banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 07:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 111 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Novo predstavljanje
PostPoslato: 23 Jan 2007, 01:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Novo vozilo.
http://www.vecernji-list.hr/freetime/li ... 1/index.do

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2007, 17:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Izgleda kao OK kupovina, samo sto jako lici na malog Yarisa :-?

Porodicno auto za max. 5 sati voznje (mozda i vise ako je tacno to o smanjenju nivoa buke u put. prostoru), sto zadovoljava potrebe velike vecine ciljne grupe kupaca.

U ovoj klasi pored vec poznatih modela Golf, Astra, Stilo/Bravo, Megan, P307 itd. u igri je i Kia Ceed sa zanimljivom cijenom.

Mada me mjesta proizvodnje ni u jednom slucaju ne ulivaju povjerenje, naime tu je Poljska za Kiu sa platama radnika od 350-400 evra od obecanih 1000. Da ne bude kao sa Yugom, kakva meni plata takva tebi vrata ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2007, 23:43 
Veteran
Veteran

Toyota planira proizvesti auto koji će koštati manje od 5000 dolara

Katsuaki Watanabe, predsjednik Toyote, drugog najvećeg proizvođača automobila u svijetu (prvi je GM), u intervjuu za Financial Times izjavio je da njegova kompanija priprema proizvodnju ultra-jeftinih manjih automobila namijenjenih tržištima u razvoju, prije svega Kini. “Sve od dizajna do same proizvodnje će biti radikalno izmijenjeno, razmišljamo o doista ultra-niskoj cijeni dizajna, materijala, čak ćemo razviti i vlastite materijale ako će biti potrebno." Watanabe je rekao da još ne znaju točnu cijenu novog automobila koji bi se trebao pojaviti oko 2010., ali da će biti jeftiniji od Renaultove Dacie Logan koja ne prelazi 5000 dolara.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jan 2007, 12:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
YUGO je jeftiniji od 5000 US.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jan 2007, 20:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Kolika je cijena dacie, nove, kod nas?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jan 2007, 02:08 
Veteran
Veteran

Nova skoda
http://www.vecernji-list.hr/freetime/li ... 9/index.do

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2007, 02:47 
Veteran
Veteran

Nije lose
http://www.vecernji-list.hr/freetime/li ... 5/index.do

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2007, 10:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Sve cesce imam osecaj da dizajnerima "nekoceptnih" vozila sve vise i vise ponestaje ideja... ne ulazim u dizajn onih vozila sto se jednom-i-nikad-vise pojave na sajmovima, nekakvih studija i ostalog. Cak i kad neka studia udje u proizvodnju, toliko je "svakodnevna" da se na njoj ne oseca ni trag stare "nekonvencionalnosti".

Naravno, izuzetak su idioti iz SSang Yong Ding Deng Dong sa onim kretenizmom Actyon... fancy kombinacijom kredenca, kosilice i kombajna za kukuruz...

Primetio sam da na cesti Grande Punto i najsvezija verzija Hyundai Accenta izgledaju gotovo identicno sa prednje strane... naglasavam na cesti...

U BG sam na jednom bilbordu video reklamu za audija gde su iz nekakve polupticije perspektive bili poslagani A3,A4,A6,A8 ... pa svi ti auti izgledaju gotovo isto...

Trziste ocigledno diktira dizajn, ali sta se onda desava sa trzistem... ili bolje da kazem sa kupcima... nije valjda da ce se ponovo dizan svesti na 4-5 linija automobila... ili se mozda radi o zasicenju?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2007, 18:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kad sam bio mali auta su bila toliko razlicita da nije bilo sanse ni na kilometar da pogrijesis marku. Sada se i onim boljim poznavaocima omakne greska.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Feb 2007, 00:42 
Veteran
Veteran

Malo auto za nase trziste.
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?op ... &Itemid=52

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Feb 2007, 18:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

zah je napisao:

Totalno pogresno jer bi onda mogao reci i da je ovo za nase trziste:

Slika

Hocu reci da su ove igracke, iako male, preskupe za kupce na nasem trzistu. Ta auta i u Zapadnoj Evropi ne vozi bas svako.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2007, 00:44 
Veteran
Veteran

Auto koje si prezentirao spada u mala vozila, ali nije bas posve malo, malo, malo manje od Golfa. Ono koje sam ja prezentirao je jos manje. Ja mislim, da mu ni cijena nije cak ni priblizna autu koje si ti prezentirao, jer to vozilo je izuzetno skupo, cak i u SAD. Osim toga Pezo nije uspio da se plasira na trziste SAD a to ipak nesto govori.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2007, 00:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Pocetna cijena Peugeota 1007, prema Peugeotu, BiH iznosi 30 225KM sto je po meni ipak preskupo za nase standarde.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2007, 01:42 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Okt 2003, 12:24
V@nja je napisao:
Pocetna cijena Peugeota 1007, prema Peugeotu, BiH iznosi 30 225KM sto je po meni ipak preskupo za nase standarde.

Sjecam se sajma automobila u BL 2005 godine, kad su jedan pored drugog stajali Pezo 1007 i Ford Mondeo 2.0 benzin. Mondeo je bio tada na sajmu jeftiniji za ~500 KM. Coooool :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2007, 08:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

zah je napisao:
Auto koje si prezentirao spada u mala vozila, ali nije bas posve malo, malo, malo manje od Golfa. Ono koje sam ja prezentirao je jos manje. Ja mislim, da mu ni cijena nije cak ni priblizna autu koje si ti prezentirao, jer to vozilo je izuzetno skupo, cak i u SAD. Osim toga Pezo nije uspio da se plasira na trziste SAD a to ipak nesto govori.

Prvo, pocetna cijena u Evropi im je skoro ista. Namjena takodje, to su auta za pokazivanje. Fenseraj.

Drugo, aktuelni Mini je jedno od najkvarljivijih vozila danas.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2007, 21:57 
Veteran
Veteran

Ako mu je pocetna cijena oko 30.000 KM, pitam se ko ce kupti to vozilo. Ja sam mislio, malo vozilo, niska cijena. Sad vidim da nije tako. Za 30.000 Km moze se kupiti i bolje vizlo. Ja sam prije mjesec ili dva prezetirao link male Toyote. Pa mozda je to bilje vozio od ovog francuskog

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2007, 22:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ta Toyota je iz tzv. Golf klase. Porodicno auto i njena cijena ce biti 17+hiljada evra.

Zah, sta mislis da batalis pricu o modelima za evropsko trziste i doneses nam svjezeg zraka sa sjevernoamerickog kontinenta? Sta tamo ljudi kupuju po stalezima, koliko to kosta, koji su polovnjaci na cijeni i tako to...

Samo prijedlog za novu temu ;)

Bez ljutnje :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2007, 23:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
Svestenik je napisao:
Sjecam se sajma automobila u BL 2005 godine, kad su jedan pored drugog stajali Pezo 1007 i Ford Mondeo 2.0 benzin. Mondeo je bio tada na sajmu jeftiniji za ~500 KM. Coooool :)

Tipično balkansko razmišljanje... Što je veće, to je i bolje 8) Kad budeš počeo razmišljati o praktičnosti i prilagođenju vozila svojim realnim potrebama onda cijena Peugeota 1007 neće izgledati nimalo velika za ono što nudi, naravno ako se pronađeš u toj priči za koju je 1007 namijenjen.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Feb 2007, 00:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
1007, kao i Mini spada u luksuzne male automobile i on naravno ima svoju klijentelu. Za nekoga ko planira kupovinu takvog automobila, on nije skup, ali taj neko u garazi sigurno ima barem jos jedan 'veci' auto. Kupovina 1007, kao jedinog auta, je po meni cista glupost.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Feb 2007, 08:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

@elixir, tvoj nacin razmisljanja je ovaj put tipicno balkanski jer se odmah ,,nalazis u prici,, sa zeljom da se izdvojis. Tacnije, da svi gledaju u tebe. :D

Mislim da je tacno ovo sto je Vanja rekao, to nije jedino auto u porodici. E sad ako neko ziv sam, bez ikakvih obaveza a pri tom ima velika primanja onda si on/ona moze priustiti na nekoliko godina takav tip auta.

U sustini je to i ciljna grupa kupaca.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 111 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]