banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 12:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Ko je najveći baja?
Glasanje se završava 24 Maj 2007, 00:25
1.MERCEDES 37%  37%  [ 15 ]
2.BMW 15%  15%  [ 6 ]
3.OPEL 2%  2%  [ 1 ]
4.CITROEN 2%  2%  [ 1 ]
5.AUDI 7%  7%  [ 3 ]
6.FIAT 0%  0%  [ 0 ]
7.ALFA ROMEO 7%  7%  [ 3 ]
8.VOLKSWAGEN 15%  15%  [ 6 ]
9.TOYOTA,MAZDA 7%  7%  [ 3 ]
10.PEUGEOT 7%  7%  [ 3 ]
Ukupno glasova : 41
Autoru Poruka
 Tema posta: Ko je najveći baja?
PostPoslato: 24 Apr 2007, 00:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Prevazisavsi status sredstva kojim se brzo i bezbedno stize od tacke A do tacke B, automobil je postao izraz zivotnog opredeljenja pojedinca koji birajuci model za sebe razmišlja o tome šta želi da saopšti okolini: da li ima novca, je li sklon avanturama, voli li izazove i da li vara ženu; međutim posto je ljubav prema vozilu sasvim iracionalna kategorija, izbor cetvorotockasa, osim drustvenog statusa i temperamenta, otkriva i mane vozaca, pa se stanovnik parkinga može smatrati veoma preciznom i pouzdanom psihijatrijskom dijagnozom, sto postavlja svoje vrsnu tipologiju licnosti u tabeli.

MERCEDES - Ziceras
------------------
Direktor drustvene firme koji se u slobodno vreme bavi otkrivanjem mladih talenata velikih grudi. I dalje veruje da se automobili dele na nemacke i ostale, a nemacki na mecku i ostale. Pravda se trajnoscu mercedesa. Ponasa se krajnje autoritativno iako mnogo pije. Hrani se prasetinom, pa u gepeku ima taman dovoljno mesta za mrtvu zivotinju. Ima ljubavnicu. Voli komfor, ponosno nosi stomak i ne razume vozace koji voze francuze i italijane. Smatra ih praznoglavim kicosima.
Podvrsta: vozaci mercedesa SLK i mercedesa meklarena SLR: to su pokrsteni vozaci BMW-a, prosvetljeni iznenadnim milionom, u evrima ili nekretninama.

BMW - Ludak
------------------
Dovoljno nenormalan da kilometar voznje zarad kurcenja plati evro i po, u svakoj sekundi spreman da pogine bez dvoumljenja. Mnogo psuje. Vristanje masine pri spustanju njegove noge na gas-pedalu svedoci da voli bucan i brz seks, najcesce sa sekretaricom, posto je uglavnom direktor predstavnistva ili drugi strani placenik. Komfor mu je nebitan. Iako BMW slovi za sportski auto, statistika govori da ga voze potpuno nesportski tipovi koji moraju u svemu da budu najbolji, bez obzira na cenu. Cilj opravdava sredstva. Nije važno ucestvovati, samo pobediti. Na odrediste stize pre nego sto je krenuo. Ili nikad.

OPEL - Stipsa
------------------
Lekar, zanatlija ili samostalni komercijalni referent koji hoće da vozi nemacki auto, ali po ceni korejskog. Mehanicar se hvata za glavu kad ga vidi, jer tvrdi da „tu pasuje semering od keca, crevo za vazduh može iz ves-masine, a umesto bosh pumpe ide motor iz frizidera”, i za tu egzibiciju spreman je da majstora casti basnoslovnom sumom dovoljnom za pola case kisele. Auto je uvek relativno čist i ispravan, a vozi se do trenutka kad vlasnik stigne kuci peske sa volanom u ruci sutirajuci tocak ispred sebe. Onda se ponovo kupuje opel, u kog se vremenom ugradjuju delovi iz prethodnog. Sumnjiva podvrsta: vozac opela tigre. Ne zna se šta zapravo želi: porsea ili ficu.

CITROEN - Mornar
------------------
Živi za ljuljuskanje na zelenim talasima LHM ulja. Plovi putevima bez kontakta sa asfaltom, upravo kao govece iz vica koje nimalo ne brine kravlje ludilo zbog toga sto je helikopter. Po zanimanju marketinski strucnjak, kreativni direktor, ili najcesce slobodni strelac. Loše se oblaci, ne drzi obecanja zbog rasejanosti. Voli komfor. Ne stedi novac, uziva u nepredvidjenim izdacima, sto njegovu porodicu čini konstantno nezadovoljnom. Postuje vozaca pezoa 309 i 405 jer imaju isti motor kao i on. Kad ga ugleda, mehanicar se baca na telefon, zove ženu i pita je gde će na letovanje. Za njega to nije mornar nego saran, koji je automobilom kupio i hiljade nepotrebnih cevcica. Obozava da se parkira na visoke bankine, da bi se pravio važan sto njegov auto ima četiri visine. Podvrsta su vozaci sitroena XM, čiji je drumski libido kao kod bemveovaca i meckara, pa na kub.

AUDI - Kocka
------------------
Covek sa kockastim mislima, sto najcesce kao posledicu ima kockastu glavu: jaku vilicu, tvrdu frizuru pod pravim uglom, koju ni kabriolet ne bi razbarusio. Takođe, reč je o ljudima sa kockastim telom. I oni koji ga nemaju nose konfekcijska odela u kojima izgledaju kockasto. I kravatu, vrlo često. To je pravnik, politicar ili sef. Kupuje auto po pravilu sluzbe da bude dovoljno velik, dovoljno jak, dovoljno skup, pod garancijom, isti kao komsijin. Ne lupa glavu oko cene delova i održavanja, jer popravku uvek placa onaj koji ga je udario, sto je vrlo lako jer parkira nasred ulice. Podvrsta je vozac audija TT, sin gorenavedenog.

FIAT - Kockar
------------------
Sva je prilika da je punta dobio na nagradnoj igri. Nije mu toliko bitno kakav je automobil, koliko da dobije vise nego sto je ulozio. Punto, stilo, brava i bravo mogu da budu bingo, ali i ne moraju, što se vidi po ovlascenim servisima ciji vlasnici ne znaju šta će sa parama. Za vozaca fijata nije toliko bitno stici od tacke A do tacke B, koliko da to bude rizicno. Zapravo, vozac fijata se često neobjasnjivo pojavi u tacki C, i uopste nije uznemiren zbog toga. Mehanicari ga vole zato što mu stalno crkava on board kompjuter jer ga udara kao poker aparat, sistemom manja-veca. Podvrsta je vozac una i pande. Hrani se konzervama i parkira između dva kontejnera.

ALFA ROMEO - Kicos
------------------
Nema uspeha kod žena jer svu raspoloživu paznju posvecuje svom lepom, neznom i zahtevnom automobilu. Tu su kozmetika, tepanje, vecernji izlasci, cvece i vecna vernost. Zauzvrat, on sa osmehom vozi trista. Odmah po ustajanju baca pogled na parking, pa ima produzene jutarnje erekcije. Najcesce vlasnik kafane, voli tenis i mali fudbal. Ima uspeha u kladionici (za razliku od vozaca fijata), pa mu nije zao da krilo plati dvesta evra, ali momentalno pozeleni pretvarajuci se u ubilacki gnevnog Halka kad vidi pocinioca saobracajnog nedela. Ubice za polomljeni migavac, bez razmišljanja. Podvrste nema, a ni leka.

VOLKSWAGEN - Penzos
-------------------
„Prethodni vlasnik presao je petsto hiljada, ja sam obrnuo cajger, a i moj unuk će, jer će ga dobiti čim polozi vozacki ispit. Ništa ne mora da dira, sve je ko iz fabrike”, tvrdi ponosni vlasnik folksvagena. Međutim, kad hvali performanse svog vozila, postavlja se pitanje zbog čega nije kupio traktor. Tvrda suspenzija preventivno deluje na kamenje u bubregu i zuci, pa je vlasnik najcesce u iznenadjujuce dobroj kondiciji. Poput svog automobila, najcesce dozivljava duboku starost. Već u srednjim godinama potpisuje peticiju da se pocinioci saobracajnih prekrsaja streljaju bez sudjenja, jer je poenta: nikad ne uloziti nijedan dinar u automobil. Podvrsta: vozac bube. Pesnik koji se snalazi u domenu iracionalnog posto ne postoji nijedan razuman razlog za voznju ovog malog i izrazito bucnog oldtajmera.

TOYOTA, MAZDA - Hibrid
----------------------
Malo bi sportski, malo da ne trosi, malo veliki porodicni auto. Malo je reci malo podvojena licnost. Ali to se odmah vidi po karoseriji: nazad kockasta kao volvo, napred folira da je ferari, ne preze čak ni od elektricnog zatvaranja farova. Vozac je sluzbenik policije, nizi debeovac, nizi kosarkas, psiholog pred razvodom i slično. Prepodne jede burek ili mesni narezak, uvece skampe ili lososa. Obozava porodicnu harmoniju i decu, ali je za ljubavnicu spreman da umre. Voli pozoriste, ali ne propusta nijedan Cecin koncert. Racionalno procenjuje kvalitet vozila, ali je dovoljno lud i sklon eksperimentu da kupi automobil sa vankelovim motorom, koji je japanska otkupljena ekskluziva. Izbegava brzu voznju, ali nikad ne kasni. moguća zamka: cetvorotockas vlasniku tiho prenosi nacela samurajskog kodeksa ponasanja busido, pa se može desiti da u slučaju prekrsaja izvrsi tradicionalno samoubistvo.

PEUGEOT - Baja
------------------
Ili jesi, ili nisi lav. U pezou jesi: nacrtano je na hladnjaku. Kao i na volanu, da bi se vozac s vremena na vreme prisetio kakav je baja do jaja. Samoljublja nikad previse. Zato je potreban besni dizajn, jak motor, elektronska kontrola stabilnosti za manijakalno uletanje u krivine, i skockani enterijer u kom ni itison nije bez veze. I svuda ti mali ljuti lavovi, sto super utice na samopouzdanje, i vrsi latentan pritisak na gas papucicu. Naravno cipelom od minimum trista evra, jer vlasnik pezoa nije dovoljno bogat da kupuje jeftine stvari. Mehanicari ga vole, kako zbog toga, tako i zbog cinjenice da u pezou ne pasuje ništa bez lavica. Sve original, sve novo. Voli brzinu, ali i izazove, jer svaki novi model ima neku novotariju poput 2tronic menjaca, kliznih vrata, ili bolesno kurcevite providne haube. Ovaj auto je nepodoban za seks, pa vlasnik uglavnom ima gajbu sa ogledalom na plafonu spavace sobe.

DZIPOVI - Kauboj
------------------
Pahero (pajero) u prevodu znaci paor, sto svakako ima dodirnih tacaka sa kaubojima (kravarima). Ipak ovde nije reč o tome: „Sleperi, avioni, kamioni, ko prezivi pricace” je filozofija koja karakterise ovog najarcanog momka. Osim ako je riba, što se sve cesce može videti, jer muzevi lepotica imaju jednostavnu logiku: ako već ne mogu da sacuvaju auto, da spasu bar ono što se spasiti može, to jest ženu. Zato je ograde u dve tone celika. U oba slučaja ne valja voziti ispred, niti iza dzipa, jer je sklon nepredvidivim manevrima, kao sto je polukruzno okretanje preko duple pune na autoputu, ili parkiranje na raskrsnici. Bezbedna udaljenost od deset metara u ovom je slučaju dva kilometra. U stvari, kada normalan covek ugleda vozaca u dzipu, najbolje je da mirno, bez panike, ode kuci. Podvrsta je vozac puha, koga nikad, ni pod kojim okolnostima, ni u sali, ne treba pitati za koga radi.

Koji si ti?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2007, 07:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Jao pa ovo je genijalno!

BMW je napisao:
Na odrediste stize pre nego sto je krenuo. Ili nikad.

Peugeot je napisao:
Ili jesi, ili nisi lav. U pezou jesi: nacrtano je na hladnjaku.

Dzipovi je napisao:
Podvrsta je vozac puha, koga nikad, ni pod kojim okolnostima, ni u sali, ne treba pitati za koga radi.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2007, 09:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Hahaha svaka cast gde ovo iskopa

Citiraj:
I dalje veruje da se automobili dele na nemacke i ostale, a nemacki na mecku i ostale.

Citiraj:
Na odrediste stize pre nego sto je krenuo. Ili nikad.

Citiraj:
Za vozaca fijata nije toliko bitno stici od tacke A do tacke B, koliko da to bude rizicno. Zapravo, vozac fijata se često neobjasnjivo pojavi u tacki C

:lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2007, 11:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
fantomacan je napisao:
Koji si ti?

FIAT - Kockar
------------------
Sva je prilika da je punta dobio na nagradnoj igri. Nije mu toliko bitno kakav je automobil, koliko da dobije vise nego sto je ulozio. Punto, stilo, brava i bravo mogu da budu bingo, ali i ne moraju, što se vidi po ovlascenim servisima ciji vlasnici ne znaju šta će sa parama. Za vozaca fijata nije toliko bitno stici od tacke A do tacke B, koliko da to bude rizicno. Zapravo, vozac fijata se često neobjasnjivo pojavi u tacki C, i uopste nije uznemiren zbog toga. Mehanicari ga vole zato što mu stalno crkava on board kompjuter jer ga udara kao poker aparat, sistemom manja-veca. Podvrsta je vozac una i pande. Hrani se konzervama i parkira između dva kontejnera.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2007, 11:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Ne znam samo kako možeš s Mercedesom biti baja??? Ajd, ako govorimo o jumbašu s "čupavim" volanom, ali nova C klasa, ML, GL,... Ovde je očigledno izražena ljubomora na nečiju kupovnu moć! Ja da imam love uvijek bi m prva opcija bila Mercedes ili s malo manje love Renault! Najveći baja je BMV X5 i Audi A serije! Audi A6 danas vozi svaki žvaljo koji ima 20.000KM! Mercedes za 20.000 možeš uzeti oko 97-98 godišta i to ako imaš sreće! Uf, zaboravih Golf :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2007, 12:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sondri je napisao:
Ne znam samo kako možeš s Mercedesom biti baja???

Ev ti ''mercedesa''

Slika

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2007, 12:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

A ovo???

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2007, 12:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pazi Sondri, ja sam uvjek govorio da postoje dobri automobili i postoji mercedes.

Mercedesu nema premca.

Ali kod nas samo seljosi voze mercedesa.

Nebitno je koje je godište. Ako baja ima para radije će kupti mercedes ''84. godište nego neko drugo auto ''96. godište.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2007, 13:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Sondri je napisao:
Ne znam samo kako možeš s Mercedesom biti baja??? Ajd, ako govorimo o jumbašu s "čupavim" volanom, ali nova C klasa, ML, GL,... Ovde je očigledno izražena ljubomora na nečiju kupovnu moć! Ja da imam love uvijek bi m prva opcija bila Mercedes ili s malo manje love Renault! Najveći baja je BMV X5 i Audi A serije! Audi A6 danas vozi svaki žvaljo koji ima 20.000KM! Mercedes za 20.000 možeš uzeti oko 97-98 godišta i to ako imaš sreće! Uf, zaboravih Golf :roll:

Ovo je istina, ali citav ovaj text je zajebancija. Naravno da nemozes biti baja sa novim slr itd... Ali recimo sto sam vidio u gradu napucanog jumbasa... najradije bi ga zapalio. A sto se tice Audia, istina je da svaki zvaljo vozi to auto, dok on to vozi, ljudi misle da kosta preko 50k ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2007, 13:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Feb 2007, 14:39
toyota!!!! Prius, naravno :wink:

Or somewhere in between.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2007, 18:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2004, 13:21
Ja sam mornar... nisam znao jebga moram sebi uzeti majicu sa prugama:))

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2007, 19:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Mene nema :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2007, 21:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ne mogu vjerovati da AUDI još nema ni jedan glas!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2007, 22:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2006, 14:27
Nemoj pljuvati po jumbashu,to je vjerovatno najizdrzljiviji auto ikad napravljen i zato mu treba odati duznu pocast.Kad bih nasao onaj jos stariji tip merca(zvali su ga mimika) u dobrom stanju i sa originalnim dijelovima vjerovatno bih ga kupio i bio ponosan na takvog oldtimera.Kad god vidim jumbasha sjetim se onih plavih sto je svojevremeno imao A taxi.Oni auti su i u njemackoj bili taxi pa su dosli ovdje i poslije ko zna koliko predjenih kilometara oni su josh bili upotrebljivi,e priznacete,takvi se auti vishe ne prave.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2007, 01:09 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2005, 23:44
BMW rulz!;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2007, 01:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Nisam dobro formulisao pitanje da ne bude zabune, baja je bilo u pozitivnom smislu, nikako negativnom. Nemam sad opciju da promijenim pitanje, ako može moderator neka stavi: Koji automobil biste najradije vozili ili već vozite? Uostalom i tekst je tako napisan (dio Peugeot), to je u smislu kako se u Srbiji koristi riječ baja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2007, 06:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ja sam mislio da je to pitanje! Vozač ili kupac kojeg od ovih auta je najveći baja?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2007, 09:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
YgapHuk je napisao:
Kad bih nasao onaj jos stariji tip merca(zvali su ga mimika) u dobrom stanju i sa originalnim dijelovima vjerovatno bih ga kupio i bio ponosan na takvog oldtimera

miNika - a po MB nomenklaturi W114 odnosno W115 (motori R6) ;)
imao sam crnog 220D iz 1969. - motor radio, lim bio OK ali izgledao kao svinjac. plan je bio da se obnovi limarija i ubaci V8 iz 500SE. nazalost, nista od toga - zafalilo vremena, para i srece (riknuo doticni V8 :( ).
auto prodan i lik sa njom vuce drva iz sume :lol: do dan danas bez generalke a presao...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2007, 16:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
VOLVO je najopasniji

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2007, 16:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Tema koje auto vozite vec postoji. A za snove neka se otvori druga, nemam nista protiv.

Btw. Ova ostaje ovakva kakva jest jer su ljudi uhvatili zamah u tom pravcu :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]