Logan nisam vozio ali sam zato u nekoliko navrata sjedao za volan Lade Kaline,
Serijska oprema je sledeca:
-servo volan podesiv po visini,
-metalik boja,
-centralna brava sa daljinskim upravljanjem,
-električni podizači stakla,
-putni kompjuter,
-elektronska blokada motora i alarm- zaštita protiv krađe,
-tonirana stakla,
-zadnja svjetla za maglu, dopunsko stop svjetlo, podešavanja visine farova i prednji nasloni za glavu.
Cijena do registracije: 14.990,00 KM
(
http://www.lada.ba)
Subjektivni utisak u voznji:
Jako visok automobil, ubio se za pentranje po trotarima i ostalim preprekama kojih u BL ima na pretek. Neravnine i makadam dobro podnosi. Velika zamjerka ide na malo tezi mjenjac, jeste precizan ali zahtjeva privikavanje, pedale su taman na svom mjestu i reaguju prema ocekivanju, sto je ipak za Ladu iznenadjenje, volan je malo cudan ali elektricni servo dobro radi svoj posao. Motor je zivahan ali i bucan mada ne previse, i dalje ima onaj socijalisticki zvuk

ali ne i potrosnju koja sada svedena u granice normale za tu klasu vozila.
Preglednost naprijed i nazad je odlicna, vanjski retrovizori su pohvalno veliki, unutrasnjost je lijepo dizajnirana, ne previse moderno ali sasvim ok. Prostora u kabini ima iznenadjujuce mnogo, kako naprijed tako i pozadi. Ja sam visok oko 190 cm i bez problema sjedam iz vozacevog sjedista namjestenog na moju visinu.
Nakon 6.000 predjenih km u kabini nije bilo cvrckanja plastike po neravninama.
Minusi: Verzija nije imala ABS, kao ni zracne jastuke, lose ruske gume, plastika u kabini, dug zaustavni put, mada je u crach testu nesto bolja od Logana ali ispod Fiat Punta 2 generacije.