kiovva je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
ali i pravcu Split-Banja Luka-Okucani-Madjarska (kao i o ovom VC koridoru).
него, овај правац Градишка - Купрес је дио тог тзв. Аутопута за море, који би преко Мањаче, ишао до Сплита... то је, чак, била и примарна рута аутопута Загреб - Сплит, када је планирана, тамо некад, за Југославије... о њему се прича, има 30 година најмање...
него, шта је са Интегралом у свој овој причи? хоће ли аустријанци (п)остати носилац посла, а домаће фирме (читај, Интеграл) ће бити извођачи или је Интеграл пукао?
mislim da nisi u pravu kad si rekao da je to bila primarna ruta autoputa ZG - ST...prava primarna ruta je bila (jos za vrijeme Savke Dapcevic) preko Bihaca, Donjeg Lapca, Licke Kaldrme, Knina... tj. uz unsko-sansku prugu (kad pogledas kartu i povuces pravu liniju izmdju ZG i ST...vidjeces kuda je trebao ici taj put)... i dan danas u selu gdje deda moj rodjen (licka kaldrma) postoji dio tog autoputa koji se poceo praviti prije 30 godina, velika prosirenja...itd
Inace, sad cu vam reci kako bi trebala da izgleda BIH u buducnosti sto se tice autoputeva:
JUZNA TRANSVERZALA - Bihac, Donji Lapac, Licka Kaldrma, Bos. Grahovo, Livno, Duvno, Posusje, Trebinje, granica sa CG.
ISTOCNA TRANSVERZALA - Bijeljina, Zvornik, Visegrad, Trebinje.
SJEVERNA TRANVERZALA - Bihac, Novi Grad, Prijedor, Banjaluka, Doboj, Brcko, Bijeljina, granica sa Srbijom.
KORIDOR 5C
AUTOPUT Gradiska - Kupres.
eto toliko od mene...pozzz