banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 09:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Apr 2006, 19:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2006, 16:58
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, u okviru raspoloživih materijalno-finansijskih sredstava, nakon provedene zakonske procedure, obezbijedilo je nabavku 50 alkometara novije generacije koji zadovoljavaju postavljene svjetske standarde te obezbjeđuju jednostavniju i pouzdaniju primjenu.

Alkometri su isporučeni centrima javne bezbjednosti i namijenjeni su isključivo za potrebe saobraćajne policije čiji pripadnici su se osposobili za rukovanje te sa primjenom počeli od marta tekuće godine.

Pored osnovnog aparata sa displejem, set za korištenje upotpunjen je perforiranim higijenski zaštićenim usnikom te štampačem uz pomoć kojeg će, nakon što vozač bude podvrgnut testiranju, biti isprintan rezultat alko-testiranja te serijski broj alkometra, redni broj testa, podaci o vozaču i nadležnom ovlaštenom službenom licu.

Očitavanje alkohola u senzoru je automatsko sa mogućnošću ručnog podešavanja u slučaju niskog procenta. U slučaju kada vozač odbije alko-test, predmetni se dokumentuje kao odbijen.
Kapacitet memorije alkometra, odnosno turnus, iznosi 1 353 alko-testa.

Nakon pražnjenja automatski memorisani podaci se prenose na računar pri čemu se zadržava kontinuitet broja. Na taj način spriječena je zloupotreba s obzirom da ne postoji mogućnost brisanja, a dodatna mjera predviđena je pismenim pravdanjem realizovanog od strane zaduženog saobraćajca.

Naložene radnje pomno će se pratiti te će se provjeravati zakonitost postupanja i samo procesuiranje.
U okviru preventivnog djelovanja saobraćajne policije provođenjem informativno-edukativne kampanje ''Ne brže od života''-''Stop alkoholu'', očekujemo da će primjena savremenog aparata pružiti doprinos povećanju stepena bezbjednosti na putevima RS.

:drinking: :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2006, 13:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2005, 21:29
Hahh ma luzeri ja cu opet pit :lol: :lol: :drinking: :drinking: :drinking: 2 zvake i duvas iz usta ne iz pluca i uvijek 0-0.1 i uvijek mi samo kaze sta momak ti to poces ,a ja njemu ne ja upravo zavrsio. :P :drinking: :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2006, 13:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Vincent Corleone je napisao:
Hahh ma luzeri ja cu opet pit :lol: :lol: :drinking: :drinking: :drinking: 2 zvake i duvas iz usta ne iz pluca i uvijek 0-0.1 i uvijek mi samo kaze sta momak ti to poces ,a ja njemu ne ja upravo zavrsio. :P :drinking: :drinking:

hmm tesko da to prolazi osim ako ne popijes 2-3 pive ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2006, 14:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Ma nema pojma da to tako moze proci... dreger ima senzor i pisti ako ne duvas dovoljno jako i dovoljno dugo (>6 sec)... a ni jedno ni drugo ne mozes da izvedes duvajuci "iz usta" ... osim toga vecina uredjaja ocitava kolicinu etanola,a tu ne znam kakve zvake ne mogu da pomognu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2006, 15:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
gledao sam na myth busters temu vezano za to ,likovi su probali sve moguce ,od luka do zvakacih guma i nista nije pomoglo ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2006, 03:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2004, 06:30
al uvek ce se naci p'jana budala koja ce tvrditi da je sa 2 zvake sjebao dreger!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2006, 08:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
ja neznam kako ali sam 2 puta izbjegao kaznjavanje a bio sam dobro popio! :) jednom priliko 1.5l piva i 2djus-votke i imao sam 0.38 a drugom prilikom za badnje vece 2004g u 3sata sam bio mrtav pijan i pred povracanjem, poslje odlaska do crkve na putu prema kuci, nesto prije 5h, zaustavi me murija i opet sam ispod 0.5 naduvao... koliko tacno? nezam. nisam gledao, drot je samo rekao ok! na sto sam ja zapanjeno gledao. a popio sam neznam ni sam sta sve ne... piva, bijelog vina i nekoliko tekila.

volio bi taj alkomjerac da malo istestiram da znam koje su mi granice i da se onda prema tome orjentisem... postoji li kakva mogucnost sem da vikendom naskacem na drotove? :P :P :lol: ;)

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2006, 08:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

http://www.globalsources.com/manufactur ... ester.html

Ako tu nesto ne nadjes za sebe onda ili prestani da pijes ili predji u notorne alkoholicare.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2006, 08:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ha vidi fore! ovo je dobra fora... prije nego izadjes iz lokala puhnes u svoj privjesak za kljuceve i na osnovu rezultata odlucujes hoces li uzeti jednu kiselu i malo pricekati ili sa smjeskom na licu na drotove :D
jedino nisam skontao koliko kostaju spravice... ne vidjoh gdje stoje cijene!

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2006, 09:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vid' stvarno... izgleda da nas je dvojica koji ne umemo da nadjemo cenu tamo... al nema veze, na eBay-u imas skoro sve koji su pomenuti na onoj stranici, a dosta ih se moze naruciti direktno od prozivodjaca. Cene su od $40-200 ... za svakoga po nesto :) Link na eBay

Jedan moj poznanik je kupio neki od ovih uredjaja da bi testirao radnike koji rade na nekoj zeznutoj masini. I za 2 godine je daleko manje povreda bilo... ne zato sto je uredjaj nekog "navatao" u pijanstvu, nego zato sto ni ti ljudi nisu hteli da piju, kad su znali da ce ih ovaj udaljiti od masine... a onda nema dnevnice... odoh u offtopicarenje... 'zvin'te...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2006, 18:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ovako Warlock nije da ne vjerujem i to o alko tstovima,ali jel pijes kad vozis mozda ako ne pijes onda psst. :wink:

3 puta sam tako duvao test i nikad preko 0.5 nisam naduvo a nikad skoro ne pijem pivo obicno jeger,zato prvo pokusaj pa pricaj,jer nemam razloga da to lazem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2006, 11:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2005, 00:07
Ma kakve zvake (teoretski nebi trebalo da moze, jer lampica za uspjesno mjerenje se gasi nakon odredjene zapremine vazduha koji protekne, a koja je vjerovatno veca od kapaciteta usta bilo kojeg covjeka, pa tako da ti moras poceti iz pluca duvati). Nekoliko puta je drug duvao 0.0 nakon ispijanja nekoliko flasa piva - znaci popije 3-4 flase piva, ubaci dvije zvake i nakon 5 minuta zaustavi ga murija i on naduva 0.0, ali mislim da je to do osobe (jos sam ubjedjeniji da je do aparata).

A ovo sa novim uredjajima (kao nece se moci srediti ako naduvas) ne drzi vodu. Ista prica kao sto je bila i sa onim cetvorkama koje su opremljene kamerama, da se nemoze brisati kad te snime pa evo sad se brise sve u sesnasest.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2006, 11:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mozda pomaze nekoliko dubokih udisaja prije duvanja u aparat! ;) ja sam bar tako radio... zato i hocu da probam taj aparat da mu skontam caku! :) :lol:

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2006, 12:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
i ovako non stop duvam, nabijem ih, a ni chery bombonjeru ne pojedem, ni rum plocicu. jos mi samo trebaju novi aparati.
sto ne hapse dilere, i trgovce ljudima!?
uhhh, izbise me.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2006, 12:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pa sto duvas kad nisi pio?
ja ne bi 100%! josh bi ga poslao u picku materinu i to tako glasno da probudim ljude koji zive okolo! narod nezna za zakon... policajac ne smije da ti da da duvas ako nisi sumnjiv. a ako se i usprotivis pokusace da ti prijeti sa vadjenjem krvi kad i na to pristanes onda ce da odustane jer mu se ne isplati da te vodi u bolnicu kad za to vrijeme moze 5pijanih da uhvati i da na njima usicari 100km za dvojcu a da 3 pravda!

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2006, 14:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

kefalo je napisao:
mozda pomaze nekoliko dubokih udisaja prije duvanja u aparat! ;) ja sam bar tako radio... zato i hocu da probam taj aparat da mu skontam caku! :) :lol:

Da to sam davno cuo i radim tako ako znas da ces duvat i kad prilazim autu,2 puta dobar udisaj i izdisaj ,i garantujem barem ja tako nikad nisam naduvo preko 0.5 a uvijek pijem,cak sam jednom kad sam zaustavljen i pod pozicijom vozio koliko sam pijan bio,a nisam bio sumnjiv i nisam duvo,samo sam moro dat 10km zato sto su mislili da mi je neispravna signalizacija. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2006, 08:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2004, 18:56
Vincent Corleone je napisao:
kefalo je napisao:

Da to sam davno cuo i radim tako ako znas da ces duvat i kad prilazim autu,2 puta dobar udisaj i izdisaj ,i garantujem barem ja tako nikad nisam naduvo preko 0.5 a uvijek pijem,cak sam jednom kad sam zaustavljen i pod pozicijom vozio koliko sam pijan bio,a nisam bio sumnjiv i nisam duvo,samo sam moro dat 10km zato sto su mislili da mi je neispravna signalizacija. :lol:

Daj koji vam je kurac de se uozbiljite kakve zvake kakvi udisaji,sta vam je gori ste od djece.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2006, 09:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Citiraj:
pa sto duvas kad nisi pio?
ja ne bi 100%! josh bi ga poslao u picku materinu i to tako glasno da probudim ljude koji zive okolo! narod nezna za zakon... policajac ne smije da ti da da duvas ako nisi sumnjiv. a ako se i usprotivis pokusace da ti prijeti sa vadjenjem krvi kad i na to pristanes onda ce da odustane jer mu se ne isplati da te vodi u bolnicu kad za to vrijeme moze 5pijanih da uhvati i da na njima usicari 100km za dvojcu a da 3 pravda!

nisam nikad gurao do kraja. mozda probam.
kazem ti, kad sam sumnjiv kad ne pijem, kako bi bilo kad bi cesto pijan vozio???
imam neku pijanu facu valjda???
a debil ne bi narkomana prapoznao 100%!
Talibana da ne spominjem, A JA MU SUMNJIV!???
raspizdi me!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2006, 21:58 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Mar 2006, 02:15
Najbolji lijek je da nepijes kad vozis

ja sam prije 4-5 mjeseci vozio pijan i udarim nekog lika sa strane unistio sam
i njegovo i svoje auto dosla murija oce da ja duvam ja nisam htio nego se svadjo sa njima i oni mi zaprijete da idem vaditi krv (kad vadis krv vise pokaze nego da duvas) i ja pristanem da dunem kad eto belaja 1.48 i to 2 sata nakon udesa dok smo se isprepucavali
a prije par dana dobijem plavu kovertu da platim ostetu 530 KM za taj udes a
kaznu za prekrsaj jos nisam dobijo mada ce ina biti 4-5 stoja

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2006, 22:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Apr 2006, 21:16
Maki_065 je napisao:
Najbolji lijek je da nepijes kad vozis

ja sam prije 4-5 mjeseci vozio pijan i udarim nekog lika sa strane unistio sam
i njegovo i svoje auto dosla murija oce da ja duvam ja nisam htio nego se svadjo sa njima i oni mi zaprijete da idem vaditi krv (kad vadis krv vise pokaze nego da duvas) i ja pristanem da dunem kad eto belaja 1.48 i to 2 sata nakon udesa dok smo se isprepucavali
a prije par dana dobijem plavu kovertu da platim ostetu 530 KM za taj udes a
kaznu za prekrsaj jos nisam dobijo mada ce ina biti 4-5 stoja

Ovako, iz ličnog iskustva da te utješim (ako je to utjeha), na sudu dobiješ kaznu 100 KM + 30 KM sudski troškovi + 3 mjeseca oduzimanje vozačke.
Problem u uzimanju voz. je to što je moraš nositi u CIPS, gdje platiš 40 KM da ti ukucaju kaznu. Svaki (bukvalno svaki) sljedeći put kad me zaustavila murija i vidjela kaznu u voz. sam duvao (jednom čak u 11 sati ujutro).

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]