banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 21:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Okt 2006, 15:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Bas sam sipao u Corsu 1.2 iz 85 moje punice koja zna trositi ulja (mislim Corsa, punica trosi punca) Super Charge od Winnsa, pa cemo da vidimo sta ce da bude.

Inace u svoju Vectru 1.6 i iz 91. sam sipao isti Super charge i nista osim tamnog masnog taloga na bregastoj i cepu ulja i u ispustenom starom ulju nisam primjetio.
Ali ima logike da onakav gust poboljsava svojstva ulja na visokim temperaturama motora, kada neki nervozan vozac legne na gas.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2006, 18:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Pa kud ćeš više od tog taloga? Komade motora?

Navodno, taj talog se može stvoriti i na nekim mjestima na kojima bi najmanje volio. Recimo, začepiti uljni filter? Ili zatvoriti neki od vitalijnih kanala kojim ulje cirkuliše kroz motor...

Ako se već ulje troši, onda više sam pristalica dosipanja istog ulja koje je već u motoru, nego sipanje tih aditiva.

Naravno, kao i u svemu, mišljenja su oprečna, jedni su za aditive u starim motorima, a drugi protiv.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2006, 09:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nemam pojma...ima dosta tih proizvodjaca. aktuelan je i keramicki aditiv koji je kao najjaci za "vracanje iz mrtvih". U sve i jednom vozilu je koje se prodaje na autopijacama sa vise od 150 000 km.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2006, 11:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Ali kakav je motor kad iscuri taj aditiv, odnosno kad mu prođe dejstvo :roll: Ako puno troši odnosno pušta negdje ulje, ili nije dovoljan pritisak možda je bolje promijeniti ulje, nasuti drugi tip , neko gušće.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2006, 10:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I tako sam izvrsio provjeru stanja motora nakon aditiva.

Dijagnoza: Motor je potrosio i taj aditiv kao da ga nisam ni sipao. Nema taloga, ali nema ni aditiva. Bice ipak da motor kad odsvira svoje mora napolje...ovo je zivo sranje.

E, keramicki aditivi su vjerovatno nesto sasvim drugo. Eh, da nam je neko iz tima Ferarija ili Ronoa F1 da ga priupitamo za neke stvari.

Vrh

Tema posta: Aditivi za motore
PostPoslato: 12 Dec 2006, 19:18 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 11 Dec 2006, 19:37
Cista glupost i uzimanje para ako je vjerovati njemackim strucnjacima iz ADAC i Autobilda. Ni jedan Aditiv nije dobio prolaznu ocjenu.Po meni je najbolje sipati samo ono ulje koje je predvidjeno od proizvodjaca.Ali nasi ljudi su uvijek pametniji pa sipaju najjeftinije i automatski najlosije ulje.To je samo trenutna usteda, i kao sto vec po obicaju i bude, na pogresnom mjestu. Jedino sto sam probao na mom Fordu Galaxy PD TDI sa 115 KS jeste ugradnja chipa od nekih 45 € i uspio sam smanjiti potrosnju goriva za nekih 1/2 litra. Pri tom sam dobio nekih 39 KS vise ali koje osjetim samo u nizem i srednjem broju obrtaja.
Vuce bolje.Na brzini sam dobio mozda nekih 5 km/h.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2006, 19:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Da nisi dobio na obrtnom momentu?

154 KS je nebo-zemlja u odnosu na 115 KS.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2006, 09:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
aditivi - NE, NE i NE!
savremena ulja i tako sadrze sve potrebne aditive za ciscenje motora i sl. dobro ulje i dobar filter i REDOVNA promjena je osnova.
a dodavanje aditiva u motor koji je poceo da dimi je kao krpljenje kurtona zicom...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2006, 17:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
Aditivi smao zgusnu ulje i to je to mogu pomoci da auto manje dimi ako O-rings nisu puno osteceni a to ce te znati tako da ako auto dimi samo kad je hladno...kad se ugrije ne dimi jer se tjelo shiri na toploti...ako dimi i kad je zagrijan tu nista ne pomaze samo Engine Rebulid....mada preporucujem svim akoji ipak zele da koriste adititive da umjesto aditiva naspu samo gushce ulje. 0w-50 (0W = gustina ulja) - (50 = temperatura kljuchanja) znachi sto veci (X)w gusche je ulje ...

Eto toliko

Pozdrav

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]