vratio u prvi servis, ali ovaj put sa skrivenom kamerom. Što je uslijedilo možete vidjeti na snimci u nastavku.

Sasvim sigurno ovakvi slučajevi nisu rijetkost niti kod nas. Stoga toplo preporučujemo da uvijek potražite drugo mišljenje, sve dokumentirate i po mogućnosti zabilježite kamerom.

SNIMAK

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Sep 2007, 15:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
Ne znam da li je taj sluzbenik rastavljao krov da vidi o cemu se radi i gde je kvar pa je procenio toliku stetu uzevsi odmah u obzir da se krov ne pomera te da je crkao.U svakom slucaju jako neprofesionalno sa njegove strane,a posto je sve i dokumentovano i diglo prasinu siguran sam da je taj isti sluzbenik najuren iz doticnog servisa.
A to sto je kamencic upao u vodjice i njegovo vadjenje kostalo 150$,trebamo ipak uzeti u obzir da se isti taj sistem morao kompletan skinuti sa auta i ponovo vratiti,sto je sigurno poprilicno tezak posao pa taman i da se o samom siberu radi.Te je verovatno uracunato nekih 3 radna sata.Tako da je cena za tamosnje standarde OK.

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Sep 2007, 20:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Dobro recno zex, ja bih jos dodao da taj sluzbenik nema nista od laganja, osim ako nije vlasnik...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2007, 18:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 23 Jul 2001, 01:00
Ja znam za sličan slučaj kod Jajčevića da je bio... Čovi je na E klasi 320 CDI stalno javljalo grešku na kočnicama, iako je auto kočio uredno. On odvezao kod ovih stručnjaka i oni su prvo dva dana ispitivali auto, a onda mu rekli da komplet instalaciju kočnica mora mijenjati, cilindar, ovo ono itd... bruka para...
On odveze u Živinice u Mercedesov servis i oni mu za pola sata kažu da mora promijeniti senzor koji košta 42 KM... Promijenili to, i auto više nikad nije javljalo grešku...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 21:03 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 31 Jul 2004, 02:38
ccc nemos belivt. Sta tek ovi inzinjeri rade sirotinji koja nema novac za novi merc, niti volje niti vremena da istrazi na koji fazon su njega okupali.Ali tako je kod nas sve.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 00:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
simke r je napisao:
Sta tek ovi inzinjeri rade sirotinji koja nema novac za novi merc, niti volje niti vremena da istrazi na koji fazon su njega okupali.Ali tako je kod nas sve.

Nije samo kod nas, vidis da i u svetu gule gde stignu :lol: :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]