Citiraj:
Nisu se pojavili mercedes, opel, vw?!!!
Dobro je. Vec sam pomislio da sam promasio njihove standove :) Ne razumijem zasto se nisu pojavili. Uglavnom veliki minus zbog toga.
Sto se samog sajma tice, Fiat, Lancia i Alfa te Peugeot jedini imaju standove kako dolikuje. Kod ostalih je to sve zbijeno, nikakvo. Nijedan auto se ne moze vidjeti kako treba, jos ako je guzva na istom .. strasno. Recimo na Kia/Isuzu standu se ne moze uopste proci izmedju auta .. a bas sam se nameracio da pogledam Sephia-u ..
Sto se ovih noviteta tice, 1007 me nije nesto posebno fascinirao kao ni novi Clio. Novi punto je sasvim na mjestu, djeluje skroz dobro. Alfa 159 .. po meni jedan od 5 najboljih auta prikazanih na sajmu. Seatovi automobili su me fascinirali, imao sam osjecaj da kupovinom bilo kojeg od njih je nemoguce pogrijesiti. Citroenov stand je OK, ali im je glavni menadzer (ili tako nesto) totalno los. Prava seljacina .. govori kroz nos nekim brdsko - planinskim dijalektom. Nista vise mi nije bilo potrebno da me otjera odatle .. iako mi je c2 vtr opasno dobar. Toyota - standardno dobra, a ni Fordov stand nije bio los (mada malo "skucen"). Ostali standovi su mi ostavili dojam prosjecnosti, pogotvo BMW .. po jedan model serije 3, 5 i x5 .. bolje da ih nisu ni postavljali.
Posebno bi iz citave price izdvojio onaj stand na kome reklamiraju ugradnju plina u automobile. Ja sam stajao sa strane i zvjernjao okolo kad je standu prisao momak i poceo nesto gledati oko one izlozene Alfe 156. U tom su mu prisle obe djevojke zaduzene za rad na tom standu. Momak je ocigledno bio zainteresovan za ugradnju plina, ali mislim da je nakon razgovora sa doticnim gospodjicama odustao :) Elem, na pitanje kolika je cijena ugradnje gasa, njih dvije su pocele pametovati kako to sve zavisi od automobila, kubikaze, godista, ocuvanosti motora i cega sve ne. Na to je on fino odgovorio "Alfa Romeo 156, 2000 godiste, 2.0 twin spark .. " Njih dve vidno zbunjene su samo pogledale jedna u drugu, nasmijale se i rekle .. "Eh .. pa za nju bas ne znamo" .. mislim stvarno. Pa ako vec njih dvije telad, zasto nije sa njima stao neko ko zna o cemu se tu radi, ko moze na kraju krajeva ugovoriti posao. Od takvog covijeka nije bilo ni traga ni glasa. Barem ne onda dok sam ja bio prisutan na sajmu ..
Sve u svemu sajam nije los, ali je definitivno losiji od proslogodisnjeg. Jednostavno kada sam usao unutra i obilazio standove imao sam osjecaj da je sve to vec vidjeno, mnogo - mnogo puta i to ne samo na sajmovima, internetu, novinama ili na televiziji nego u gradu, u "komerijalnoj" upotrebi.