banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 16:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: SAM 2005
PostPoslato: 08 Okt 2005, 16:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Prosle godine je bio bolji sajam, bar mi se tako cini.

Nisu se pojavili mercedes, opel, vw?!!! :roll: brcko-gas otkad postoji sajam -izlaze...a ovaj put ga nema :roll: (mozda je razlog sto drzavne institucije opeljesise sve primjerke audija pa nemaju potrebe da izlazu. :lol: .) a vidovic je samo izlozio skode..
stand citorena i kia-e je bruka...u nekim zavlachcima...
uopste nije slozeno nesto posebno...a ni hostese nisu neki spektakl...
a ono sto bih zmireci kupila je: Rexton i peugeot 407 karavan...predivan dizajn, komfor...sve:) i sto je najvaznije tu su oko 50000 KM koja je maximalna cifra koju bi ja ikad dana za auto... :wink:

vasi utisci?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2005, 17:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Alfa 159 ... mmmmmmmmmmmmm :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2005, 18:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Nisu se pojavili mercedes, opel, vw?!!!

Dobro je. Vec sam pomislio da sam promasio njihove standove :) Ne razumijem zasto se nisu pojavili. Uglavnom veliki minus zbog toga.

Sto se samog sajma tice, Fiat, Lancia i Alfa te Peugeot jedini imaju standove kako dolikuje. Kod ostalih je to sve zbijeno, nikakvo. Nijedan auto se ne moze vidjeti kako treba, jos ako je guzva na istom .. strasno. Recimo na Kia/Isuzu standu se ne moze uopste proci izmedju auta .. a bas sam se nameracio da pogledam Sephia-u ..

Sto se ovih noviteta tice, 1007 me nije nesto posebno fascinirao kao ni novi Clio. Novi punto je sasvim na mjestu, djeluje skroz dobro. Alfa 159 .. po meni jedan od 5 najboljih auta prikazanih na sajmu. Seatovi automobili su me fascinirali, imao sam osjecaj da kupovinom bilo kojeg od njih je nemoguce pogrijesiti. Citroenov stand je OK, ali im je glavni menadzer (ili tako nesto) totalno los. Prava seljacina .. govori kroz nos nekim brdsko - planinskim dijalektom. Nista vise mi nije bilo potrebno da me otjera odatle .. iako mi je c2 vtr opasno dobar. Toyota - standardno dobra, a ni Fordov stand nije bio los (mada malo "skucen"). Ostali standovi su mi ostavili dojam prosjecnosti, pogotvo BMW .. po jedan model serije 3, 5 i x5 .. bolje da ih nisu ni postavljali.

Posebno bi iz citave price izdvojio onaj stand na kome reklamiraju ugradnju plina u automobile. Ja sam stajao sa strane i zvjernjao okolo kad je standu prisao momak i poceo nesto gledati oko one izlozene Alfe 156. U tom su mu prisle obe djevojke zaduzene za rad na tom standu. Momak je ocigledno bio zainteresovan za ugradnju plina, ali mislim da je nakon razgovora sa doticnim gospodjicama odustao :) Elem, na pitanje kolika je cijena ugradnje gasa, njih dvije su pocele pametovati kako to sve zavisi od automobila, kubikaze, godista, ocuvanosti motora i cega sve ne. Na to je on fino odgovorio "Alfa Romeo 156, 2000 godiste, 2.0 twin spark .. " Njih dve vidno zbunjene su samo pogledale jedna u drugu, nasmijale se i rekle .. "Eh .. pa za nju bas ne znamo" .. mislim stvarno. Pa ako vec njih dvije telad, zasto nije sa njima stao neko ko zna o cemu se tu radi, ko moze na kraju krajeva ugovoriti posao. Od takvog covijeka nije bilo ni traga ni glasa. Barem ne onda dok sam ja bio prisutan na sajmu ..

Sve u svemu sajam nije los, ali je definitivno losiji od proslogodisnjeg. Jednostavno kada sam usao unutra i obilazio standove imao sam osjecaj da je sve to vec vidjeno, mnogo - mnogo puta i to ne samo na sajmovima, internetu, novinama ili na televiziji nego u gradu, u "komerijalnoj" upotrebi.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2005, 00:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
Ne razumijem baš kad ljudi kažu da im je ovaj sajam lošiji od prethodnog. Ok, nema Mercedesa i VW-a (koji je ionako iz godine u godinu imao potpuno bezlične nastupe - na jeftinom itisonu auta poredana u krug :D ).
Pored onih standardnih (Fiat, Peugeot, Hyundai...) ove godine tu su i Renault, Nissan, Citroen, Bmw, Seat. I (crvena) Zastava sa gomilom reflektora i blještavila.
A da ne spominjem gomilu novih modela.

Par stvari koje sam zapazio danas...

Hyundai imao nekakvu promociju Sonate. Lokalne djevojke našminkane kao Koreanke i izvode nešto uz kinesku muziku. Nakon 2 minute postalo dosadno.

Na nekoliko mjesta krov sajamske hale prokišnjava :roll: Krenulo kapati po narandžastoj 1007, pa su je odmah uvukli dublje u štand. Veliki minus za organizatora, koji je inače dovoljo prepotentan da ovaj sajam naziva "malim Frankfurtom" :lol:

Parking - gomila blata i nedovoljno mjesta - svi trotoari zakrčeni, a lokalne cige prevlače staro gvožđe na konjskim kolima - povremeno zaparaju parkirana auta armaturom koja strši iz kola.

Citroen preko puta roštiljnice - razgledate Citroene, a pluća puna mirisa ćevapa...

Hostese uglavnom užasno obučene - od Fiatovih u farmerkama i majicama kratkih rukava, do Kia-inih sa nekim vunenim detaljima. Peugeot i donekle Renault daleko ispred drugih.

Kia - posebne priča. Ko se provuče kroz štand, pamtiće...

Toyota Prius... :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2005, 12:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Hm, svaki sajam je u osnovi obicna pijaca. Samo na nekoj ima sta vidjeti a na nekoj ne.

Na ovoj sam konkretno vidio tri modela koja vec negdje nisam vidio na ulici ili salonu.

1. Alfa 159 - sve se samo kaze na prvi pogled farova ;)
2. Punto - Clio je nevidljivi gradski autic pored ovog. Bar vizuelno.
3. Lada Kalina - napokon dobro upakovana ruskinja. Pitanje je sta ce narodu biti bolje, ruskinje ili rumunke? ;)

Jos nesto, kako je ovo (Kalina - Logan) trenutno najinteresantnija cijenovna klasa ovom napacenom narodu, interesantno ce biti borbu dviju tehnologija koje stoje iza ova dva modela.

Francuske iza Dacie i njemacke iza nove Lade.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2005, 12:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
najbolje zastave ide ovog sajma..16 kmada su prodali do juce ...
koji ce nam izlagati merc, bmw, audi....to su za nas preskupe igracke...i to u onu stalu dusanicevu od sajma...i cevapi mirisu k'o na vasaru..daaaj...malo je*eniji gradovi nemaju autosajama a mi bi da se trsimo..beze...

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2005, 13:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da Yugo je bas jeftin a ni Florida nije mnogo samo ubi ona plava plastika. I mislim da Zastavu nema carine?

Samo koliko je to pametno uzeti, iako je Yugo npr. nedavno polozio crash test?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2005, 13:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
da ima i opcija..sa ugradjenim plinom fabricki....cini mi se 800 KM da je skuplji....ma da jeftinije bi bilo naknadno ugraditi al' fabricka ugradnja ..zbog papirica i to....

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2005, 13:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
neznam tacno koliko je ove godine m2 izlozbenog prostora, ali znam da je jako skupo, za sve sajmove, a pogotovo za SAM. Toliko novca uzimaju od izlagaca, a nista apsolutno nisu promijenili, da izuzetkom sto su spojili kao one 2 hale, da ne bude vise sator pored.

Prvo, dolazim na parking(koji je inace u blatu :roll: ) i posto sam vec usla u parking, prilazi radnik na parkingu i kaze meni: napolje, ovde se ne moze parkrati, imas'l propusnicu ili akreditaciju...kazem : Ne, na to sve on kaze...napolje ti 'ajd... "molimmm, pa gdj se parkiraju posjetioci sajma" kaze on: ne'am pojma, tuda nedje po travi ili troto'varu..
kazem ja..sram te bilo...

Zatim,
Tamo gdje se kupuju karte onaj kiosk, ispred lokva do gleznja a u nju nabacali neke ploce kao da se moze prici, do kapije, opet preskaces lokve, ulazis u halu preko zguzvanoh itisona koji je sa strana ucvrscen sa par cigli i nakon te avanture eto te u hali...
rostiljnica biljana nije niakvom fizickom pregradom ogradjena ...vec preko puta citrenovog standa na mjesti najveceg suzenja gdje najveca guzva je birtija gdje ljudi jedu i piju. Nemam nista protiv rostiljnice, jer je ne moguce raditi na sajmu a da nemas nigdje nista kupiti :wink: ali treba fizicki bar djelomicno odvojiti rostiljnicu od izlozbe.

SVe u svemu..koliko para dobiju od izlagaca i jos + posjetioci (ulaz 3 KM :roll: ) nista apsolutno se ne trude u upravu tog sajma da srede situaciju. Nastranu vozila, auto kuce i zastupnici njihovi standovi ali ovo je nesto kriminalno od strane uprave sajma...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2005, 14:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hehe, pa pijaca je pijaca, pogotovo u nas :D
Elem, jos nesto novo za pohvalu, Lada na svom standu nudi mogucnost prijave za test voznju. Kod nas auto kuce i novinarima preko volje daju automobile na test a kamoli obicnom puku, stoga svaka cast. Valjda ce i drugi krenuti tim stopama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2005, 14:13 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
auto_web je napisao:
Hehe, pa pijaca je pijaca, pogotovo u nas :D
Elem, jos nesto novo za pohvalu, Lada na svom standu nudi mogucnost prijave za test voznju. Kod nas auto kuce i novinarima preko volje daju automobile na test a kamoli obicnom puku, stoga svaka cast. Valjda ce i drugi krenuti tim stopama.

ma ono je ruglo. sramota bi me bilo dovesti enkoga sa strane da vidi "sajam"

blato do koljena, auta nabacana ko cjepanice, miris luka i cevapa se upija u nova auta. mislim da citroen ima pravo na prigovor za ono. takodje cijena ulaznica k'o za koperfilda skoro.....

sto se tice lada-dacia ja dajem prednos za rumunku mada mi se spoljasnost ne svidja tj lada je ljepsa ali unutra je ona plastika bas onako jeftina. kako sam cuo zvanicno ce biti oko 12000 KM sa carinom cijena i na to ce ici jos porez pa je bolje sacekati 2006 ko misli da je pazari ejr ce tada bit i17 umjesto sadasnjih 20%. ostace vam za 4 gume.

fiat se opostenio. novi punto i 159-ka su me prijatno iznenadili inace bi organizatora objesio za damu da visi...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2005, 14:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma da rusima je standarni problem ta plasitika, da je bar neke druge boje. Mada napreduju jer je ova opet kudikamo bolja nego u seriji 110. Sjedio sam unutra i ima dosta prostora i naprijed i pozadi za sve koji su visoki do 200 cm. Prtljaznik je isto OK. Preglednost je izvrsna a i sve je nekako na ruku, samo je minus ta plastika i nedostaje malo rafiniranosti, ali i drugi znaju uvaliti plastiku mnogo skuplje modele. Sve u svemu, steta sto vrlo dobar vanjski i unutrasnji dizajn ne prati malo, malo bolji kvalitet te plastike ili bar oku ugodnija boja.

Btw. kazu da ce biti nekoliko verzija opreme i motora, kao i karoserija. Izlozeni model je osnovni model bez icega.

Malo sam caprkao po netu, Logan ima osvojenih 19 poena na crash testu (11 frontalni udar, 8 bocni) sto je ekvivalentno 3 zvjezdice. Kalina ima 23 poena (12 frontalni, 11 bocni) sto je opet ekvivalentno 3 zvjezdice. Honda Jazz ima 25 poena...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2005, 21:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
sajam je bio obična 0.
potpisujem ono što je napisao mangia.
koliko sam primjetio nije bilo vw-a, volva, mercedesa, opela, mazde,...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]