banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 12:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Astra iz Zastave?
PostPoslato: 04 Apr 2007, 21:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Zoran Radojević, generalni direktor Zastave, potvrdio je za B92 da su pregovori s najvećim proizvođačem automobila na svijetu u tijeku. Objasnio je kako će sporazum koji bi se trebao potpisati biti vrlo sličan onom koji je ranije Zastava sklopila s Fiatom. Podsjetimo, prošle godine kragujevačka tvornica je dobila licencu za Fiatov model Punto kojeg proizvodi pod imenom Zastava 10.

Razlika je, objasnio je Radojević, što u ovom slučaju žele montirati model pod brendom Opel, što je još značajniji i odgovorniji posao. Najavio je kako će od srpske vlade najprije zatražiti da omogući slobodan uvoz određenog modela, a potom bi bila montirana linija za proizvodnju u Zastavi.

Budući da su pregovori s General Motorsom još u tijeku, generalni direktor "Zastava - vozila" nije želio precizirati o kojem je modelu riječ, niti o broju automobila koji bi se uvozio, odnosno, kasnije proizvodio. Dodao je da pregovori s Amerikancima traju već dvije godine te da bi ugovor o suradnji uskoro trebao biti sklopljen. Neslužbeno, u Kragujevcu bi se trebala proizvoditi Astra Classic II.

Prošle godine u Zastavi je proizvedeno 15.000 automobila, a kapacitet tvornice je 60.000 automobila. Ugovori s Fiatom i General Motorsom (a špekulira se da se pregovara i s jednim japanskim proizvođačem automobila) vrlo su važni za srpsku tvornicu automobila, jer sadašnja proizvodnja nije rentabilna pa se troškovi pokrivaju subvencijama države.

[img]http://www.index.hr/images2/Opel_AstraClassicII_nV[1].jpg[/img]

Interesantno je da sam jos prosle godine pratio razgovor sa jednim ministrom iz Srbije koji je nesto ovakvo najavljivao mada nije htio decidno reci o kojem se proizvodjacu i modelu radi.

Znaci li to oporavak Zastave, proizvodnje automobila po zapadnim normativima i kao rezultat mogucnost kupovine u BiH neceg sto je oslobodjeno carine? Dakle, neceg povoljnijeg od ,,domacih proizvoda,, tipa Audi A6?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2007, 21:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2004, 00:59
pročitah izmedju redova...kada su mogli punta mogu i astru...a hoće li ikada nešto svoje napraviti...??? teško

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Apr 2007, 10:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2003, 22:25
.....treba puno para za to :( sumnjam...za 20 godina mozda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Apr 2007, 19:54 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Apr 2007, 19:50
prvo nek se nauche, pa onda nek prave neshto svoje....u svakom sluchaju nije loshe i ne mozhe da shkodi - astra classic je dobar autich, po meni dosta bolji od punta i mozhda bih ga (da je drugachiji splet okolnosti) chak i uzeo, jer oni sa cijenom ne smiju da gnjave mnogo, shto govori da bi se na ushrtb toga da vozish nov model dalo uzeti extra motor i opremu, a da opet imash pristojan auto, tj. model

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Apr 2007, 20:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Meni se omaklo, Astra do 5 godina starosti je bila prvi tip.
Nije neki auto za uzivanje, ali je jako upotrebljiv. Samo jako ih je tesko naci sa malo km. Inace je u pitanju cisto bacanje novca.

Da se vratim na temu, ukoliko ova Astra iz Zastave dozivi neki blazi redizajn i uklopi se u cijenu do max. 12.000 evra do registracije, sasvim sigurno moze otpiriti Logana.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]