banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 16:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Okt 2006, 00:48 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 31 Jul 2004, 02:38
Zivite u gradu, urbana sredina, sigurno su vam poznate muke , tipa , gde ostaviti vozilo. Potrebno je mnogo vestine i snalazljivosti, SRECE......nazovite to kako hocete, ALI ZASIGURNO VODITE RACUNA GDE I KAKO OSTAVLJATE VOZILO.Da li pazite na sitnice, kao sto su sahtovi za vodu ili druge instalacije? ostavite li dovoljno mesta da ovaj pored vas moze otvoriti vrata kad ulazi u svoje vozilo? Sigurno da vecina ljudi vodi racuna o ovakvim stvarima. MEDJUTIM STA RADITE
KAD VAM SE PARKIRAJU ISPRED GARAZE?
STA KAD VAM OSTVE AUTO NA PROLAZU, U ULICI I BLOKIRAJU VAS?
STA KAD OSTAVE PORUKU - MA, JA SAM JEDINI NA OVOM SEVTU?
STA POMISLJATE, SPOMINJETE LI MU FAMILIJU TJ. KAKO RESAVATE OVAJ PROBLEM?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2006, 15:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Iako se često sretnem s nekultiurnim ljudima koji ostavljaju poruku 'ja sam jedini na svijetu', svaki put se ponovo čudim, zar ih je baš toliko :-? Takvi nekulturni nasilnici nisu u većini, ali su glasniji a mi ostali se povlačimo, jer neka fina priča kod njih nema efekta, ne razumiju je, tamo odakle su došli se komunicira drugačije... a sad, da se svađam s njima na ulici, psujem, to mi ne priliči.
Nerviraju me oni što se parkiraju tako da se ne mogu otvoriti vozačka vrata jer pokazuju jednu posebnu sebičnost, zbog toga što se auto uvijek može okrenuti da se kod oba mogu otvoriti vrata. Ali kad mi se to desi provučem se nekako, na sreću ne treba mi puno mjesta, ili uđem na druga vrata... jer da pokušam nešto drugo potrošila bih više vremena i živaca a pitanje je da li bi bilo vrijedno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2006, 15:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
ajd inekako kada mi se priblizi toliko da ne mogu vrata otvoriti, ali kada me zatvori u potpunosti, ee onda pizdim, jebem grebem i sve ostalo :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2006, 17:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2004, 16:27
za sada nist nemam auta :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2006, 18:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
to da me neko zatvorio mi se rijetko desilo... ali cesto znam da parkiram tako da se vrata ne mogu otvoriti. pogotovo kad je velika guzva... onda uparkiram po 5cm sa jedne i druge strane. i kad neko drugi tako uradi a vidim da nema mjesta, pa sta. najvise me nerviraju ljudi koji voze neki auto i misle da su jedini koji imaju tako "vrijedan" auto pa parkiraju na 2 platforme e tu se najvise volim ubaciti ako je ikako moguce i zakrciti mu onda ulazak u auto! a to valjda rade jer misle da tako nece niko blizu njih da parkira i time smanje mogucnost grebanja njihovog dragocjenog auta!

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2006, 22:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Apr 2002, 01:00
mene izbije kad se neko raširi pa zauzme dva mjesta, odma se uvučem ako ikako mogu. znalo se desiti da sklapam retrovizore ili izlazim kroz prozor.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2006, 00:55 
Pripravnik
Pripravnik

Pa ljudi sta nam je ciniti? Revan, rece da su glasniji od nas a nama ne prilici da se spustamo na njihov nivo. Da osnujemo klub? Pisemo peticiju gradonacelniku, pliciji da imu dara kaznene poene??? Bilo je situacija kad zbog parkiranog kamiona , moras peske na KANT PROLAZITI. Bilo je situacija kad me takav brko pita, IMAS LI TI RIKVERAC?)))))) ETO sta reci? Iskoristih priliku pa vam se izjadam.
Pitam se ,hocemo li biti prinudjeni da se pcnemo ponasati kao oni?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2006, 11:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

simke r je napisao:

Pitam se ,hocemo li biti prinudjeni da se pcnemo ponasati kao oni?

Nećemo, osnovaćemo klub, napraviti plan i konačno se pobuniti. Ima dosta ljudi s ovim problemom, moramo ga nekako riješiti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2006, 13:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
ono sto me na parkinzima jakoo nervira su uska parking mjesta, to je slucaj tamo gdje bio Stari zenit i kod Palasa. Definiitivno su stedili.
Problem je kada su 2 vozila parkirana tik uz liniju ili na njoj, ja nema sanse da stanem tu :) , jedino mogu ako je prazno nasuprot toga, pa da udjem u rikverc,uprkos extra anslagu, trebam smotati 6 m duzine, tako da vrlo cesto takva mjesta samo prodjem. :x
Na ostalim parkinzima cini mi se da su sira polja, tako da nije problem! :wink:

Mi u Bl smo izdresirani sto se tice parkinga, ali kad odete u manja mjesta, pa to je cisti javasluk. Mozes da ostavis gdje ti je volja, nema komunalaca, nema automata, nema zakljucavanja.
Zato ljudi koji su naucili tako se ponasati po manjim mjestima kad dodju u BL, prave problem, ne generalno, ali cest je slucaj.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2006, 14:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Zato ljudi koji su naucili tako se ponasati po manjim mjestima kad dodju u BL, prave problem, ne generalno, ali cest je slucaj.

tu si potpuno u pravu. ali nije to slucaj samo banjaluke vec svakog grada.

posljednji put kad sam bio u bl stavili mi komunalci kandzu na onom malom "parkingu" preko puta big bena. ja sam parkirao izmedju golfa2 i passata karavana. zove me sestra na mob i kaze da ju je prijateljica nazvala i rekla da su mi auto zakljucali. a ja sam samo uspio do RK kastel doci. dodjem dole do auta imam sta da vidim. u medjuvremenu je passat otisao a golf stoji na mjestu bez kandze. zovnem komunalce i oni dodju da skinu ali prvo pitaju jesi uplatio... nisam. ali zasto niste stavili svima kandzu i passatu koji je otisao (vjerovatno cim su ovi dosli) a i golfu koji josh stoji. u prijavi ili kako se vec zove pise da sam parkirao u pjesackoj zoni... sto je cisti apsurd! ja poceo naravno da napadam komunalce... kako to da su passata pustili a golf stoji bez kandze ili bar kazne za parkiranje! i sta je sa autima koji su parkirani tik iza znaka zabranjeno parkiranje i zaustavljanje, tacno ispred big ben-a? a komunalac mi se pozali kako je naredjenje dao davidovic da se tu auta zakljucavaju. odem u komunalnu policiju da se zalim, jer to naravno nije pjesacka zona! oni mi kazu da to nije pjesacka zona vec da je zelena povrsina i da odem u parking servis. opet apsurd... zelena povrsina je zelena... bilje trava... a ne beton! odem tamo oni se cude sto sam dosao kod njih, treba da odem u komunalnu. pa bio sam vec u komunalnoj!!! i tako mi je tu bjes splasnuo da sam odustao od tjeranja pravde! a bilo mi je doslo da izvadim iz katastra plan tog dijela ulice i zelene povrsine pa da tacno utvrdim gdje mi je auto bilo parkirano i da pokrenem zalbu i sve ih sjebem.... ali ipak za to treba puno energije i tjeranja po kancelarijama sa kojekakvim nepismenim i nekulturnim budalama. a btw taj parking je prije bio jedino mjesto u gradu gdje se moglo parkirati a da se ne placa. no sad banda stavlja kandze. be aware!

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2006, 19:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

simplicity je napisao:
ono sto me na parkinzima jakoo nervira su uska parking mjesta, to je slucaj tamo gdje bio Stari zenit i kod Palasa.

To je baš problem, i kod apoteke 1. Maj su mala mjesta, tačnije kratka jer se parkira bočno.

A što se tiče ovih iz manjih mjesta, neka svoje ponašanje prilagode životu u gradu ili se vrate tamo odakle su došli.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2006, 02:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
A što se tiče ovih iz manjih mjesta, neka svoje ponašanje prilagode životu u gradu ili se vrate tamo odakle su došli.

e nek si im reko! mislim da su procitali i shvatili lekciju.... nece vise dolaziti!

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2006, 00:26 
Pripravnik
Pripravnik

kefalo je napisao:
Citiraj:

e nek si im reko! mislim da su procitali i shvatili lekciju.... nece vise dolaziti!

Jao, kako rrrrrrrraaaaadikalnoooooooo.......ccccccccc
A sta ce mo mi kad odemo u neki drugi veci grad? Hm? Il smo mi to ovde izucili sve lekcije i prosli sve situacije?
ZAISTA ,vozite li u nekoin drugim , vecim mestima? Kako se snalazite?Ja sam recimo, imao prilike da iskusim kako saobracajni haos izgleda u Beogradu. I NIJE MI SE SVIDELO! ALI NIKAKO! RADIJE TAJ DEO PREPUSTIM NEKOM KO JE ZELJAN AVANTURE, ILI DOMACIMA. A VI?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2006, 00:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ma kakav sve izucili! smijesno!
a vozilo se po vecim gradovima... bg, ns, nis, zg, bec.... jednom kad se "sazvace" neki od vecih gradova onda ide lako ;)

mene josh isfuravaju likovi koji na bulevaru cara dusana neznaju da se ukljuce na tranzit u pravcu gradiske. znaci frajer skrece desno postoji SAMO NJEGOVA traka i on izlazi na neku samo njemu poznatu liniju preglednosti u drugu traku i ceka da sva vozila prodju. tog cara kad sam vidio prvo sam popizdio a onda mi ga nekako bilo zao. elem... posto je raskrsnica tj prikljucak dosta sirok ja mu pridjem sa njegove lijeve strane i zaklonim mu pogled, tako da nemoze da vidi auta koja mu dolaze sa lijeve strane i on se nastavi isturati naprijed dok nije skontao da se vec ukljucio na saobracajnicu tj da vec stoji u desnoj traci i tek je onda krenuo da vozi desnom trakom. poslije ga ja preticem i on meni i dalje mlati i galami, misli da je u pravu a zapravo ne konta koliko je GLUP!!!

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2006, 12:27 
Mene debili ubishe svaki put kada idem od brata na banjaluckom polju prema rosuljama, a debili koji idu iz pravca pijace (imaju zelenu strelicu desno) misle da imaju prednost u odnsu na mene...kao da im zelena strelica daje puno pravo prvenstva....uffff

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2006, 14:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
kefalo je napisao:
ma kakav sve izucili! smijesno!
a vozilo se po vecim gradovima... bg, ns, nis, zg, bec.... jednom kad se "sazvace" neki od vecih gradova onda ide lako ;)

masa svijeta ima strah da vozi o vecim gradovima.
Ja apslutne nemam strah od voznje po vecem gradu, cak sta vishe, postoje oznake, putokazi, oznake traka i ako ih sve pratis, ne vidim razloga za strah. Jedina razlika je sto u nepoznatom gradu, ne znas cake gradskog saobracaja u smislu precica, zaobilaska guzvi, semafora koji koce, i besplatnog parkiranja, ali boze moj, to je neminovno...

Citiraj:
mene josh isfuravaju likovi koji na bulevaru cara dusana neznaju da se ukljuce na tranzit u pravcu gradiske.

znas kako, ja iako znam da je tu uslovna zelena strelica i da ima slobodna traka, uvijek zastanem i sacekm da vidim sta ide sa lijeve strane , jer kreteni ne obracaju paznju, i hladno se prestroje u pola raskrsnice u tu traku koja je meni bila namijenjena, a meni sacekati 2 sec nista ne skodi...dakle iz ciste sigurnosti....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2006, 14:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

obozavam jurnjavu po bg ;) jednom prilikom je bio udes na gazeli i kolona se uhvatila od ulaza u grad iz pravca nisa. i tad sam se nagustao u bg lude voznje kao nikada! :D znaci kicma bg zakrcena i sva vozila krenula da se probiju kroz grad preko drugih mostova do druge strane dunava. cak i kamiondzije krenule u grad. nema zakona koji nisam prekrsio :D vozio sam suprotnim trakom skoro cijelo vrijeme, preticao kolonu dolazim do policajca koji regulise saobracaj i to iz suprotne trake i stajem na zebru on kad me vidio cova se zbleno samo mahnu rukom i vozi misko dalje!!! pred drugim sam prosao ladno kroz crveno tj zuto se ugasilo i ja krenuo. ludo i nezaboravno.

inace sam agresivan vozac... tako da kad prilazim tranzitu sa blv.cara Dusana ne usporavam i samo izlijecem na tranzit... dobro ne bash tako sumanuto kao sto to izgleda... pratim saobracaj kako se odvija i snimam situaciju da li ima budala koje bi uradile ono cega se ti gipsy bojis. ali i takvi ako ih ima uglavnom me primjete pa se ne prestrojavaju u moju traku.

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2006, 12:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

simke r je napisao:
kefalo je napisao:
Citiraj:

Jao, kako rrrrrrrraaaaadikalnoooooooo.......ccccccccc
A sta ce mo mi kad odemo u neki drugi veci grad? Hm? Il smo mi to ovde izucili sve lekcije i prosli sve situacije?

Jedno je ne snaći se na nekoj raskrsnici ili nekoga pitati kuda se treba ići, a drugo je namjerno se parkirati na sred trotoara ili ceste.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2006, 00:08 
Pripravnik
Pripravnik

8) Hm, pa nisam siguran da takvi koji dodju sa strane namerno parkiraju , bas na raskrsnici i sl. Cesce se zavuku negde, ali tamo pokazu ko su. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2006, 00:21 
Pripravnik
Pripravnik

Mislim da cu sledeci put potraziti kefala, kad budem isao za BG 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]