banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 22:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 109 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: MAKE ROADS SAFE
PostPoslato: 01 Maj 2007, 17:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Prosla sedmica je bila prva globalna UN sedmica posvecenja bezbijednosti saobracaja.

Povodom toga zelim da svi damo mali doprinos poboljsanju saobracajne bezbijednosti na nasim putevima.

Na ovoj temi volio bih vidjeti iskrene prijedloge i iskrenu diskusiju po pitanju povecanja bezbijednosti putovanja, a sa ciljem da u istim sve vise uzivamo umjesto da, kao do sada, svakim ulaskom u auto sve vise rizikujemo.

Za pocetak jedno pitanje:

- Da li ste znali da u svijetu svaki dan u saobracaju pogine 500 djece? To znaci svake tri minute jedno!

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2007, 18:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Nisam znao za te brojke, ali me ne iznenadjuje s obzirom kliko nas ima i koliko auta ima.
Ja bih kao prvo u gradu postavio kamere i lezece policajce, na mnogo, mnogo mijesta.

Prvenstvenao na potezu mljekara - pozoriste. Lezeceg policajca prije svakog pjesackog na toj ulici.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2007, 19:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
jbg, jedan iskusan rally vozac je rekao jednom prilikom: "brzina ne ubija ali pojacava posljedice!" ;)
za dobar pocetak - promjena sistema obuke voznje u auto skolama!
uobicajena situacija - klinac sa svojih 18-20 (dobro, nisam ni ja mnogo stariji i iskusniji :oops: ) sjeda u auto oca (majke, tetke, strica, nije bitno) i hoce da se pohvali drustvu da ima vozacku (citaj - kako ludo vozi). malo izmaglice, rose, pijeska na putu, istrci kerce, bilo sta nepredvidjeno i taj neko gubi kontrolu nad autom... bilans - u najboljem slucaju materijalna steta (bes auto) ali najcesce zrtve :(
sa druge strane - nije taj mladi vozac kriv 100% sto se tako zavrsilo...koja auto skola uci kako se kontrolise auto pri proklizavanju ili sl. ne bih da grijesim dusu ali sam 99,99% siguran da NI JEDNA! i nije sve stvar prakse - neki ljudi voze po 20-30 godina i izgledaju kao muha bez glave na jbnj poledici...a voznja nije samo okretanje "u tri tacke" i paralelno parkiranje (a mnogi ni to, nazalost, ne znaju...).
stvaranje tehnicke svijesti - nekada davno (mnooogo davno) obaveznim dijelom obuke voznje je bila teorija rada SUS motora i prenosa snage. jako bitan detalj koliko god glupo zvucalo!
skole sigurne voznje - da li to uopste postoji u RS? jer koliko god da si dobar u necemu, uvijek postoje i bolji od tebe!
ovo je za pocetak (da ne pametujem previse)
a inace - ODLICNA TEMA! cekam na nove postove.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2007, 20:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja bih iz Srednjoskolskog obrazovanja izbacio neke suvisne predmete a uveo Saobracajnu bezbijednost. I to sve 4 godine.

A koliko sam ja upoznat, od ljeta vozacki ispiti prelaze u nadleznost Auto moto saveza RS, obuka bi trebala trajati oko 6 mjeseci! Sigurno su vec u izradi i pravilnici.

E sad, tu ima jedna mala sitnica, AMS jednostavno nema ljudske kapacitete za kvalitetno opsluzivanje i kontrolu auto skoli. Ah, sigurno se planiraju dovesti ljudi koji su radili na tim poslovima u MUP-u i ostalim institucijama. Ali sve to obecava samo velike troskove za kandidate uz slabe sanse da ce nesto vise znati.

Jer jednostavno, ekipa je stara i pokazala je sta zna, nema tu mladih ljudi sa znanjma engleskog, njemackog, znanjima na radu sa racunarima, ljudi koji ce ono sto nisu naucili na Saob. faksu za par minuta naci na Internetu. I koji nisu povezani sa likovima iz Auto skola.

Blago receno, laici poput nas na forumu ovakvim diskusijama vise doprinose saobracajnoj bezbijednosti nego gorepomenuta stara ekipa.

Ali dobro, to je vec sigurno zakulisna igra oko pozicija, ovog-onog.

Ono sto bi se na brzinu sa veoma brzim pozitivnim rezultatima moglo uraditi je da Grad, Republika, u krajnjoj situaciji i osiguravajuce kuce, u dane (tacnije, noci) vikenda i praznika subvenciraju taxi sluzbe i autobuske prevoznike sa ciljem sto nize cijene za korisnike usluga. Time bi sasvim sigurno privoljeli veliki broj mladih da odustane od volana ako se vec planira opijati.

U pojedinim zapadnim gradovima upravo postoji ta praksa, evo za 1. maj je opijacina na sve strane. Dovoljno je platiti neku simbolicnu sumu za cijelovecernju kartu, odnosno narukvicu i sa tim se vozis citavu noc busom ili taxijem. Na kraju krajeva, policija kad naleti na nekog malo veselijeg ;), istog doprati do kucnih vrata.

A znamo da se najvise teskih nesreca desava preko vikenda, zar ne?

P.S. Ne postoji, mada je bilo pokusaja da se dovede gostujuca ekipa. Mada, sve je to skupo da bi se znacajnije osjetilo.

Slika
Sumaher sa medijima prilikom prezentacije projekta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2007, 21:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Dobra stvar. Medjutim, mislim da ce proteci dosta Vrbasa, dok mi osjetimo nesto od ovih promjena.
Kao sto neke rece, taj potez od mljekare, pa do pozorista, je jako opasan, ima dosta pjesackih prelaza, a i ovih sporednih ulica, jos je aleja tu, i preglednost iz ovih bocnih ulica je jako slabo. Neki semafor ili lezeci policajac bi jako dobro dosao na toj relaciji, jer svi znamo da ljudi tuda vole malo 'navuci'. Ima tu jos ulica, a pogotovo ona prva raskrsnica od medicinske elektronike ka tranzitu. One dve bocne ulice su prije par mjeseci napravljene kao dvosmjerne, stvara se guzva, tu je i naselje petra preradovica i nova varos, jako puno djece prelazi tu raskrsnicu kad ide u skolu, skoro pa svaki dan kad prelazim mozes vidjet neki problem, neko malo jace kocenje, ulijetanje itd, semafor bi dobro dosao.

Takodje sa paprikovca, staviti koji lezeci policajac, pa i odozgo ljudi voze brzo.
Ima tu jos jako puno ulica i raskrsnica koje bi valjalo preuredit, ne mogu se sad bas sjetiti.

Danas sam imao da pricam sa momkom iz Slovenije, koji je tamo instruktor, i bas mi je pokazivao golfa5, na kojem uci kandidate. Prvo, i on ima sve komande, a kod ovih nasih nema gasa. Ima dosta vise retrovizora u autu, tako da i on preko tih retrovizora prati poglede kandidata. Kaze mi da su tamo sva auto skoro nova, drze ih jako malo, par godina, i mijenjaju, evo taj golf danas je '06 godiste. Ta stvar mi se malo ne svidja, jer poznato je da je bolje naucit na slabijem autu, na dobro se covjek lako privikne, al' jbga, to su vjerovatno neki standardi EU.
Kako imam priliku da se cesto budem prisutan kad ovi noviji vozaci voze, primjetio sam da ljudi jako malo gledaju retrovizore, ili, sta ja znam, izlaze sa parkinga, gledaju samo jednu stranu, na onu na koju izlaze, a drugu i ne paze, zaborave na drugi kraj auta, pa zapnu, itd, dosta je tih sitnica, na koje bi se morala obratititi paznja prilikom same obuke kandidata.

Evo, o ovome sam i prije razmiljao, al' nikad nisam pitao. Ogranicenja na magistalnim/regionalnim putevima. Kada su ona postavljena, jer koliko je meni poznato stara su par decenija, tj. 30-40 godina? Ne znam, ovo je kontra skroz ovome topiku, i naslovu, al' po mom skromnom misljenju, neka od njih su i mozda trebalo povecati. Znam da sve ima svoje zasto, manja brzina, manje posljednice, u slucaju nesrece. Al' ipak, u od kad su postavljena ta ogranicenja, auto industrija, auta, sigurnost, i sve sto ide s tim je dosta napredovalo, pa bi mozda, na nekim dionicama trebalo dici ogranicenja malo. Znam, mnogi bi me kritikovali zbog ovoga, i da se ovo protivi ovome 'make roads safe', znam da ima sve svoje zasto, ali... (uvijek ostane ovo 'ali')

Dalje, sad mi padose na um semafori kod nas. Prvo, koliko mi je poznato, nekih 80% semafora kod nas (po mom misljenju, taj postotak je dosta veci) ne ispunjava 'zakonske obaveze' :D . Po zakonu, svaki semafor mora imati 'treptece' zeleno svijetlo, prije nego se prebaci na zuto. Situaciju, konkretno, tranzit nas, prilazi semaforu sa par stotina metara, i vidis drzi zeleno, a ne znas kad se upalilo. I prilazis i dalje, a ne znas da li smanjivati brzinu, jer ce ubrzo zuto, ili ga tuci po gasu da uletis na zeleno. Sa trepcecim zelenim situacija je mnogo drukcija.
Jos, ove nase semafore bi trebalo malo oprat, nisu vidjeli vode i po par godina, uhvatila se prljavstina preko njih, pa imas 'tamno crvenu', 'tamno zutu', i 'tamno zelenu' :-?

Medjutim, dzaba nama ovde prazna prica, ako se nesto ne pokrene u ovom gradu, neka peticija za povecanje sigurnosti, ili tako nesto, dzaba nama ovo sve pisanje ako to niko iz gradske uprave ne procita, itd...

Malo sam se napisao, bez ikakvog reda, pisao sam sta mi je palo napamet, pa sry na tome.

@T_n_S
gg za topik

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2007, 15:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Evo, o ovome sam i prije razmiljao, al' nikad nisam pitao. Ogranicenja na magistalnim/regionalnim putevima. Kada su ona postavljena, jer koliko je meni poznato stara su par decenija, tj. 30-40 godina? Ne znam, ovo je kontra skroz ovome topiku, i naslovu, al' po mom skromnom misljenju, neka od njih su i mozda trebalo povecati. Znam da sve ima svoje zasto, manja brzina, manje posljednice, u slucaju nesrece. Al' ipak, u od kad su postavljena ta ogranicenja, auto industrija, auta, sigurnost, i sve sto ide s tim je dosta napredovalo, pa bi mozda, na nekim dionicama trebalo dici ogranicenja malo. Znam, mnogi bi me kritikovali zbog ovoga, i da se ovo protivi ovome 'make roads safe', znam da ima sve svoje zasto, ali... (uvijek ostane ovo 'ali')

Ovo mi je bio sledeci post ;)

Salim se naravno, ta ogranicenja uglavnom sluze za maltretiranje vozaca, siguran sam da ih 80% ne vrsi nikakvu ulogu osim te, sto dovodi do zakljucka da UGROZAVAJU saobracaj i njegovo normalno odvijanje.

Veceras cu malo duze o tome.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2007, 16:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

pa i ne protivi se "make roads safe" ;)
svaka saobracajnica je projektovana da ima odredjenu propusnost pri odredjenoj brzini. takoj je npr u gradu optimalana brzina kretanja 50km/h, ali ko to jos postuje (ogranicenje brzine).
primjer njemacke - auto-putevi bez ogranicenja brzine i nivo saobracajki isti kao i u ostatku EU (ako ne i manji). a po nekoj logici bi trebali da ginu kao muhe... MADA je za tako nesto potrebna razvijena saobracajna infrastruktura a u RS ( a ni u cijeloj ex-YU) je NEMA.

ajd da se ponovim - odlicna tema! ali steta sto skoro pa niko ne pise (ne racunajuci nekoliko stalnih ucesnika ;) )...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2007, 19:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A TO ZA Njemacku, koliko je meni poznato, imas samo par takvih puteva bez ogranicenja, a i samo ogranicenje se ukida u odredjenim casovima.

Ono sto mi jos smeta je 'raspored' linijia, znam naletiti na isprekidanu liniju, a nema sanse da bih tu prestizao zbog preglednosti, a nasuprot tome imas pune linije gdje mozes 'ladno' da prestignes covjeka.

Ima dosta toga sto bi valjalo promjeniti kod nas :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2007, 21:07 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Apr 2007, 19:50
svi na sva zvona razglashavaju 'smanji brzinu, produzi zivot', al mislim da nije stvar do brzine (dijelom jeste, al ne u globalu), stvar je u tome da ljudi nisu koncentrisani tokom vozhnje, prechesto se bave drugim stvarima, nisu oprezni, ne predvidjaju razvoj situacije, mijenjaju muziku i slichno

nije vozach samo onaj koji zna ubaciti u prvu i pustiti kvachilo, a da se auto ne ugasi, da bi bio vozach morash biti i psihichki sposoban i shto je najvazhnije - biti posvechen, jer to je vrlo odgovorna stvar kad se uzme u obzir broj zhivota koji su potencijalno ugrozheni

zato bih ja sistem obuke i polaganja dosta izmijenio, nije u redu da svaka osoba u BL ima vozachku dozvolu, neshto tu nije u redu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2007, 21:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sto se Njemacke tice, auto putevi su po pravilu bez ogranicenja, istina, postoje ogranicenja u blizini velikih gradova gdje se ocekuje veca frekvencija vozila, zatim u osjetljivim podrucijima radi smanjenja buke i kolicine izduvnih gasova, itd.

Ali da ostavimo auto puteve po strani.

Bitni su tzv. putevi sa dvije trake, a na njima je u Njemackoj i Austriji ogranicenje 100 km/h izvan naselja. Sa tim da se druga ogranicenja brzine sasvim rijetko upotrebljavaju a uglavnom su to ogranicenja tipa 70 i 80 km/h. I to ponajvise vaze samo za mokre kolovoze, sto je uglavnom i napisano.

Dakle, nema zezanja tipa: ide uzbrdica, dajte da stavimo 50. Pazi, ovce pasu travu gore na brdu, stavljaj 50 itd.

Jos drasticniji primjer je Austrija, koja uglavnom kuburi sa nesto malo uzim kolovozima. Ali i u njoj je ogranicenje van naselja 100 km/h, ukoliko bas nije neka kuca posadjena metar od ceste. Ono sto mi se ne svidja je poprilicno rijetka upotreba pune linije. Isprekidano je 90% a sve krivine na krivinu. Nesto puput onog gore kraj Javorana.

Ono sto mi se svidja je sto se tacno zna sta je naselje a sta nije, tako da se ne moze desiti da neko rastrkano selo sa desetak kuca okolo po brdima na magistralnom putu ima tablu naseljenog mjesta. Cak u dosta slucajeva tabla naselja je postavljena tek sa skretanjem sa glavnog puta, dakle na sporednoj cesti koja vodi u selo/grad, tako da se ne ometa saobracaj na magistrali.

U gradu je ogranicenje po pravilu 50, tranziti koji idu kroz gradsku zonu su 70, 80, ali oni su fizicki odvojeni od pjesaka itd. Ulazak u sporedne ulice naselja poput Nove Varosi znaci ogranicenje 30 km/h jer to po pravilu znaci i blizinu skole, vrtica itd. Kod nas po Boriku mozes ako zelis jurcati 60 i niko ti nista ne moze, a to je suluda stvar.

Znam da nasi putevi, a ni nas prosjecan vozni park nisu na svapskom nivou ali to nije opravdanje za nedostatak volje i znanja kod nadleznih.

Kazem neznanja jer nicim drugim ne mogu opravdati neke poteze koje su nadlezni uradili. Da sad ne nabrajam.

Ukratko, drasticna ogranicenja brzine koja su postavljena na nasim cestama guse normalno odvijanje saobracaja, podizu nervozu kod vozaca i izazivaju njegove nervozne reakcije, znacajno produzavaju vrijeme putovanja i samim time najdirektnije uticnu na umor vozaca. Sve to sigurno dovodi do povecanja rizika od udesa.

Priznajem, nasi putevi jos nisu za 100 km/h, ali na najmanje 80% mjesta gdje stoji ogranicenje od 50 km/h je neopravdano (paranoja ne moze biti opravdanje) i uglavnom bi trebalo stajati 70 km/h.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2007, 22:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

BRZINA + ALKOHOL = DOBITNA KOMBINACIJA (ali za popa)

Brzina je problem, u kombinaciji sa alkoholom i kratkim vozackim stazom - HOROR.

E tu stupa policija na dijelo, a to je da se saobracajna policija prestroji od zeceva koji iskacu iz grma u aktivne patrole koje vikendom obilaze grad, parkinge u blizini najposjecenijih lokala, itd.

Mislite da ce nekome biti svejedno u opijanju kad vidi policijskog Golfa kako 5 minuta kruzi parkingom? Ali tu je vjerovatno problem gazda kafana koji su uglavnom dobri sa lokalnim policajcima i zato necete vidjeti ni jedne jedine patrole saobracajne policije u blizini bilo kog ,,zvucnijeg,, lokala.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2007, 19:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Evo, jedan moj post o vozacima, star nekih mjesec dana, neki klip sa zenom koja pokusava parkirat u prostor koji je kraci nego njeno auto me natjerao na ovo, sorry zbog psovki

Tommy Vercetti je napisao:
e
pa meni je gora policija sto uzima 'jacim' vozacima vozacke, a ne ovim. pa jebote, treba uvest zakon, policiju u civilu, da se setkaju po gradu/parkinzima, i kad nalete na ovakve slucajeve, ladno uzimati vozacku.

a takvih debila po gradu koliko hoces, svima bih ladno uzeo vozacku.
sinoc idem na bazen, i ide lik ispred mene, blaga stracana, vozi neku daciu logan, i lik ladno drzi kocnice sve vrijeme, vozi 30-35 km/h, gdje bez problema ides 70-80 km/h. Na kraju strane, faca pusta kocnicu, ok, evo ga idemo vec 40km/h, i idem na auto u susret, i lik po kocnici, pri toj brzini , i spusta na nekih 30km/h, e tad mi je vec pokao zivac, na 200 metara prije skretanja na bazen sam ga morao prestic, ko ce vjerovat' budali, kontam moze opet naglo ukocit, pa ne daj boze da ga klepim s ledja.

U gradu, pa jebemti, vise su opasni ovi vozaci sto idu 20km/h, a blage veze nemaju, ne daj boze da im sta izleti sa strane to je udes ladno. A takvim, vozacku oduzet, pa nek se puse, koji kurac hoce da voze, kad ne znaju, em ugrozavaju sebe, em ugrozavaju druge.

a danas, gledam vozi zensko, auto skola (ajd uzmi to kao olaksavajucu okolnost), tranzit, 4 trake, i evo glava, da se uporedim sa njom na biciklu, isao bih brze, i sad kontaj kad neko tu ide normalnom brzinom, pa se zakuca u nju.

jebemti, toliko je noobova u saobracaju, da je to nemoguce.

a druga prica, imas i ovih extrema, prolaze kroz stop, prestizu u nepreglednim krivinama, zajebavaju se, a polozili nema par mjeseci, eventualno godina dve, i ubise druge, sebe, pa odmah im treba vozacke oduzet, nek se gone u 3 pm.

a treci, ovi carevi, koji voze i piju, protiv toga sam bas, ili idem autom i ne uzmem kap alkohola, sledeci vikend nadoknadim i to je to. trece nema, jebote, ne znam koji kurac ides autom van, ako znas da ces cugat. Eto, to mi bas smeta, i ne vozim se s likovima koji cugaju, znam par njih, izacu van autom, ubiju se ko majke, i sjedaju za volan, pa si stvore probleme. jebga, ako ne mozes izdrzat da ne cugas, ne idi autom i gotova prica

ne zelim da se pravim pametan, i ja imam polozeno tek od ljetos, i znam da ne znam ni blizu o saobracaju koliko treba, istina vozim nesto brze neg sto bih trebao, nekad i dosta brze neg sto treba, al' sve ima svoje mjesto i vrijeme, znas kad mozes prestici covjeka, kad ne, kad ga mozes 'navuc' a kad ne.
Eto, imam par drugova koji su polozili kad i ja, znaci u zadnjih par mjeseci, al' sto jest jest, momci voze sporije od mene, al' koliko je to nesigurno to je nemoguce, jebote, pa ne mogu odradit 2 operacije u istom trenutku, prolaze kroz stop, skontaju tek kad im kazes da su prosli kroz stop, ne mogu ocijenit kojom brzinom mogu uletit u krivinu, i slicno. A takvih je jako dosta u saobracaju, dobro kazu, znas kakva budala ide sa ove stane, al' nikad ne znas kakva budala ti ide u susret.

jbg, morao sam se negdje ispucat, jer me dosta toga frustira u saobracaju, i imao sam potrebu da negdje napisem

ps.
ne zelim da iko ovo shvati kao neko pametovanje, kurchenje sa moje strane, jer stvarno mi nije namjera.

festina lente

@T_n_S
ogranicenje po gradu je 60 km/h :roll: ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2007, 09:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U Sbriji i BiH jest 60, ali u Hr, Slo i dalje u EU je 50.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2007, 10:16 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

zar nije u EU 70 km/h po gradu? kod nas su stara ograničenja 40, 60, 80 i 120, a po hrvatskoj, koja pretpostavljam koristi nove norme EU, nova ograničenja su 50, 70, 90 i 130.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2007, 10:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

svugdje u EU je 50km/h ali postoje mnoge dionice sa 70-80km/h (obilaznice i sl.)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2007, 15:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

drasticna reklama vezana za bezbjednost na putu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2007, 17:12 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

daj koji ti je....ljudi ne gledajte ovo

I sve bih dao za jednu tekmu na male... moje dobro,
dobro dvoriąte

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 12:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jun 2003, 10:36
jebote zivot, malo je reci da sam se najezio kad sam odgledao reklamu -.-'

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2007, 21:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
mirdza je napisao:

Ovo nije reklama ovo je HOROR

Vrh

Tema posta: Re: Ogranicenje
PostPoslato: 08 Maj 2007, 14:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

217.172 je napisao:
Kada narod nepazi na ogranicenja :mad: :(

a jbga sad, pa u prethodnim postovima je par ljudi napomebnulo da nije samo to problem...losa auta (uglavnom), slabe cest, nekoncentrisanost na voznju, milion razloga

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 109 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]