The_new_Statesman je napisao:
P.S. Jos nisi kupio auto? Sta bi sa Astrom i Fokusom?
Nisam se odlucio.... iskreno ja imam auto i sluzi me ... vectra iz 1991., 1.6 i, 210 000 km, s obzirom koliko je stara u super je stanju, limarija radjena u vise navrata, varena vise puta, podna zastita tip top, zadnjim most novi, amortizeri tip top, gume nove Fulda ljetne + set zimskih.
Zena ima auto koji je na izdisaju Corsa 1.2 s iz 85.... ali ide i ona jos uvijek i necete vjerovati zena i punica se ladno usude do sibenika bas ovim rutama preko cuka sto ih opisah u postu gore. Ide, ide i bez ulja, a pije sve, sta god naspes.
Fokus je bio 99 godina i cijena je otisla na preko 13 000 KM na kraju sto mi nije odgovaralo nikako, jer nije mi se bas toliko svidio.
Astra je 98. godina i kako lik kaze presla je oko 180 000 km ... mada mu nesto ne vjerujem za to jer je ipak 98. godina, a vec me ko dijete pokusao slagati da je taj DTI motor njemacki a isuzu kao kod ostalih, da bih ja nakon kratkog pregleda na netu ustanovio da se u njemackoj takav motor nikad nije proizvodio..tj. da Opel ne proizvodi za Astru (ne znam za ostale modele) dizel motore vec su svi Isuzu osim novog 2.2 koji je Fiatov. To me malo poljuljalo da sam doveo u pitanje sve sto je taj lik rekao o tom autu, iako ruku na srce lijep je.
Postavio sam topic za tri japanca - to je ono sto bi se reklo, ako bas moram sta bih kupio. Da se ne razbacujem novcem, a da kupim nesto kvalitetno, pristojno porodicno avto.
E, sad druga je stvar sto moja zena forsira da se uzme auto bilo kakav, samo da je noviji, da bi ona mogla na posao sa njim.... pa stoga otvaram jos jednu temu koja ce se odnositi na najnizu klasu malih gradskih automobila.... Evo otvoricu je sada, vi cete je brzo prepoznati.