Slozila bih se da nebi trebalo praviti razliku izmedju vozaca muskaraca i zena, postoje dobri i losi vozaci, sto opet i nema bas puno veze sa iskustvom bar po mom misljenju-neko moze da vozi 10godina auto i da
ne zna voziti a neko ko je polozio vozacki prije godinu dana vozi odlicno!!
Ima dosta faktora koji uticu na to: neke osobe poloze vozacki iz petog ili sestog puta ali samo zato da ne odustanu pa onda zali boze prije svega drugih ucesnika u saobracaju pa onda auta! Drugi jednostavno nisu rodjeni za to a treci nemaju osjecaj ni za auto, prostor (posebno je to izrazeno prilikom parkiranja) i ne znaju gledati u retrovizor odnosno gledaju ali ne vide! Zatim ih ima puno koji imaju strah od voznje pa kad poloze vozacki dozvolu "sahrane" u vitrinu ili je dadnu mami ili tati!
Kod nas je TRAGICNO to sto dosta njih KUPI vozacku dozvolu pa onda kud koji... vidimo se u citulji-uzas!!!!!! Ali dobro kod nas je dosta toga moguce pa i ovo!
Citiraj:
Inace moj stav je da s emoras nauciti voziti na nekom krsu prvo, jer onaj ko polozi pa odmah sjedno u novo auto sa servom, automatic-om,ABS-om nema pravog osjecaja za voznju.
Na dobrom autu se lako nauciti...
Slazem se, auto vozim tri godine, polozila sam na golfu2 dizelu pa sjela u YUGO starog 10 godina-eeee to je bila voznja!!! Hvala bogu sada vozim skoro novo auto i uzivam u voznji. Ali moram da kazem iako sam zensko, da zene u "kriticnim" situacijama jos "kriticnije" reaguju, skoro sam se vozila sa jednom gospodjom(one su najgore) i desila se jedna situacijica ne tako bezizlazna ni strasna, u kojoj je doticna u bezrazloznoj panici
ispustila volan ... ja sam joj nakon toga toplo preporucila da vise ne sjeda za isti...