banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 20:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Feb 2006, 12:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Okt 2005, 18:04
Zamjena registarskih pločica i dokumenata za registraciju motornih vozila u BiH trebala bi početi 1. lipnja. "Projekt Registracija vozila u BiH" ima za cilj dobivanje jedinstvene baze podataka, a novi jedinstveni ...

...dokumenti bit će zaštićeni po standardima Europske unije. Znači od 1. listopada važeći će biti novi dokumenti, potvrda o registraciji vozila, potvrda o vlasništvu, stiker naljepnica i nove pločice.

"Sva vozila bit će strogo provjerena. Niti jedno fizičko lice neće moći registrirati vozilo ako s prebivalištem nije nije registriran u CIPS-ovoj bazi podataka, a pravne osobe ako nisu registrirane u poreznoj upravi. U prvoj godini registracije sva vozila biti će provjerena preko Interpola, da nisu slučajno otuđena", objasnio je u razgovoru za Večernji list Krešimir Kevo, koordinator CIPS-ova projekta registracije vozila, dodajući kako zamjena ovih dokumenata neće biti stihijska.

Znači, zamjena starih pločica i dokumenata radit će se po isteku registracije, tjekom godine.

Izgled registarskih pločica bit će sličan postojećim s novim zaštitnim strukturama. Pokraj postojećih šest brojeva i središnjeg slova, na lijevoj strani pločice bit će plavo polje s državnim oznakama.

Krešimir Kevo je istaknuo kako će svaka pločica imati svoj serijski broj koji će biti strogo evidentiran.

Važno je istaknuti da će se pločice proizvoditi u Direkciji za implementaciju projekta CIPS. Raspisanim tenderom nabavit će strojeve za proizvodnju pločica.

Svaka registarska pločica bit će personalizirana, kao i ostali dokumenti. U prvoj godini vlasnici vozila registraciju će plaćati 55 KM, a nakon toga bit će jeftinije. Za potvrdu o registraciji, potvrdi o vlasništvu i stiker naljepnici, koja se neće moći otuđivati, izdvajat će se 40 KM, a za registarske pločice 15 KM.

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2006, 15:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 17:43
Nije mi jasno da mi 10 godina nakon rata (i vise) nismo u stanju da imamo registarske tablice bazirane na geografskom sistemu. To je samo jedan dio koji pokazuje gdje se nalazi nase drustvo.

Inace, centralna baza podataka i uvodjenje redasu za pohvalu. Nadam se da ce nas tada manje maltretirati na slovenackoj granici jer svaki put me zaustavljaju po 20min, provjeravajuci da li je auto ukradeno ili nije. Dzaba im ja govorim da je auto kupljeno u auto salonu kod nas u BL, da sam ja prvi vlasnik, itd.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2006, 21:46 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2006, 21:17
Ma 100% se slažem.. kakva je to zemlja gdje se krije ko odakle dolazi :confused1:

Da se ja pitam svaka opština (ili regija, grupa opština) treba da ima svoj grb na tablicama, tako da recimo grb BL bude na tablicama iz BL, kao što recimo postoji u Sloveniji :thumbup:

:popcorn:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2006, 15:21 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2006, 23:47
ma doce i to polako :wink: ,znajuci nase politicare 99%,cim se zavrsi ova zamjena tablica pocet ce da kruzi prica o novim tablicama sa "gradskim oznakama"
A u Sloveniji cak su i gradovi podjeljeni u nekoliko dijelova tako da se zna cak iz kojeg si dijela grada!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2006, 22:13 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2006, 21:17
Mislim da je tako i u Hrvatskoj, to jest iako nemaju grb opštine/grada/županije, piše na desnom dijelu kod kvarta :-k A ne znam da li ste vidjeli kako će izgledati nove tablice, ali na lijevoj strani će biti veliki grb sa kodom: BIH.. a ja to bogami na svoj auto ne planiram stavljati, ili bez ičega, ili grb BL [-( :wink:

:popcorn:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2006, 13:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2005, 00:07
Lear je napisao:
Nije mi jasno da mi 10 godina nakon rata (i vise) nismo u stanju da imamo registarske tablice bazirane na geografskom sistemu. To je samo jedan dio koji pokazuje gdje se nalazi nase drustvo.

Pa nema ti sta biti nejasno - sam si kostatovao u cemu je stvar.
Ni ja nisam za to da se imaju tablice bazirane ni gografskom sistemu.
A sta fali ovim tablicama? Sta vas briga odakle neko dolazi (barem je meni nevazno)?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2006, 14:51 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2006, 20:26
AnImAnIjAk je napisao:
ma doce i to polako :wink: ,znajuci nase politicare 99%,cim se zavrsi ova zamjena tablica pocet ce da kruzi prica o novim tablicama sa "gradskim oznakama"
A u Sloveniji cak su i gradovi podjeljeni u nekoliko dijelova tako da se zna cak iz kojeg si dijela grada!

Ako mislis na okolne opštine da ali sami gradovi nisu podijeljeni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2006, 22:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

ma da to! npr sta sve pad pod Kopar-mislim da znas o cemu govotim npr-"KP" pa ond taj grb(a grb ima sa "patkom"-kako ja kazem :wink: ,suncem.....) pa ond aono ostalo ispisamo na tablici! i u njih se ubacuje "plava traka" na pocetku tablce pa onda opet ovo sve isto!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2006, 22:57 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2006, 20:26
AnImAnIjAk je napisao:
ma da to! npr sta sve pad pod Kopar-mislim da znas o cemu govotim npr-"KP" pa ond taj grb(a grb ima sa "patkom"-kako ja kazem :wink: ,suncem.....) pa ond aono ostalo ispisamo na tablici! i u njih se ubacuje "plava traka" na pocetku tablce pa onda opet ovo sve isto!

Da ali to i nije tako dobra stvar.Dobro tamo su gradovi mali ali svejedno, kad dodje neko iz Koparskog sela u grad svi gledaju kao vidi ga seljak :D.Sad hoce i da ukinu grbove a neki su dali predlog da se ukinu i oznake gradova zbog dva razloga:

1.da bude kao u EU, posto se osecaju vise evropski, nije im dovoljna ona plava traka na pocetku :)
2.da ne bude diskriminacije jer cesto se desava kad sa MB tablicama dodjes u LJ ili obratno lokalni huligani ili navijaci klubova znaju da ti ogrebu kola ili nedaj boze slome staklo ili probuse gume

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2006, 09:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2005, 00:07
tkman je napisao:
2.da ne bude diskriminacije jer cesto se desava kad sa MB tablicama dodjes u LJ ili obratno lokalni huligani ili navijaci klubova znaju da ti ogrebu kola ili nedaj boze slome staklo ili probuse gume

Upravo to je razlog sto ovdje ne treba uvesti tablice bazirane na geografskom sistemu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2006, 10:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Hrvati razmišljaju da uvedu tablice kao u BiH, jer imaju problema sa navijačima. Bilo je dosta slučajeva da Splićaninu koji je registrovao auto u ZG (zbog biznisa ili ko zna čega) u Splitu unište auto.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2006, 21:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2005, 21:03
Jel su te nove tablice za bih ?

=>

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2006, 00:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Sumnjam. Kakav je to grb?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2006, 20:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
Not now, John! je napisao:
Hrvati razmišljaju da uvedu tablice kao u BiH, jer imaju problema sa navijačima. Bilo je dosta slučajeva da Splićaninu koji je registrovao auto u ZG (zbog biznisa ili ko zna čega) u Splitu unište auto.

najbolje zbog 100 huligana da 500.000 auta mijenja table daaaj bezze

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2006, 21:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Po meni su naše tablice odlične za ove prostore, jer su ljudi (na žalost) puni predrasuda i mržnje, zato i ne otkrivaju geografski položaj.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2006, 22:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ma da kao groblje neznanog' junaka......
tako ce i ostati ja mislim samo bih u cosku u plavom i ende

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2006, 22:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

To i ja mislim. U stvari, takve sam tablice već viđao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2006, 23:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Patriot-Boy je napisao:

Slika

ma da jer ovako nece biti ipak

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2006, 17:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2005, 21:29
Ma nek budu table kakve hoce samo nek smanje kazne i nek ne bude onih kaznenih poena ko i Njemackoj,15 komada i ponovo polaganje glupost,znaci prodjem kroz crveno 7 negativnih :roll: 20 preko ogranicenja 3 negativna,vozis malo pijan 7 negativnih ma bezzee najbolje ko prije uhvate te pijanog 3 mjeseca uzmu vozacku i miran si .. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Mar 2006, 20:07 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

po novom zakonu bice bodovi! :cry: a minimalna kazna je 30KM za pojas i tako te sitne preksaje.... :-?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]