AnImAnIjAk je napisao:
i zanima me jos koga da pitam kako treba da izgleda policajac koji regulise saobracaj?Da li MUP jer jedino u gradu(BL) vidim "prave" saobracajce a negdje dalje zaustave me a nemaju cak ni karticu na uniformi akamoli "rikave" i bijelu kapu vec rokovnik i palicu staomakl do zubi i pola koji je u raspadu sistema! i odma mi krenu da vrsljaju po kediju!imas ovo nemas ono.... pa ima li njima kraja majko mila?
kako policijac saobracajac treba da izgleda:
1. mora biti propisno obucen
2. mora imati ID card
3. mora imati bijele kape, rukavice...
4. ako je u pitanju saobracajna patrola na putu, moraju imati propisan prostor za zaustavljanje auta ogradjen CUNJEVIMA
5. ne smiju se sakrivati i iskakati pred vozilo
ako policijac ili saobracajna patrola nije u skladu sa ovim sto gore pise, ti imas pravo da se zalis birou za zalbe gradjana u MUP-u (napises pismenu zalbu) i oni ce da sprovedu unutrasnju kontrolu...jer, pazi, ako ti moras kod sebe u svakom trenuku imati licnu kartu mora i on imati ID card
E sad, ako policajac ne ispunjava ovo gore napisano, a pocne da izmislja gluposti, i kad su bezobrazni u smislu da pocnu traziti pare samo trazis ime i prezime i tu se on vec zbuni, jos kad kazes da ces ga prijaviti EUPM-u i birou, tu se on vec premislja....e ako ni to ne pomaze onda fino uzmes foto-aparat i uslikas mjesto desavanja (to najbolje uradi kad nemaju cunjeve i kad su sakriveni)...ne mogu ti nista iz prostog razloga sto je ovo slobodna zemlja, moze da radi svako sta hoce, druga stvar, ti placas porez drzavi i od tog poreza on dobija plati i zivi od toga...
Mene su par puta tako startali drotovi, sakriveni, bez ID card, pogotovo kad idem preko vlasica, samo izvadim foto aparat i trazim imena i oni su donji...samo kad to radis moras biti cvrst i ne smijes dozvoliti sebi da se zbunis...