banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 19:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 

Koji od ova tri japanca vam je najbolji
Nissan Primera 1.8 L 45%  45%  [ 5 ]
Mitsubishi Carisma 1.8L 27%  27%  [ 3 ]
Mazda 626 1.8L 27%  27%  [ 3 ]
Ukupno glasova : 11
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Avg 2007, 13:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Drage kolege, strucnjaci i ljubitelji kolica. Koji vam je od ovih vozila najbolji. Ne samo najljepsi vec i ako znate kakve provjerene informacije o kvalitetu izrade, dugotrajnosti, servisiranja, cijene dijelova, potrosnje, komfora, drazi dinamicnije voznje ako dozvoljavaju i koliko.... onako jedna mala diskusija i tri japanca.
Tu su negdje svi u klasi, ista ili slicna snaga, 4 vrata, 1.8 benz motori, redni cetvorocilindrasi, slicne cijene.... Koji bi, kad bi ovo bila jedina tri auta na svijetu, uzeli sebi.... govorim o godistima od 00-02 do ovih skupih novih....

Nissan Primera 2001 1.8L (126 hp (94 kW) @ 6000 rpm redlines at 6500 rpm
Slika

Mitsubishi Carisma 2001 - 1.8 L I4 (86 kW at 6000 rpm and redlines at 6500 rpm)

Slika

MAzda 626 2001 - 1.8 L F I4 (100 hp (74 kW) ne mogu naci na koliko rpm i kad je crveno...
Slika

Poslednji put menjao Molotov dana 16 Avg 2007, 13:57, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2007, 13:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

A ako glasate, molio bih u objasnjenje zasto.... ne morate u detalje ako se ne razumijete... ako vam je samo lijep na oko i to je dovoljan razlog. :)

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2007, 14:59 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:21
AntiDope je napisao:
Koji bi, kad bi ovo bila jedina tri auta na svijetu, uzeli sebi....

Pod drugim okolnostima - nebi ni jedan od ova 3 - ali eto.. od 3 zla - biram najmanje - Primera. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2007, 22:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Primera ima najbolji dizajn, Mazda je bucna i nepoderiva mazga, a mis je ipak samo mis i njega stavljam na zadnje mjesto.

Inace: po velicini za 626 vise je za poredjenje ovo:

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Avg 2007, 09:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Primera - uslovno receno najbolje izgleda, ima veoma izdrzljive motore i solidno vjesanje. Enterijer i uopste citav auto je tako da kazem "bezlican" ali bih od ova tri izabrao nju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2007, 05:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2004, 13:31
Ma izbor ti je uzas!!!
Ja licno nebi ni jedan od njih uzeo.
Kao prvo Magna je uzas, njoj ni shestaci nisu nizasta a kamoli ovaj chetvrtak.
Em sto je uradjena kao petominutni test, em sto je kvalitet na nivou Yuga.
Mazda 626 je suvise ogromna za tu malu kubikazu. Ja bi radije gledao shestaka pa ubacio plin.
Bas me cudi da su sve tako velika auta sa tako malom kubikazom.

ps Interesuje me zasto si pisao na koliko im je redline? Pa nisu to sportska auta?!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2007, 22:35 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jan 2005, 14:51
fakat su slabe masine, ali ipak su to porodicni automobili, i nisu za trke. mogao je izbor biti malo bolji, kad vec ubacujes japanca, zasto nema toyote, ili honde.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2007, 09:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

E jebga, stavio samo to sto sam stavio... ako su swi uzasni, opet ima neki redoslijed koji je najbolji a koji najgori.... a mashine, po mom misljenju i nisu bas toliko lose.... svi su oni preko 100 KS, pogotovo Primera koja je prilicno zivahna... pa zbog toga stavljam redline.... jer se i mnogo slabiji motori guraju do crvenog i voze prilicno brzo na autoputevima, poput mojih slika golfova na 190km/h.

A eto dodajte mi vi Hondu i Toyotu koja bi bila u klasi sa gore tri pomenuta ... PORODICNA auta, gabaritno, snagom i cijenom da budu u grupi.

Inace, Nissan Primere su veoma cijenjena vozila kao izdrzljiva i "pojaka" npr. u Britaniji, tako da je do nedavno vecinu flote Britanskih raznoraznih drzavnih sluzbi poput policije ili nekih agencija za sizbijanje krijumcarenja i pogrenicnih sluzbi za presretanje cinile upravo nisan primere i to one malo starije, ovakve...
Slika

A ako mi neko kaze da je ovo nikakvo avto, nabijem ga odmah na spolovilo!

Slika
Ili ova, prevelika je slika da je stavim pa evo link http://www.thhe.dk/Nissan_Primera_01.jpg

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2007, 15:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Okt 2006, 13:25
http://www.cars-directory.net/gallery/toyota/avensis/2000/toyota_avensis_2795244_p.html
Evo je Toyota Avesis .... 1800 cc (neke verzije 110 KS, novije 130 KS)
Odlican auto.
Ne znam kako se tu krecu cijene .... ali sam je vozio ca 4 godine (kupljena nova) i auto je k'o bonbona.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2007, 15:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Toyota malo odudara cijenom od ova gore tri navedena.... Avensis je za klasu jaci od ova tri!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2007, 17:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije mi jasno za sta ti treba auto, ako zelis auto koji moze posluziti kao Passat iz tog doba ili cak bolje od njega onda definitivno Mazda 626 (ja bih limuzinsku 4V verziju). Jako prostran i udoban automobil, ogroooooooman prtljaznik, jednostavan za odrzavati, jastuci, abs, klima i el. stakla u seriji.

Pouzdan, a jeftin!

P.S. Jedina mana ide na zvucnu izolaciju, i to samo na autoputu pri 140+...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2007, 09:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:

Pouzdan, a jeftin!

P.S. Jedina mana ide na zvucnu izolaciju, i to samo na autoputu pri 140+...

Sa djetetom i zenom ne bih ni isao brze od 140 na autoputu.... a ruta koju najcesce koristim za put na more i nema autoput, tako da je njena udobnost prednost za vijugave puteve Manjace i Ostrelja i dole niz Strmicu... a njenih 100KS sasvim dovoljno da bez napora savladam sve uspone na tom prilicno zahtijevnom putu za sva vozila ispod 100 KS....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2007, 15:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da me ne shvatis pogresno, nije ona nista specijalno bucna, moze ici i preko 160 a da se unutra normalno razgovara.

Vjeruj mi da je mnogo bolji izbor od Passata. Isto, ako ne i vise, auta za mnogo manje novca i dosta manje briga.

Jos nesto, Mazdu 626 su po pravilu kupovale ozbiljnije osobe koje se ne izivljavaju na autu. Znas sta to znaci...

Dobro se snalazi u gradu ali i po takvim cukama koje si nabrojao. Potrosnja je izmedju 7 i 8 litara benzina sa ukljucenom klimom, rezervoar od 60 litara ti garantuje mnoooogo voznje do sledeceg tankanja.

P.S. Jos nisi kupio auto? Sta bi sa Astrom i Fokusom?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2007, 17:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
P.S. Jos nisi kupio auto? Sta bi sa Astrom i Fokusom?

Nisam se odlucio.... iskreno ja imam auto i sluzi me ... vectra iz 1991., 1.6 i, 210 000 km, s obzirom koliko je stara u super je stanju, limarija radjena u vise navrata, varena vise puta, podna zastita tip top, zadnjim most novi, amortizeri tip top, gume nove Fulda ljetne + set zimskih.
Zena ima auto koji je na izdisaju Corsa 1.2 s iz 85.... ali ide i ona jos uvijek i necete vjerovati zena i punica se ladno usude do sibenika bas ovim rutama preko cuka sto ih opisah u postu gore. Ide, ide i bez ulja, a pije sve, sta god naspes.

Fokus je bio 99 godina i cijena je otisla na preko 13 000 KM na kraju sto mi nije odgovaralo nikako, jer nije mi se bas toliko svidio.
Astra je 98. godina i kako lik kaze presla je oko 180 000 km ... mada mu nesto ne vjerujem za to jer je ipak 98. godina, a vec me ko dijete pokusao slagati da je taj DTI motor njemacki a isuzu kao kod ostalih, da bih ja nakon kratkog pregleda na netu ustanovio da se u njemackoj takav motor nikad nije proizvodio..tj. da Opel ne proizvodi za Astru (ne znam za ostale modele) dizel motore vec su svi Isuzu osim novog 2.2 koji je Fiatov. To me malo poljuljalo da sam doveo u pitanje sve sto je taj lik rekao o tom autu, iako ruku na srce lijep je.

Postavio sam topic za tri japanca - to je ono sto bi se reklo, ako bas moram sta bih kupio. Da se ne razbacujem novcem, a da kupim nesto kvalitetno, pristojno porodicno avto.

E, sad druga je stvar sto moja zena forsira da se uzme auto bilo kakav, samo da je noviji, da bi ona mogla na posao sa njim.... pa stoga otvaram jos jednu temu koja ce se odnositi na najnizu klasu malih gradskih automobila.... Evo otvoricu je sada, vi cete je brzo prepoznati.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]