Citiraj:
SRBAC – Aleksandar Kojić (16), učenik prvog razreda srednje škole u Srpcu, njegov dve godine mlađi sused Milan Ristić, učenik 9. razreda osnovne škole u Srpcu i Nenad Bajić (60)- svi iz Povelića, teško su povređeni juče ujutro na magistralnom putu Nova Topola- Srbac. Dok su na stanici čekali autobus,na dvojicu učenika i njihovog suseda naleteli su kamion sa prikolicom „volvo“ kojim je upravljao D.P. (43) iz Doboja i „opel astra“ koji je vozio R.M. (37) iz Gradiške.
Kojić je nakon ukazane prve pomoći u gradiškoj Opštoj bolnici prebačen u Klinički centar u Banjaluci, a druga dvojica povređenih zadržana su na lečenju u Gradiški i van su životne opasnosti.
Hirurg Branislav Kukić rekao je „EuroBlicu“ da su Bajić slomljeni ruka i kuk, a Ristić je ugruvan i obojica se nalaze pod intenzivnim nadzorom.
- Oni su za sada zbrinuti i pratinmo njihovo stanje dok o stanju trećeg povređenog ne znam mnogo jer je ubrzo nakon dolaska u našu ustanovu zbog teških povreda prebačen na dalje lečenje u Banjalukiu, rekao je Kukić.
U iščekivanju službene verzije uzroka udesa, povređeni objašnjavaju kako da se sve dogodilo iznenada.
- Pošao u Srbac i video kamion koji iz tog pravca dolazi. Uključio je pokazivač skretanja, ali nije propustio vozilo iz suprotnog pravca. Sudarili su se i automobil se stumbao na nas desetak i sve nas odbacio po nekoliko metara. Sve se dogodilo munjevitom brzinom p anismo stogli da reagujemo. Bole me ruka, glava u noga ali je opet dobro, rekao nam je Nenad Bajić.
Milan Ristić najviše povreda ima na licu jer ga je automobil odbacio i gurao po asfaltu.
- Sve me boli. Pošao sam prvi dan u školu, isto kao i Aleksandar, koji je još težeg povređen. Povraćao je krv i njega su odvezli dalje. I njemu je to trebalo da bude prvi dan u srednjoj školi - kaže Ristić.
Kamion je, prema saopštenju Centra javne bezbednosti Banjaluka, skrećući u levu stranu oduzeo prvenstvo prolaza putničkom automkobilu što je izazvalo nezgodu. Više detalja o ovoj nesreći biće poznato nakon istrage.
Aleksandar Kojić u komi
Nakon jučerašnje nesreće, šesnaestogodišnji Aleksandar Kojić je u životnoj opasnosti, a zbog teških povreda glave, grudnog koša, karlice, pao je u komu. Lekari Kliničkog centra Banjaluka na Odeljenju za anesteziologiju i intenzivnu negu bore se za njegov život, saznaje „EuroBlic“ u KC Banjaluka.
blic