banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 19:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Svratista
PostPoslato: 03 Sep 2007, 20:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Zelim da napisete misljenja o nekim najprometnijim svratistima u zemlji. Pod svratista podrazumijevam: benzinske pumpe, restorane i motele uz glavne putne pravce.

Samo su tri osnovna kriterijuma:

Cistoca i urednost, usluznost, cijene.

Ostalo po volji: ukus kafe, hrane itd.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2007, 20:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Kod mene toga nema :lol: Sad išao s curom u CG na more i nisam nigdje stao do dole, ona poludila. Inače nemam živaca za odmaranja, pogotovo zato što nikad ne idem preko 500km, a 10-ak sati mogu u cugu da izdržim. Nekad sam išao i duže, ali stajanje u koloni za mene je odmor!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2007, 21:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Isao sam i ja u tu CG (bolje da nisam), ali 15 minuta odmora je ipak 15 minuta odmora.

Zato je jako vazno, ako se vec staje tih par minuta da znas da stajes na cistom i urednom mjestu koje te nece natjerati na povracanje :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2007, 22:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Ja kad idem na more .... prema Sibeniku ... obavezno stanem u Drvaru u Titovu pecinu i gore na Ostrelju da udahnem svjeze have......

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 03:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
zdrava voda 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 07:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zdrava voda ima bas neuredan WC, masovno svratiste iznad Jablanice se onakvim cijenema bi moralo malo vise poraditi na osnovnoj higijeni. Bolje to nego da dijele one karte.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 08:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Zdrava voda ima bas neuredan WC, masovno svratiste iznad Jablanice se onakvim cijenema bi moralo malo vise poraditi na osnovnoj higijeni. Bolje to nego da dijele one karte.

Ja ne stajem u Jablanici nikad.... mislim gore na tim janjetinama. Ja stanem u gradu i odem u muzej bitke na Neretvi.... i navratim u onaj omladinski klub sto se nalazi u istoj zgradi....

A najvise volim da stanem u Vlasickoj kuci u Turbetu kad se spistim iz knezeva.... klopa EXXXSTRA!
Isto tako, ne znam sto, volim da stanem na OMV pumpama, ali samo onim boljim, vecim... gdje je WC ok, gdje je caffe bar komotniji i gdje su sendvici svjezi....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 08:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2006, 23:50
INA benzinska pumpa na 4-5 km nakon Livna (prema Splitu), obavezno stajem kad idem prema Makarskoj ili Splitu.
Uvijek cist i uredan vanjski WC, dobar i sredjen kafic, cijene normalne, veliki parking... Ima tu i neka prikolica sa fast food hranom ali to nisam probao...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 08:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2007, 12:46
AntiDope je napisao:

Ja ne stajem u Jablanici nikad.... mislim gore na tim janjetinama. Ja stanem u gradu i odem u muzej bitke na Neretvi.... i navratim u onaj omladinski klub sto se nalazi u istoj zgradi....

A najvise volim da stanem u Vlasickoj kuci u Turbetu kad se spistim iz knezeva.... klopa EXXXSTRA!
Isto tako, ne znam sto, volim da stanem na OMV pumpama, ali samo onim boljim, vecim... gdje je WC ok, gdje je caffe bar komotniji i gdje su sendvici svjezi....

a šta misliš da poneseš sa sobom 10-al litara vode pa da se kao čovek na miru napiješ i osvježiš. mene jeza hvata od pomisli da moram otići u javni wc. zato uvijek sa sobom jedan kanister 'ladne vode, 2-3 sendviča od kuvanog mesa (da me ne udavi smrad od pečenog), i malo alkohola za dezinfekciju (ako zatreba). jednom sam stao na čađavici (ne znam ime kafane), kao neka kafa i sok. ali, smrad od pečene janjetine je bio toliko jak da sam samo ostavio 10 maraka na stolu i nagulio dalje prema drvaru. neki ljudi jednostavno nemaju osjećaja da ražanj ne može biti 5 metara od stola za goste. od tada nikad i nigdje ne svraćam. stanem autom, malo potegnem noge, popijem nešto i pržim dalje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 09:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Moj standardni set za put od 4-6h je

2l vode, ne gazirane, samo da nije Olimpija... :)
O'Cake x 1
Jabuka x 1
Cedevita bombone, narandza x 1
Plazma keks 150 gr

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 09:51 
Ne idete kod Gojka u Janblanicu na janjetinu...ccc

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 10:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16

Ne znam kad si bio u Zdravoj Vodi, ali ja sam pre jedno 15 dana bio tamo i mogu ti reći da u muškom (za ženski ne znam) ima jedan klinac koji non stop briše pod, gleda gdje ima papira i ostalo...

Metheny je napisao:
INA benzinska pumpa na 4-5 km nakon Livna (prema Splitu), obavezno stajem kad idem prema Makarskoj ili Splitu.
Uvijek cist i uredan vanjski WC, dobar i sredjen kafic, cijene normalne, veliki parking... Ima tu i neka prikolica sa fast food hranom ali to nisam probao...

Jel to pored one ''kućice''

Slika

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 10:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

DELLBOY je napisao:
Jel to pored one ''kućice''

E, da, to je ta pumpa.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 10:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E onda je to za pohvalu.

Vrh

Tema posta: Još malo svratišta
PostPoslato: 06 Sep 2007, 07:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Evo još nekoliko svratišta koje preporučujem:

- Čađavica (oko 18 km iz pravca Mrkonjića prema Ključu, ili kad sa Manjače skrenete prema Ključu i Petrovcu - nakon nekih 300 m), restoran, ne znam kako se zove. Klasična drumska kafana/restoran, pečenja, parkirani kamioni ispred, itd., ali... Biser ponude su specijaliteti od heljde, nadaleko poznati, probati obavezno!

- na par kilometara prije Mostara (iz pravca Jablanice), mjesto Vrapčići, Tržni centar "Merkur" odmah uz put - odličan ekspres restoran i kafić, čisto i uredno, veliki parking.

- Motel "Karavan" u blizini Sokoca, na putu Višegrad - Sarajevo. Odlično i luksuzno sređeno, kafić, slastičarna i restoran, ponuda dobra, njihova teleća čorba me jednom vratila u život :) (naručiš čorbu, a konobar poslije dolazi i dosipa ti koliko želiš - nevjerovatno za naše pojmove)

- Bjelajce, 7 km prije Mrkonjića, na putu Banjaluka - Mrkonjić, legendarna kafana "kod Pipana" (mislim da je niko i ne zna po pravom imenu). Hrana odlična, pečenja nadaleko poznata, roštilji,...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2007, 07:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

- Mliništa (na putu od BL prema Glamoču, nekih 17-18 km poslije Baraća), planinski prevoj, 2 restorana jedan do drugog, odlično mjesto za odmor. Poprilična nadmorska visina, dobra hrana, pečenje, roštilji, solidno sređeno. Bonus je obilazak oronulog (najblaže rečeno) partizanskog voza.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2007, 08:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ako nemate problema sa nacionalizmom ... mozete kad prolazite kraj Mostara svratiti na vrelo Bune .... bas je fino ... poslije interexa skrenes lijevo (prema dubrovniku) i vozis jedno 10ak km...
Ladna voda, pecina, rastorani, klopa nako... aki je priroda ok... puno turista, nemas gdje auta parkirat, sat 1km....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2007, 08:12 
A jel iko bio u ramskoj kuci u prozoru???

Nije loshe mjesto!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2007, 08:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

psyborg je napisao:
A jel iko bio u ramskoj kuci u prozoru???

Nije loshe mjesto!!

Ja kad god prodje to ne radi..... jest fino mjesto, vrh Makljena .... ski lift ... cist vazduh, al nikad ono ne radi... uvjijek zjapi prazno. Kad nema saobracaja, nema potencijala....
Ima na toj ruti od Ramske kuce pa do Jablanice onij nekih finih brvnara, barem na oko, uz cestu.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2007, 08:47 
Ja zadnji put tamo sjeo na bravetinu..znam da je kasno bilo..nesto malo prije ponoci!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]