banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 22:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Fiat Bravo-Brava
PostPoslato: 19 Sep 2006, 11:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
iskustvo na 1999. brava 1,9 TD! Prvih 30 000 swe dobro, poslije sve skripucka i trese se. Jedno ozbiljnije kocenje i diskovi su sjebani, plastika na motoru bronda kao traktor, klima je govno, zadnji prisac sjeban tj. neki kontakt u vratima sto se jako tesko moze napravit...

Znam da Draco ima isto, mozda jos neko?
Da li neko moze da potvrdi da ovi automobili nist ne valjaju i da se cudi kao i ja da su tamo neke 96-97 ili 98 bili auti godine?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2006, 11:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Apr 2002, 01:00
Prijatelj moj je imao taj auto.. Digao kredit da ga kupi. I bio je veoma zadovoljan.

A onda sam ga jednom sreo zguzvanog prednjeg blatobrana. kad sam ga pitao sta mu se desilo rekao mi je da ga je "napao most"! :D

Poslije ga je potpuno skrsio, a da jos nije ni kredit otplatio..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2006, 13:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
'98 godiste / Brava / benzinac, 1800ccm / predjenih oko 90 000 KM

Znam da se ljudi vecinom zale na Fiate, pogotovo na ovu seriju, ali ja do sada nisam imao nijedno vece negativno iskustvo. Jedini 'veci' kvar koji sam imao za 4-5 godina je bio vezan za svjecice, a i to je izazvano nestrucnim pranjem motora. Osim toga, sva ulaganja su bila u redovna, standardna servisiranja kao i na svim drugim autima. Isto tako sam od par ljudi cuo jednako negativna iskustva kao i kod tebe. Ne znam sta da ti kazem, sve zavisi .. kako te potrefi. U globalu, solidan auto koji uz malo odrzavanja moze pruziti dosta zauzvrat. Nije vrh ponude, ali nije ni dno dna kao sto neki vole reci.

Citiraj:
kad sam ga pitao sta mu se desilo rekao mi je da ga je "napao most"!

Ko je bio jaci ? :)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2006, 13:46 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Sep 2006, 13:41
A da znate sve zavisi od onoga ko ga koristi,nije tako losh koliko ga ljudi blate

Vrh

Tema posta: Re: Fiat Bravo-Brava
PostPoslato: 19 Sep 2006, 14:00 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 31 Mar 2005, 11:07
AntiDope je napisao:
iskustvo na 1999. brava 1,9 TD! Prvih 30 000 swe dobro, poslije sve skripucka i trese se. Jedno ozbiljnije kocenje i diskovi su sjebani, plastika na motoru bronda kao traktor, klima je govno, zadnji prisac sjeban tj. neki kontakt u vratima sto se jako tesko moze napravit...

Znam da Draco ima isto, mozda jos neko?
Da li neko moze da potvrdi da ovi automobili nist ne valjaju i da se cudi kao i ja da su tamo neke 96-97 ili 98 bili auti godine?

pa dobro sta sad tu ne valja????kako valjaju diskovi 30tkm a poslije ne valjaju?sto se tice skripuckanja to zahvali putevima...ti ko neka tetkica brate...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2006, 14:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Lijepo nevaljaju diskovi, sjebu se brzo i postanu neravni. Barem u mom slucaju.
Citiraj:
U globalu, solidan auto koji uz malo odrzavanja moze pruziti dosta zauzvrat.

Ovo je ok komentar, ali jako je bitan odnos cijene i onoga sta dobijes za te pare. Izvini ali 32000 KM je puno za auto sa toliko nedostataka.
Da ne spominjem ponasanje na snijeznom putu. Pa bolje ne izlazite iz garaze sa Bravom. Ostavite je nek je zatrpa snijeg ispred zgrade i ne dirajte do proljeca.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2006, 15:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ti ga novog kupio???? A opet, to oko diskova, nikako da povjerujem, pregledaj to malo bolje, i u krajnjem slucaj odnesi diskove istokariti i rijesio si problem. Majku mu, nisu od plastike da se ugriju od jednog kocenja i i deformisu nakon toga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2006, 15:33 
Pripravnik
Pripravnik

AntiDope je napisao:
Lijepo nevaljaju diskovi, sjebu se brzo i postanu neravni. Barem u mom slucaju.
Citiraj:
U globalu, solidan auto koji uz malo odrzavanja moze pruziti dosta zauzvrat.

Ovo je ok komentar, ali jako je bitan odnos cijene i onoga sta dobijes za te pare. Izvini ali 32000 KM je puno za auto sa toliko nedostataka.
Da ne spominjem ponasanje na snijeznom putu. Pa bolje ne izlazite iz garaze sa Bravom. Ostavite je nek je zatrpa snijeg ispred zgrade i ne dirajte do proljeca.

brate auto EKSTRA leži i ide..u rangu sa NOVOM toyotom korolom(sto se tice mjenjaca podvozja i motora)...npr
nisam neki fan tog auta ali to sto si napricao nema veze sa zdravim razumom...ko ti je kriv sto kupujesh divlje diskove predpostavljam one HQ i sto nemas koga da ti ih ugradi..ko ti je kriv sto ne umijesh da sachuvash automobil...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2006, 17:35 
Pripravnik
Pripravnik

nemesh biti i umjetnik i najbolji vozach...odluchi se tebra...okej si lik al o autima znash kolko moja strina :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Sep 2006, 07:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Izgleda onda da su diskovi od plastike. A pricam o originalnim diskovima, fabrickim.
Ljudi ja vam govorim iz iskustva, pustite citanje automagazina i sl., tamo su proizvodjaci sponzori.
Auto Exstra lezi, al na parkingu. Vjetar u bok i ti si vec dobro zagazio u susjednu traku.

Citiraj:
Ti ga novog kupio????
Ne ja, firma.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Sep 2006, 15:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
AntiDope je napisao:

Citiraj:
Ti ga novog kupio????
Ne ja, firma.

uh pa tako reci brate moj mili.......pa moze li se ista kvalitetnije i brze sjebat' od sluzbenog auta.....deres ga ko konja jer te bole qrac za rupom i ivicnjakom............jos fiat i jest mekan sav ko schwargla ...nas kako kazu koji je najbolji auti ? -Sluzbeni zna se. :wink:

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Sep 2006, 15:39 
Pripravnik
Pripravnik

xexe mislish najbrzi...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Sep 2006, 15:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja bih rekao da službena kola najmanje troše :D 8)

Btw. nemam pojma, davno sam vozio jednu službenu Bravu do Dubice i nazad. Sjećam se loše plastike, beskorisnih vanjskih retrovizora, da puno magli kad kiša pada i onaj volan. Stekao sam utisak da volan nije baš u sredini u odnosu na vozačevo sjedište, kao da je malo ulijevo????

Mislim, nisam lud ali baš sam imao takav utisak,

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 20 Sep 2006, 20:30, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Sep 2006, 19:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
da puno magli kad kiša pada

To stoji. Zna li ko kako rijesiti ovaj problem?

Citiraj:
Stekao sam utisak da volan nije baš u sredini u odnosu na vozačevo sjedište, kao da je malo ulijevo????

Ovo nisam primjetio.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Sep 2006, 20:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bedasto jest, ali se baš dobro sjećam kako mi se učinilo da je volan malo smiješten ulijevo?

Ili je to samo vizuelni dojam? Mislim, pravo je glupo, ali još mi se neko žalio na taj momenat.

Btw. Što se maglenja tiče, nisam dovoljno proučio to auto da skontam jel do loše riješenog ventilacionog sistema ili zbog začepljenih odvoda za vodu koji se uglavnom nalaze ispod haube?

Znam da se ti ispusti znaju začepiti lišćem, travom i ostalom prljavštinom i onda se voda putem sistema za ventilaciju, umjesto vani prelijava unutra u putnički prostor presipajući se preko malog radijatora koji služi za grijanje.

I to itekako zna biti glavni i jedini razlog maglenja u mnogim automobilima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Sep 2006, 22:15 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Mar 2003, 09:30
fiat marea, 1.6 16 v, 97 godina, 76 kw
Mala ralzika od fiata brava, po svojoj vanjskoj konstrukcij, većina dijelova istih kao kod brave.
Vozim vec dvije godine, nikakvih problema. Za ove dvije godine presao oko 30 000 km i nisam mjenjao diskove a kupio polovno auto.Kočnice ekstra.
Malo plastik ide na zivce, je pocne da se cuje ali mislim da je od ''dobrih''puteva, jer sam se vozio i u aduiju, vektri itd kojima isto tako plastika nije pohvaljena(mozda sam u krivu).
Mjesnjac nije bas precizan ali ja zadovoljan, ne vozim utrke!
Sve u svemu, planiram jos dugo voziti ovo auto.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Sep 2006, 22:18 
Pripravnik
Pripravnik

The_new_Statesman je napisao:

Btw. Što se maglenja tiče, nisam dovoljno proučio to auto da skontam jel do loše riješenog ventilacionog sistema ili zbog začepljenih odvoda za vodu koji se uglavnom nalaze ispod haube?

Znam da se ti ispusti znaju začepiti lišćem, travom i ostalom prljavštinom i onda se voda putem sistema za ventilaciju, umjesto vani prelijava unutra u putnički prostor presipajući se preko malog radijatora koji služi za grijanje.

I to itekako zna biti glavni i jedini razlog maglenja u mnogim automobilima.

cuo sam da kod ovih auta(ne znam kod drugih vjerovatnoje isto) postoji filter za preciscavanje zrako koji ulazi u kabinu i kada se on zaprlja da dolazi do magljenja stakala u kabini.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2006, 22:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Мој пријатељ има 1.6 16V FIAT Bravo. И баш се жали на потрошњу. Не сјћам се тачно килико је рекао, али ме занима зна ли неко, колико је нормално за овај мотор да троши.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2006, 23:13 
Pripravnik
Pripravnik

opet ja sa mareom,
ovisno od uslova voznje,
otvorena cesta oko 6,5 do 7 lit a loko ne gine desetka

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2006, 12:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

bigman je napisao:
Мој пријатељ има 1.6 16V FIAT Bravo. И баш се жали на потрошњу. Не сјћам се тачно килико је рекао, али ме занима зна ли неко, колико је нормално за овај мотор да троши.

Moze 7 a moze 15!

Sto se tice voznje sluzbenog auta i privatnog... razlika je u tome sto svoj auto vozikas po gradu po par kilometara i eventualno jednom na more godisnje ili ako nesto jos upadne, a sluzbeni je svaki dan na putu, u rupama, otvoreni put sa vecim brzinama, jacim kocenjem, sasvim je normalno da se auto prije sjebe sluzbeni nego privatni.
Inace isto vozim i svoj i sluzbeni auto.

Sad je i meni jasnije...dakle pricam o Fiatu Brava kada se vozi onako, pravo puno i zestoko.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]