banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 22:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Sep 2007, 12:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Vjerovatno ste vec primjetili razapete reklame izmedju drveca po gradu... ali, eto da i ja kao savjestan vozac podsjetim... pazite na djecu!!!

VOZACI!!!! POCELA JE NOVA SKOLSKA GODINA!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2007, 12:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Slika

На высокий берег на крутой.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2007, 13:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
Slika

a to si crtao zadnjih dana..

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2007, 15:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
AntiDope je napisao:
Vjerovatno ste vec primjetili razapete reklame izmedju drveca po gradu... ali, eto da i ja kao savjestan vozac podsjetim... pazite na djecu!!!

VOZACI!!!! POCELA JE NOVA SKOLSKA GODINA!!!

Primetio sam nove lezece pored svake skole :x :x :x ,a tamo gde ne mogu lezeci,stavili su pesacke semafore.

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2007, 16:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

A i skoro kod svake skole stoji po jedan policajac i zelenom prsluku... zapravo ne primjetih da li su pravi policajci ili su neki spec. timovi za bezb. saobracaja... neki projekt.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2007, 19:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Citiraj:
Srećan početak škole đacima prvacima Osnovne škole "Stanko Rakita" u Vrbanji i "Branislav Nušić" u Srpskim toplicama gradonačelnik Dragoljub Davidović poželio je pustivši u funkciju semafor na prilazu školama.

- Svake godine Grad na početku nove školske godine preduzima mjere u cilju povećanja bezbjednosti učenika, a naročito onih najmlađih kojima je ovo prvi dan škole. Ovoga puta u rad smo pustili semafore koji su jedan od osnovni uslova bezbjednog prelaska djece na putu do škole – rekao je Davidović.

Ovom prilikom gradonačelnik je prvacima podijelio prigodne poklone, brošure, fluroscentni prsluk i oznake, kao i saobraćajni bukvar.

- Želimo da na ovaj način utičemo na povećanje bezbjednosti i prvacima omogućimo da što više nauče kako bi se lakše snašli u saobraćaju – istakao je Davidović.

Direktorka Osnovne škole "Stanko Rakita", Dragica Ožegović, istakla je da je postavljanje semafora od velikog značaja za učenike ove škole.

- Semafor će mnogo pomoći učenicima. Saobraćajnica je dosta frekventna i naši učenici do sada su imali velikih problema na prilazu školi. Ovim su ti problemi riješeni – istakla je Ožegovićeva.

Ona je pozvala sve učesnike u saobraćaju da paze kako voze, a naročito na prilazima školama.

Aleksandri i Dijani juče je bio prvi dan škole. Veselile su se tome.

- Znam da ćemo učiti da pišemo i čitamo – komentarisala je stidljivo Dijana.

Aleksandra je uvjerena da će pored učenja biti prilike da se radi još ponešto.

- Učićemo, ali ćemo raditi još svašta – sigurna je Aleksandra.

Aleksandri, Dijani i njihovim drugarima saobraćajni policajac narednih mjesec dana biće pri ruci kako bi naučili preći na zebri gdje je postavljen semafor.

- Semafor radi nakon što se pritisne taster. Zato ćemo u narednih mjesec dana dežurati pored semafora kako bi učenike i druge učesnike u saobraćaju naučili da rukuju tasterom – rekao je saobraćajni policajac, koji je dežurao pored semafora njegovog prvog radnog dana.

http://www.fokus.ba

Svaka cast!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2007, 19:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Neka, neka. Ne mogu shvatiti da nekom smetaju ležeći pored škole, nadam se da će jednog dana imati djecu, a i mozga, pa će shvatiti važnost istih!!! Juče sam se vraćao iz Karanovca i vidim kod škole u Šeheru stavili onaj semafor "na dugme", za svaku pohvalu. Ovo je dobro zbog noćne vožnje, kad se može isključiti, inače bi se baje iz Šehera okupile svako veče i zaustavljale saobraćaj iz dosade!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 09:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
Citiraj:
SRBAC – Aleksandar Kojić (16), učenik prvog razreda srednje škole u Srpcu, njegov dve godine mlađi sused Milan Ristić, učenik 9. razreda osnovne škole u Srpcu i Nenad Bajić (60)- svi iz Povelića, teško su povređeni juče ujutro na magistralnom putu Nova Topola- Srbac. Dok su na stanici čekali autobus,na dvojicu učenika i njihovog suseda naleteli su kamion sa prikolicom „volvo“ kojim je upravljao D.P. (43) iz Doboja i „opel astra“ koji je vozio R.M. (37) iz Gradiške.
Kojić je nakon ukazane prve pomoći u gradiškoj Opštoj bolnici prebačen u Klinički centar u Banjaluci, a druga dvojica povređenih zadržana su na lečenju u Gradiški i van su životne opasnosti.
Hirurg Branislav Kukić rekao je „EuroBlicu“ da su Bajić slomljeni ruka i kuk, a Ristić je ugruvan i obojica se nalaze pod intenzivnim nadzorom.
- Oni su za sada zbrinuti i pratinmo njihovo stanje dok o stanju trećeg povređenog ne znam mnogo jer je ubrzo nakon dolaska u našu ustanovu zbog teških povreda prebačen na dalje lečenje u Banjalukiu, rekao je Kukić.
U iščekivanju službene verzije uzroka udesa, povređeni objašnjavaju kako da se sve dogodilo iznenada.
- Pošao u Srbac i video kamion koji iz tog pravca dolazi. Uključio je pokazivač skretanja, ali nije propustio vozilo iz suprotnog pravca. Sudarili su se i automobil se stumbao na nas desetak i sve nas odbacio po nekoliko metara. Sve se dogodilo munjevitom brzinom p anismo stogli da reagujemo. Bole me ruka, glava u noga ali je opet dobro, rekao nam je Nenad Bajić.
Milan Ristić najviše povreda ima na licu jer ga je automobil odbacio i gurao po asfaltu.
- Sve me boli. Pošao sam prvi dan u školu, isto kao i Aleksandar, koji je još težeg povređen. Povraćao je krv i njega su odvezli dalje. I njemu je to trebalo da bude prvi dan u srednjoj školi - kaže Ristić.
Kamion je, prema saopštenju Centra javne bezbednosti Banjaluka, skrećući u levu stranu oduzeo prvenstvo prolaza putničkom automkobilu što je izazvalo nezgodu. Više detalja o ovoj nesreći biće poznato nakon istrage.

Aleksandar Kojić u komi
Nakon jučerašnje nesreće, šesnaestogodišnji Aleksandar Kojić je u životnoj opasnosti, a zbog teških povreda glave, grudnog koša, karlice, pao je u komu. Lekari Kliničkog centra Banjaluka na Odeljenju za anesteziologiju i intenzivnu negu bore se za njegov život, saznaje „EuroBlic“ u KC Banjaluka.

blic

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 09:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Rekli su da će biti i pasarela kod Osnovne škole ''Branko Radičević'' na Starčevici, pa ništa još nema od toga. Nešto ne vidim ni da su radovi počeli

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 09:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ovde ima vise spletova nesrecnih okolnosti. Prvo ta ruta BL-Gradiska je usko grlo i prolazi swe kroz nju, a 95% rute je naseljeno, gusto..... Dok ne bude auto put tu nece biti mira.. mene jos cudi kako se ne desavaju cesce ovakve nezgode. Mozda se i desavaju ali mi ne saznamo.
Drugo... kucni odgoj djece.... ja se sjecam da se prvo u skoli osnovnoj uci kojom stranom ceste se hoda, na otvorenom magistralnom ili bilo kakvom putu ako nema pjesacke staze.
Malo ko to postuje... klinci su ludi na biciklima, izljecu na cestu, prave policajke.... pretrcavaju.
Kamiondzije su pod stalnim stresom kasnjenja, cekaju satima i danima da predju granicu, gazde ih forsiraju, voze prekovremeno neispravne mashine, pretovareni.... i tako to.

Nadam se da je mali Alex doci sebi i prezivjeti, ali ministarstvo za saobracaj ima mnoooogooo posla da dovede bezbijednost saobracaja u RS na primjeran nivo... pocevsi od iskljucivanja iz saobracaja tehnicki neispravnih vozila.. pogotovo teretnih.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 11:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U sprecavanju prekovremenih sati za volanom kamiona neke evropske policije uvode uredjaje koji mjere umor vozaca. Nesto kao alkometar.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 11:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
U sprecavanju prekovremenih sati za volanom kamiona neke evropske policije uvode uredjaje koji mjere umor vozaca. Nesto kao alkometar.

Ja licno poznajem momke koji ne spavaju danima... samo voze, pretovareni, tehnicki neispravna teretna vozila koja na oko izgledaju ekstra.... za male skoro nikakve pare.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 11:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Na znam kako je u ostalim zemljama EU (mislim da je isto / slicno) ali u PL kamiondzije mogu da voze max 6h a onda je obavezna pauza od 2h. Poslije sljedecih 6h obavezna je pauza od 8h. Osim toga - u toku raspusta ne mogu da voze vikendom, po danu ako temp. prelazi 30'C i jos ponesto.
Da ni ne govorim da su kazne za iskljucen tahograf ili neko muljanje (veca satnica od dozvoljene, prevelika masa, neispravnost, voznja na loz ulje, ...) ogromne!
Ebat ga - svugdje u svijetu se za transport koristi zeljeznica a kamioni su sama za neposrednu dostavu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 13:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
AntiDope, ovo nije bilo na putu BL-Gradiška, već Topola - Srbac.
jedino to da ispravim.

inače, na stranu umor kod kamiondžija, vjerovatno ste primijetili kako se bahato ponašaju na cesti, po principu "moj je veći". ne poštuju prednost, sijeku krivine, dešavalo mi se čak i mnogo puta da kad krenem da ih pretičem, oni pređu na lijevu stranu.

skoro sve ovo vrijedi i za vozače autobusa.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 13:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Dosadno ljudima, vjerovatno bi i ja to radio :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 13:25 
Joj kad se sjetim vozim auto i stojim na semaforu, a klinjo ladno pretrcha preko ulice(ispred mog auta)...nije ni pogledao da li ima auto sa strane(bus bio ispred mene)...sreca pa nije niko isao inache bi bila tragedija.... 'bem ti tad sam bio pretrno!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 13:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

bd2308 je napisao:
AntiDope, ovo nije bilo na putu BL-Gradiška, već Topola - Srbac.
jedino to da ispravim.

inače, na stranu umor kod kamiondžija, vjerovatno ste primijetili kako se bahato ponašaju na cesti, po principu "moj je veći". ne poštuju prednost, sijeku krivine, dešavalo mi se čak i mnogo puta da kad krenem da ih pretičem, oni pređu na lijevu stranu.

skoro sve ovo vrijedi i za vozače autobusa.

Dobro, ok, ali to je taj dio RS gdje se gust saobracaj odvija.... kamioni, traktori, auti... poljoprivreda, privreda....

Ma ceste su nam sranje, za fice i stojadine iz 60ih

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 17:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
AntiDope je napisao:
The_new_Statesman je napisao:

Ja licno poznajem momke koji ne spavaju danima... samo voze, pretovareni, tehnicki neispravna teretna vozila koja na oko izgledaju ekstra.... za male skoro nikakve pare.....

tacno, to se da cuti. Skoro sam imala pacijenta koji mi se zalio na odredjene tegobe. Nakon sto sam ga izmedju ostalog pitala, da li ste u poslednje vrijeme bili izlozeni nekom stresu, nekom vecem problemu, dobijam odgovor:"znate svaki dan mi je takav, vozim veliki kamion bez kocnica" ....a radi u jednoj poznatijoj privatnoj firmi... :-?

Ovaj udes je bio u Povelicu, na onoj ravnini, tu se cesto desavaju udesi, jer krenu da jure, i preticu ne obaziruci se na bocne puteve kao i kolotrage koji su tu izrazeni..ma strasno..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 19:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika

Slika

Pokazna vjezba sa kaskaderom, dijeca se suocavaju sa posljedicama udesa.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 19:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika

Opasnost na koju moramo racunati: Djaci koji napustaju autobus i neoprezno prelaze na drugu stranu kolovoza.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]